TERUGKIJKEN: Jongeren in gesprek met Mark Rutte

Onze volgers gingen een uur lang in gesprek met demissionair premier Mark Rutte, over thema's die voor hen belangrijk zijn. Kijk de uitzending hier terug.
00:00 Wachtmuziekje
00:22 Intro
04:12 Persoonlijke vragen
07:59 Quiz
10:24 Voelen jongeren zich gehoord tijdens coronacrisis?
29:01 Jouw partijprogramma, mijn partijprogramma
31:47 Thema wonen
46:18 Open ronde
In het NOS op 3 verkiezingsprogramma gaan we een week lang elke avond live in gesprek met lijsttrekkers. Hieronder het schema:
Zaterdag 20 feb. 19u-20u: Mark Rutte (VVD)
Zondag 21 feb. 19u-20u: Lilian Marijnissen (SP) & Jesse Klaver (GL)
Maandag 22 feb. 19u-20u: Esther Ouwehand (PvdD) & Kees van der Staaij (SGP)
Dinsdag 23 feb. 20u-21u: Lilianne Ploumen (PvdA) & Wopke Hoekstra (CDA)
Woensdag 24 feb. 20u-21u: Gert-Jan Segers (CU) & Sigrid Kaag (D66)
Donderdag 25 feb. 19u-20u: Thierry Baudet (FvD) & Farid Azarkan (Denk)
Vrijdag 26 feb. 19u-20u: Sylvana Simons (BIJ1), Joost Eerdmans (JA21) & Laurens Dassen (Volt)
Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal en praat mee! bit.ly/2PJk8Xg
Volg NOS op 3 ook op Instagram: nosop3
Foto in de thumbnail is gemaakt door Stefan Heijdendael (Insta: @stefanheijdendael).
---------------------------------------------------------------
● VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl
● VOLG ONS OOK HIER: Facebook: nosop3 Twitter: nosop3
___________________________________________________
De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Bij NOS op 3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook vind je hier uitleg bij het nieuws.

Reacties 

 1. NOS op 3

  NOS op 3

  7 dagen geleden

  Bedankt voor 't kijken - en voor de feedback, daar gaan we mee aan de slag. Morgenavond gaan we om 19 uur in gesprek met Klaver (GroenLinks) en Marijnissen (SP). Stel je vragen aan hen alvast hieronder 👇

  • Ida de Snoo

   Ida de Snoo

   5 dagen geleden

   @Julius Verboom Google eens: "subside luchtvaart". Schiphol mag dan winst maken zo'n grove 200-300 miljoen per jaar. Maar als de staat 2 miljard per jaar in luchtvaart subsidie steekt valt dat toch een beetje in het niet. Daarnaast loopt de overheid per jaar veel geld mis omdat er geen btw op vliegtickets zit en geen accijns op kerosine. Dat "kost ook geld". Het idee dat Schiphol de motor van Nederland is is echt achterhaald.

  • Float

   Float

   7 dagen geleden

   @M V Exact.

  • NOS op 3

   NOS op 3

   7 dagen geleden

   @Ida de Snoo We hebben de jongeren geselecteerd uit een enquête, waar we zo'n 5000 vragen binnenkregen.

  • MythoHold

   MythoHold

   7 dagen geleden

   Aangezien er eigenlijk weinig over gezegd wordt en hier niets over in de stemwijzers terug komt, wat zijn inmiddels de ideeën van de GroenLinks en SP rondom de uitkeringen zoals de WAJONG als de partijen in het aankomend kabinet zouden komen? Je hoort hier eigenlijk alleen de Partij voor de Dieren over, maar het blijft nog steeds een belangrijk punt zelfs nu de Participatiewet van de baan is. Veel mensen met een uitkering, en al helemaal WAJONGers, kunnen helemaal niet rond komen. Voor WAJONGers met een 100% afkeuring, dus een volledige beperking op de arbeidsmarkt, is de uitkering 75% van het minimumloon, hierdoor komen ze niet in aanspraak op de meeste toeslagen, terwijl mensen met een niet-volledige beperking 70% van het minimumloon in meeste gevallen krijgen en hierdoor juist wel recht op de toeslagen hebben. Is het niet juist van belang dat mensen met een volledige beperking, en die dus nooit aan het werk kunnen, geholpen worden door de Staat en de samenleving op een wenselijke leven? Waarom is voor mensen met een volledige beperking op de arbeidsmarkt, dus een 100% toekenning bij de WAJONG, niet bijvoorbeeld 100% van het minimumloon? Is het minimumloon niet bepaald op wat je minimaal nodig hebt om als Nederlander rond te komen?

  • Julius Verboom

   Julius Verboom

   7 dagen geleden

   @Ida de Snoo Schiphol is daadwerkelijk wel een belangrijke motor voor de economie. Ik weet als eerste niet waar je vandaan haalt dat de belastingbetaler jaarlijks 2 miljard in schiphol steekt. Schiphol is een onafhankelijk ‘bedrijf’ en verdiend geldt op eigen manier en is zelfs winstgevend (pre covid). De 2 miljard aan belastinggeld zijn dus niet aan de orde. Hooguit dat ze nu een steunpakket krijgen, maar daar is schiphol zeker niet de enige mocht dat zo zijn, dus das geen valide argument dan. En over dat schiphol daadwerkelijk een belangrijke motor is voor de Nederlandse economie. Nederland kent heel veel internationale bedrijven. En een van de belangrijkste reden dat deze zich in Nederland gaan vestigen, is dat er goede internationale verbindingen zijn met de rest van de wereld. En wie biedt dat? Klm en schiphol. Mochten deze twee wegvallen, dan vallen de meeste verbindingen weg, ondervinden de internationale bedrijven problemen en is de kans erg groot dat ze uit nederland wegtrekken. Ook nationale bedrijven die met die internationale bedrijven meeliften, bijvoorbeeld bedrijven die produceren voor de internationale bedrijven, zullen dan ook grootste bron van werk kwijt raken. Dan staan minstens honderduizenden banen op het spel en dat is een economische ramp. Schiphol is dus zeker wel een belangrijke economische motor van Nederland :)

 2. Rinzen

  Rinzen

  10 uur geleden

  Begrijpt Rutte wel wat mentale problematiek en Jeugdzorg inhoudt? Wachtlijsten los je niet op met gatekeeping. Rutte: "We moeten kijken of al die mensen die gebruik maken van Jeugdzorg, ook écht hulp nodig hebben!" Serieus? Alsof je voor je lol naar JEUGDZORG stapt. Dat zijn dus mensen

 3. Jon Hagedoorn

  Jon Hagedoorn

  14 uur geleden

  VVD = Belangenvereniging voor verstrengeling

 4. Marcia Hamidi

  Marcia Hamidi

  14 uur geleden

  ADO❤

 5. Maurice schottmans

  Maurice schottmans

  Dag geleden

  hoe heet dat nummer op het einde?

 6. tptobias

  tptobias

  Dag geleden

  jongeren zijn naïef daarom zouden de stemmen van d66 en gl stijgen XD

 7. Lenny H.

  Lenny H.

  Dag geleden

  Wat een afschuwelijke manier van presenteren. 46:00, eerst vragen om verheldering aangezien het antwoord "te moeilijk geformuleerd is" en dan denigrerend afkappen met: "we hebben u gehoord". Ik zou een paar middelbare scholieren van straat kunnen plukken die met meer structuur en respect een dergelijk gesprek kunnen leiden.

 8. Thomas Korsten

  Thomas Korsten

  Dag geleden

  Wow die Nurulah lijkt echt op Freddy Mercury!

 9. Mae van der Hoorn

  Mae van der Hoorn

  Dag geleden

  Waarom kunnen de presentatoren de studenten en Rutte niet laten uitpraten? Terwijl er nuttige dingen worden gezegd worden ze afgekapt. Steeds over de tijd zeuren, zorg dan dat er meer tijd is of minder vragen. Aparte sfeer ook.

 10. Grachtengordelroos

  Grachtengordelroos

  Dag geleden

  ZEER onbetrouwbaar CDA, D66 & VVD, hebben ze reeds 10 tallen jaren bewezen! Het is nu tijd voor echte veranderingen: UW stem op PVV of FVD is de enige uitweg!

 11. Art Key

  Art Key

  Dag geleden

  Nuru weet ook niet waar ie het over heeft.

 12. Art Key

  Art Key

  Dag geleden

  Imran, is vergeten waarom hij in Nederland woont...

 13. Art Key

  Art Key

  Dag geleden

  Wat een knullige vragen over wonen. Verwende Gen Ys. Op je 16e het huis uit. Wel de nieuwste iphone, mooie kleding en feesten, maar niet sparen voor de toekomst.

  • Art Key

   Art Key

   9 uur geleden

   @Rinzen ik ben in 1997 afgestudeerd, met studieschulden. Ik had geen huur, omdat ik lekker thuis woonde (en daar is helemaal niks mee, heel rationeel mam en paps huur en kost betaald, mijn horeca baantje). Ik ben gelijk naar de Randstad gerend en de eerste uitzend kantoor baan aangenomen. Deze was volledig buiten mijn vak studie om, maar ik verdiende genoeg om een studio te huren. Niks bijzonders, iets waar kon slapen, eten en tv kijken. Na hard werken, mijn eigen bedrijf opgezet en genoeg gespaard om naar het buitenland te verhuizen. Want ik kon niet meer tegen dat mediocere geklaag dat het zo leven zo moeilijk is. Want dat is het voor een gezonde jongere Nederlander toch echt niet.

  • Rinzen

   Rinzen

   10 uur geleden

   Wat? Als ik een basisbeurs had gehad kon ik ook makkelijk €300 per maand extra sparen ja. Als een studentenkamer niet €500 per maand kostte, kon ik ook extra sparen ja. Als niet alle bijbaantjes wegvielen door corona, ook. Of als ik geen eigen risico à €385 per jaar hoefde te betalen onder het nieuwe zorgstelsel. Als ik een hypotheek kon krijgen ondanks mijn studieschuld, kon ik misschien een woning kopen. Als de huizenprijzen niet zo ontploft waren door al die huisjesmelkende boomers, kon ik misschien een huurhuis krijgen (en sparen voor een koopwoning later). Goh, als er toch eens genoeg woningen waren überhaupt! Iedereen die ik ken spaart en werkt zich een ongeluk, maar zelfs met een WO-opleiding valt er voor hen geen woning te krijgen. Dan maar terug naar papa en mama, op je 24e met een Master diploma. Mijn moeder daarentegen had op haar 22e een eigen huurhuisje met een baantje als typiste voor een bank (!!!). WO-Masters zijn nu al blij om een klein appartement te kunnen huren samen met een partner. Er is een huizencrisis. Dit is een vastgesteld, feitelijk tekort aan woningen. Niets 'verwende generatie Y'. Schaam u diep.

 14. Archei Skotia

  Archei Skotia

  Dag geleden

  NIET TE GELOVEN!, Rutte verdraaid de waarheid tegen de jongeren!!! Na 36.00 onder wonen vraagt Emrah een geniaal goede vraag. Hij vraagt of de studieschuld niet meegerekend hoeft te worden in de hypotheekaanvraag. Rutte zegt, dat toen banken rekening hielden met de schuld die was opgebouwd,,, Enkel was de studieschuld niet BKR geregistreerd, DUS werd het NIET meegenomen in je HYPOTHEEKAANVRAAG. ... Het is dat ik van een oudere generatie (millenial) ben waardoor ik dit precies weet. en ik moet toegeven Rutte weet heel goed rond de waarheid te draaien, maar het feit is en blijft dat tegenwoordig de studieschuld meegeteld wordt en vroeger niet en dat het daardoor nóg moeilijker is om een hypotheek te krijgen. Dat die Liberale minster president Rutte dat een goede zaak vind staat hier helemaal los van . Het antwoord zou moeten zijn "ja, dat is mogelijk maar dan snappen jullie té goed hoe je wordt opgelicht door het kapitalistische systeem en dan verdienen mijn bankvriendjes niet meer genoeg geld.' Kortom Meneer de ex-minister-president. SLAAP ZACHT

 15. Meowmeow

  Meowmeow

  Dag geleden

  Dat mensen nog steeds VVD stemmen... Rutte is walgelijk autoritair en paternalistisch, hij heeft de zorg kapot bezuinigd (waardoor we nu ook in deze ellende zitten), basisbeurs afgeschaft, de huizenmarkt is helemaal verrot, grote multinationals worden de hele tijd indirect het geld van de burger gegeven, etc. etc...

 16. RK RK

  RK RK

  Dag geleden

  Meneer Rutte je bent niet op de hoogte dat TaTa ( indiaase bedrijf) failliet is en werknemers een week geleden nog aan het staken waren.

 17. Glenn C

  Glenn C

  2 dagen geleden

  Deze man is gewoon huichelarij van de hoogste plank aan het neerleggen vraag hem of er nog emotie in zn ziel is..vragen ontwijken en beantwoorden met rotzooi

 18. RK RK

  RK RK

  2 dagen geleden

  Rutte je hebt teveel asielzoekers binnengehaald en nu kunnen jullie leraren etc geen woningen aanbieden.

  • Maikel

   Maikel

   20 uur geleden

   Er zitten ook gewoon linkse partijen in de kamer

 19. mike2nl

  mike2nl

  2 dagen geleden

  Met Armin van Buren - Bla Bla Bla had dit video het zelfde inhoud als dit 1:07:22 lang verhaal.

 20. Fabian Bosman

  Fabian Bosman

  2 dagen geleden

  Mark Rutte: dit kan ik uitleggen... NOS Presentator: Ja nee maar we moeten door Stop please met dit, laat ze een uitleg geven en laat zinvolle discussies gebeuren. Hier heeft de kiezer iets aan. Nu wordt het onderbroken en afgekapt.

 21. Samantha Van der Berg

  Samantha Van der Berg

  2 dagen geleden

  Wat een chaos, dat meisje heeft overduidelijk ADHD!

 22. Samantha Van der Berg

  Samantha Van der Berg

  2 dagen geleden

  Wat een chaos!

 23. Felix

  Felix

  2 dagen geleden

  ligt het aan mij, of zijn de zuidelijke provincies oververtegenwoordigd?

 24. Giorgi Miminoshvili

  Giorgi Miminoshvili

  3 dagen geleden

  Goed initiatief, maar mag er wel meer ruimte zijn voor vooral betere vragen en tijd voor repliek heen en weer zonder dat men zo loopt te hameren op de tijd? I mean, schaf dat nutteloze scorebordsegment bijvoorbeeld af. Kwaliteit boven kwantiteit svp. Complexe zaken vragen complexe antwoorden. En mogen mensen ook alsjeblieft met wat meer 'dossier'kennis de vragen stellen? Ik snap dat het belangrijk is om dit alles toegankelijk te maken door mensen uit te nodigen die de gemiddelde jonge kiezer representeren, maar ik denk dat heel veel kiezers er meer baat bij hebben bij kritische vragen op de antwoorden die gegeven worden. Immers, meer bouwen, een betere samenleving etc, willen we allemaal, maar waarom is plan X van politicus Y de beste benadering, dat is nou de echte vraag. Bij de vragen over het woontekort had bijvoorbeeld het volgende gevraagd kunnen worden: waarom Rutte zo hamert op alleen de private sector terwijl tijdens onze vorige grote wooncrises het woontekort pas werd opgelost nadat de overheid de regie in handen nam, omdat de private sector alleen niet voldoende in staat was om te voorzien in het woontekort (zie Wouter Beekers Het Bewoonbare Land), ook omdat velen in de private sector zeggen moeilijk rendabel in het lagere en middensegment te kunnen bouwen . Of een vraag gesteld kunnen worden over de rol van diens VVD in het afbreken van het woonbeleid doordat jaren geleden door hen werd gesteld dat er in NL niet meer bijgebouwd moest worden? Of waarom Stef Blok in het buitenland Nederlands vastgoed loopt aan te prijzen als goede investering. That demand-pull is coming from somewhere kids, en we snappen allemaal dat morgen dat woontekort niet is opgelost, maar waarom de VVD (en de overige leden in die coalitie) een overspannen markt nog verder onder druk zet? Twijfelachtig gedrag als je het mij vraagt. Of als we het hebben over klimaatverandering en die treuzelachtige houding die we aannemen. Over boeren in Nederland die geen financiering krijgen voor de overstap richting duurzame landbouw (zie aflevering Zembla YT daarvoor), dus wat kan de overheid doen waar de private sector tekortschiet. Overigens zijn het boeren die de stap daarna toch via een omweg en niet bij banken succesvol de overstap hebben weten te maken. Maar hoeveel boeren bij wie de beoordeling van het businessplan negatief net zo negatief uitvalt, maar in feite succesvol de overstap zouden kunnen, verliezen we omdat zij niet op een andere manier die overstap hebben kunnen maken. Wat doet de overheid hier tegen? Immers is het milieu een publiek goed. En over de angst voor wegtrekkende bedrijven heb ik maar paar dingen te zeggen: als overheid heb je ook de mogelijkheid om je markt af te schermen, kijk ook naar Europa daarvoor. Ra ra wat zou er toch eens gebeuren als de EU de toegang tot 25% van de wereldmarkt voor deze wegtrekkende bedrijven ontzegt? En Rutte draait af en toe om de vragen heen, maar soms beantwoordt de premier vrij duidelijk en (terecht) genuanceerd een vraag en dan hoort ie van de presentatoren dat dat niet de vraag was? Like je snapt toch wel dat Rutte, wanneer die zegt mensen wil verplichten het vaccin te nemen dan vraagtekens zet bij zo'n coronapaspoort omdat wanneer je potentieel overal geweigerd mag worden je dan de facto gedwongen wordt tot het nemen van dat vaccin en ANDERS dan de verplichting tot het dragen van een mondkap dit een vrij ingrijpende inbreuk is op je lichamelijke integriteit? Nou dit was mijn ted talk, zijn er nog vragen?

 25. JEROEN FIGEE

  JEROEN FIGEE

  3 dagen geleden

  Vragen die gesteld worden gaan in het algemeen over de g r o o t s t g e m e n e d e l e r. De bedoeling is de algemene trend of algemene cijfers vast te stellen. . Wat ik vaak merk is, dat in de antwoorden d e u i t z o n d e r i n g e n worden genoemd. Naar mijn mening tellen die niet mee. Die vallen uiteindelijk weg in het grote geheel. . 12:34 > ... en inderdaad, een uitzondering... . In interviews zou ik zeggen, ... hoor je zo'n antwoord, ...prima en stel vervolgens de vraag erna gewoon opnieuw. :-) .

 26. Pascal Benjamins

  Pascal Benjamins

  3 dagen geleden

  Dit was vreselijk chaotisch. Geen ruimte voor discussies. Zelfs de presentatoren waren niet op één lijn. Kwam voor mij over als een studio100 productie.

 27. Matthijs

  Matthijs

  3 dagen geleden

  Gemist punt: investeerders die op de woningmarkt vastgoed opkopen en de prijzen omhoog drijven. Wat gaat er gebeuren om deze te weigeren?

  • alex mijsters

   alex mijsters

   2 dagen geleden

   krijgen bonus van mark

 28. Hans Kuvel

  Hans Kuvel

  3 dagen geleden

  Ik vind dat de ouderen achter gesteld worden, als je je leven lang hard gewerkt heb en dus meegewerkt hebt aan de opbouw in ons land, moet je dat ook een correcte plaats geven....

  • Hans Kuvel

   Hans Kuvel

   Dag geleden

   @Meowmeow Hard werken, alles aanpakken, dan komen de jongeren er ook wel, niet dat depresieve gelul...

  • Meowmeow

   Meowmeow

   Dag geleden

   @Hans Kuvel Wat is dat voor walgelijk vooroordeel? Jongeren nu willen gewoon niet depressief zijn, een redelijke baankans hebben en niet de rest van hun leven een huis af moeten betalen. Kom eens uit je bubbel.

  • Hans Kuvel

   Hans Kuvel

   Dag geleden

   Jongeren willen alleen maar feesten studenten voorop, ga toch aan jullie studie of werk, schouders eronder en sparen voor je pensioen hebben alle ouderen ook moeten doen om een gezonde oude dag te hebben.....

  • Meowmeow

   Meowmeow

   Dag geleden

   @Hans Kuvel Daar kunnen ze zelf wat aan doen... Waarom moet dat ten koste van de jongeren. Laat ze maar een hazmat suit halen....

  • Hans Kuvel

   Hans Kuvel

   Dag geleden

   Daar heb je wat aan als het virus toeslaat, ouderen overlijden dan snel, heeft niets te maken met geld..

 29. Helene Rijsdijk

  Helene Rijsdijk

  3 dagen geleden

  Ik zie veel opmerkingen waarin wordt gezegd dat het rommelig was, dat mensen elkaar niet lieten uitpraten en dat het te gehaast was, dan wil ik toch graag zeggen dat ik dit een heel mooi en goed initiatief vind en dat er door de "gehaastheid" wel veel onderwerpen aan bod zijn gekomen, hetgeen wel heel positief is. Wellicht zouden er maar twee onderwerpen besproken zijn, als er meer diepgang was geweest maar dan zouden er ook veel midner vragen zijn beantwoord.

 30. Erik de Jong

  Erik de Jong

  4 dagen geleden

  Ik zie overal alleen maar meningen over dat de presentatrice te veel afkapt en daar ben ik het helemaal mee eens.

 31. Thailand Condos

  Thailand Condos

  4 dagen geleden

  This program is only made to get more attention for the elections. Propaganda!

 32. J Constant

  J Constant

  4 dagen geleden

  Sportscholen nu open nu!!! Ophouden met deze onzin! Kappers open en sportscholen niet is helemaal fout!! Zo zie je maar dat Beta-mannetjes met noodle armen en een pens de regels bepalen.

  • Stan Gommans

   Stan Gommans

   Dag geleden

   @J Constant onzin! Helemaal fout!

  • J Constant

   J Constant

   Dag geleden

   @Stan Gommans haha keyboard warrior

  • Stan Gommans

   Stan Gommans

   Dag geleden

   @J Constant hahaha sukkel

  • J Constant

   J Constant

   Dag geleden

   @Stan Gommans Jij snapt daar natuurlijk niets van kakventje met vlinderstrikje. Rechts balletje dat je bent.

  • Stan Gommans

   Stan Gommans

   2 dagen geleden

   Ben je wel helemaal lekker?

 33. Andert

  Andert

  4 dagen geleden

  slechte vragen, domme jongeren te gast. helaas.

 34. Jorin Laren

  Jorin Laren

  4 dagen geleden

  kunnen jullie nog een samenvatting maken van al die gesprekken ? want ik heb niet alle tijd om alles terug te kijken

 35. Selwyn Renard

  Selwyn Renard

  4 dagen geleden

  Jongeren in gesprek met tefal pan*

 36. Mike de wijn

  Mike de wijn

  4 dagen geleden

  Leuk programma maar laat iedereen uitpraten en het is heel erg rommelig!. 🙄

 37. Mimi Zorn

  Mimi Zorn

  5 dagen geleden

  António Guterres, Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, bracht gisteren een opmerkelijke boodschap. Hij ziet namelijk dat overheden misbruik maken van de coronapandemie om allerlei mensenrechten en basisvrijheden te schenden. Dit onder het mom van coronabestrijding.

 38. Koos Spee

  Koos Spee

  5 dagen geleden

  Leuk zo'n interview met de grootste leugenaar van Nederland!!

 39. Paul Van Amersfoort

  Paul Van Amersfoort

  5 dagen geleden

  1/3 van De kiezers stemt op Rutte. Oftewel...1/3 van de Kiezers is geestelijk gehandicapt.. Wat een armoede...Nederland is een BananenRepubliek

 40. daan

  daan

  5 dagen geleden

  Aanwijzingen dat je ondanks je vaccinatie nog steeds anderen kunt besmetten; schiet dan op met die andere miljoenen mensen die nog gevaccineerd moeten worden. Dat groene paspoort is vooralsnog een worst die wordt voorgehouden.

 41. Herr Flick

  Herr Flick

  5 dagen geleden

  Landerrader Rutte, oprutten met je valse beloftes. Pvv 👍👍👍

 42. jaouad

  jaouad

  5 dagen geleden

  Rutte heeft het land verpest. Hij moet eruit en voor een tribunaal verschijnen wegens de landverraad die hij heeft gepleegd.

 43. Henk De Vries

  Henk De Vries

  5 dagen geleden

  Na een tijd wordt de studie schuld kwijtgescholden? Je bedoelt na 35 jaar? wat is dit voor regeling waar Rutte het over heeft?

 44. Mo B

  Mo B

  5 dagen geleden

  Deze presentatrice kan je beter bij pow neergooien. Ze heeft klaarblijkelijk nooit een inhoudelijk interview gegeven. Omdat het antwoord dat gegeven wordt er toch niet toe doet. Zoals de meeste van pow nieuws

 45. Tenzin Gurmey

  Tenzin Gurmey

  5 dagen geleden

  Zou mooi zijn als jullie in plaats van tussen door storen gewoon ze laten verdieping in een onderwerp.

 46. Ruben H

  Ruben H

  5 dagen geleden

  Veel te zwak, ze hadden hem echt moeten laten zweten

 47. Julia Ploeg

  Julia Ploeg

  5 dagen geleden

  28:32 nog nooit zo hard gecringed

 48. Mike

  Mike

  5 dagen geleden

  "Het moet echt mand" Smh😅

 49. Brenky

  Brenky

  5 dagen geleden

  leuk idee maar die jongeren maken natuurlijk geen schijn van kans in een debat tegen Mark Rutten of welke fractieleider dan ook...

 50. CORONA SURVIVER PARACETAMOLLETJE

  CORONA SURVIVER PARACETAMOLLETJE

  6 dagen geleden

  VVD RICHT DIT LAND TEN GRONDE

 51. CORONA SURVIVER PARACETAMOLLETJE

  CORONA SURVIVER PARACETAMOLLETJE

  6 dagen geleden

  STEM FVD ALS JE LAND JE LIEF IS MARK RUTTE IS DE GROOTSTE HUIGELAAR VAN ALLEMAAL HEEFT IN 10 JAAR ZO VEEL KAPOT GEMAAKT

 52. Jorn Wolterinck

  Jorn Wolterinck

  6 dagen geleden

  De vrouwelijke presentatrice is wel een beetje kinderachtig in haar gedrag. Je hebt het over politiek en jongeren dus je doelgroep is niet meer jeugdjournaal 6-12 jarigen. Daarnaast snapt ze ook niet echt op welke momenten ze moet ingrijpen. Je zit er met 6 jongeren en een livestream met maar een uur tijd, lijkt mij beter om gewoon met een presentator/presentatrice te werken.

 53. Coen Couwenberg

  Coen Couwenberg

  6 dagen geleden

  Jammer dat er geen timestamps bijzitten. Ik heb de ondertiteling via een online tool geconvert naar .SRT om zo te zoeken naar onderwerpen, zoals het leenstelsel.

 54. minion bunny

  minion bunny

  6 dagen geleden

  Rutte probeert op zijn manier vragen te ontwijken door geen antwoord op te vraag te geven maar de vraag die is gestelt veranderen alsof hij toch antwoord geeft op de vraag. Hij is niet eerlijk

  • RK RK

   RK RK

   Dag geleden

   Hij is nooit eerlijk geweest.

 55. Bart Keuning

  Bart Keuning

  6 dagen geleden

  Wat is die cameraman toch aan t rennen

 56. Jan Wouter

  Jan Wouter

  6 dagen geleden

  Twee presentatoren zijn eig teveel

 57. Sander van Wensveen

  Sander van Wensveen

  6 dagen geleden

  beschamende vertoning nos, een grote hectische rommel, de camera vliegt alle kanten op en niemand mag uitpraten. de jeugd krijgt wederom niet de kans om van zich te laten horen. dit was een heel vlak interview zonder enige diepgang.

 58. Querijn

  Querijn

  6 dagen geleden

  Overtuig alsjeblieft iedereen om niet op de vvd te stemmen! Ze zijn niet eerlijk en zijn een gevaar voor onze toekomst! Check de aflevering van zonder met lubach over de wob!

 59. Yolanda Mout

  Yolanda Mout

  6 dagen geleden

  Blij mee. Goed concept. Verhelderend om de mening en vragen van jongeren te horen, en ook de relevante antwoorden. Heb geduld met presentatoren en crew; zij zijn oprecht en staan open voor input, dat is belangrijk. Al doende beter worden is de beste manier om nieuwe dingen te ontwikkelen. Succes. Ik kijk de vokgende keer weer.

 60. Max Mulder

  Max Mulder

  6 dagen geleden

  Presentatoren maakten het zodat het gehaast en rommelig overkwam. Ik ben blij dat mark soms zelf ook de macht in eigenhanden nam en zelf vragen stelde en reageerde

 61. Levay Zeegers

  Levay Zeegers

  6 dagen geleden

  Ook de jongeren die vragen stellen mogen hun vragen beter voorbereiden. En ga alsjeblieft niet met de hakken in het zand. Dit is een interview, geen debat.

 62. Colinda Weterings

  Colinda Weterings

  6 dagen geleden

  Met welk liedje kwam Mark Rutte nou op?

 63. Marijn H

  Marijn H

  6 dagen geleden

  Kan die Sophie even haar mond houden

 64. Nee dank je

  Nee dank je

  6 dagen geleden

  Nederlanders worden ontmenselijkt en zwaar onderdrukt en jongeren vragen "wat is je favoriete voetbalclub".... Ok.....

 65. Do Western

  Do Western

  6 dagen geleden

  Rutte de NSB koning!

 66. Do Western

  Do Western

  6 dagen geleden

  Met deze gast moet je NIET in gesprek , deze man is hard bezig het land kapot te maken ! Door Rutte geen werk , geen winkels open. Alles door Rutte. Rutte is niet meer dan een melaatse Rat. Die glimlach op zijn op ...alles weglachen! Neneer praat over rustig en vrolijk... Zelfdoding cijfers zijn hoog er hebben er dit jaar nog nooit zoveel kinderen en jongeren zelfmoord gepleegd, ouders zonder werk en Rutten ....RUTTE LACHT GEWOON DOOR het kan m niets schelen of de winkel van pa if ma of familie stuk gaat , hij lacht gewoon door de zieke geest!

 67. kabouter krabs

  kabouter krabs

  6 dagen geleden

  Oh oh daar hebben we weer onze pinokkio

 68. Bert Banaantje

  Bert Banaantje

  6 dagen geleden

  52:08....wat heeft dat met de partij fvd te maken??? Dat is een persoonlijk appje van baudet....🖕🏽

 69. Bert Banaantje

  Bert Banaantje

  6 dagen geleden

  47.:00 2030!!

 70. Bert Banaantje

  Bert Banaantje

  6 dagen geleden

  Huis kopen?? You will own nothing but you will be happy 😂😂

 71. Bert Banaantje

  Bert Banaantje

  6 dagen geleden

  Haha lening wordt niet mee gerekend omdat je geen bkr registratie hebt ...

  • RK

   RK

   6 dagen geleden

   Klopt maar hoe wil jij een aanbetaling doen voor je huis/hypotheek als je nog 50k terug moet betalen voor je papiertje, goodluck with that oh en een gemiddeld huisje kost 350k gaat 90% van de jongeren niet reden zonder een partner.

 72. Bert Banaantje

  Bert Banaantje

  6 dagen geleden

  33:35 horeca kapot winkels weg... ruimte voor woningen🖕🏽...dat is ook een gevolg van Corona: doel bereikt

 73. Bert Banaantje

  Bert Banaantje

  6 dagen geleden

  Wat een domme vragen

 74. Alphastrike

  Alphastrike

  6 dagen geleden

  Feedback: De presentatoren leken allebei op hun eigen manier te proberen de stream te leiden. Dat liep soms wat door elkaar waardoor het soms wat rommelig werd qua leiding. Misschien is 1 presentator wel gewoon voldoende.

 75. Benoman Bistro

  Benoman Bistro

  6 dagen geleden

  Wat een zooitje. Zit je er helemaal in. En bam komt dat wijf er weer tussendoor. Of zit ze gek in de camera te kijken. Erg iritant. De mannelijke presentator ging er tenmimste soms nog tegen in. Presentatoren zijn dus niet goed op elkaar afgestemd. En nog een vraag NOS. Wanneer komt FVD?

 76. Cheyenne Fiene

  Cheyenne Fiene

  6 dagen geleden

  en het is demissionair premier...

 77. pietje puk

  pietje puk

  6 dagen geleden

  Wat een kut aflevering. Ik was het al eens met de comments hier onder, maar wilde alsnog zien waar dit naar toe zou gaan, hopelijk lezen jullie die comments dan ook. En die meid in d'r mint pakje is irritant, ga is uit beeld.

 78. matthijs winkelhagen

  matthijs winkelhagen

  6 dagen geleden

  Dacht dat het ging om het kiezen ipv een lading aan corona vragen vind ik echt vreselijk voorbereid ik snap de vragrn maar TOTAAL niet in lijn met het doel van het progamma

 79. leroy forfun

  leroy forfun

  6 dagen geleden

  Dit is nou pure indoctrinatie .. 🤷‍♂️🤷‍♂️ alleen horen de mensen dit liever niet hé

 80. Joris Schaafsma

  Joris Schaafsma

  6 dagen geleden

  Die presentatrice laat die jongeren echt totaal niet uitpraten terwijl ze best goed geïnformeerd lijken. Dit zorgt er echt voor dat het niet de diepte ingaat en het heel oppervlakkig blijft.

 81. henk baksteen

  henk baksteen

  6 dagen geleden

  Geert wilders doet weereens niet mee hahaha wat een gast

 82. Passion Creativity

  Passion Creativity

  6 dagen geleden

  Mark Rutte, een ontzettende slimme man en heeft vast goede ideeën maar let op mijn woorden.. Deze man zal berecht worden voor zijn criminele praktijken gezamenlijk met de jonge en grapperhauser

 83. Fabian Gort

  Fabian Gort

  6 dagen geleden

  Hi. Het beeld is erg stoterig!

 84. mt vrhj

  mt vrhj

  7 dagen geleden

  goed, was geinteresserd maar nu ik de reacties weet sla ik deze reeks liever over... joe

 85. R. Meij

  R. Meij

  7 dagen geleden

  geen verkiezingsdebatten, maar wel op bezoek bij de grote vrienden van de NOS

 86. Florian

  Florian

  7 dagen geleden

  holishit die actie camera is echt kut. je hoeft niet de camera te bewegen tijdens een conversatie xd

 87. M A E #MAE

  M A E #MAE

  7 dagen geleden

  Witte broek gast had goede vragen

 88. Maya

  Maya

  7 dagen geleden

  Beste nos kunnen jullie ook timestamps toevoegen voor kijkers die later kijken? Zo kunnen we doorspoelen naar onderwerpen die we het interessants vinden. Bijvoorbaat dank!! :)

 89. Rowan Smelt

  Rowan Smelt

  7 dagen geleden

  Ga weg met hem nos de grootste leugenaar van Nederland linkse gelul un geert wilders zalden jullie nooit vragen stem 17 maart pvv

 90. Kamal Aasam

  Kamal Aasam

  7 dagen geleden

  Meneer de rut weet je wat ik mijn zelf aan vraag je heb ontslagen genoemen en op eens ben je gewoon door aan het gaan het is allemaal een politieke spel wat je doet

 91. Maya

  Maya

  7 dagen geleden

  Kunnen de presentatoren de volgende keer ook gaan zitten? Erg onhandig helemaal als de camera elke keer beweegt en ik tegen de achterkant van hen moet tureluren ;)

 92. Julian De Koning

  Julian De Koning

  7 dagen geleden

  Zo'n live stream hoeft niet zo flashy te zijn als jullie explainer videos. De aandachts span is hier echt hoger dus relax en wees niet bang voor saaiheid en dat dat onderbreken is niet nodig

 93. Tibo Fordeyn

  Tibo Fordeyn

  7 dagen geleden

  Echt degoutant dat Wilders niet komt, ik kan het serieus nog vinden met sommige van zijn ideeën maar de manier waarop hij ze overbrengt en hoe hij niets uitwerkt is zo debiel

 94. L.V

  L.V

  7 dagen geleden

  Boeit tpch niet welke voetbal club hij kiest ga t over politieke shit hebben dan

 95. Richard Dane

  Richard Dane

  7 dagen geleden

  probeert hij hier de jongeren te indoctrineren ? weg met die vent . zijn geloofwaardigheid is allang weg

 96. Pieter G

  Pieter G

  7 dagen geleden

  Leuk dat jullie dit doen, en ook om de kandidaten in een ander format te zien. Dat gezegd hebbende, dit programma is véél te kort voor het format. In één uur willen jullie: - in gesprek gaan met 6 jongeren - achtergrond filmpjes - mini quizjes - kijkersvragen stellen Daar komt bovenop dat het natuurlijk over een heel scala aan onderwerpen gaat (milieu, woning, zorg, corona, etc.), dus dan kan je nergens meer de diepgang in. Zelf zou ik het prima vinden als het programma langer werd, maar ik snap dat dit logistiek niet mogelijk is (de afspraken met gasten zijn al gemaakt) en dat dit voor andere kijkers ook te veel wordt. Zorg daarom voor wat meer stroomlijn, bijvoorbeeld door op de achtergrond kijkersvragen te sorteren op onderwerp en deze te stellen als toevoeging op een gesprek. Met name de eerste quiz kan korter (5 seconde per antwoord), en het achtergrond filmpje zou bijvoorbeeld al vóór het live gaan kunnen worden afgespeeld.

 97. Stefan Blankenstijn

  Stefan Blankenstijn

  7 dagen geleden

  Schitterende opkomst🤣😅

 98. nillehessy

  nillehessy

  7 dagen geleden

  🐍👉🏻💩

 99. Nienke Willems

  Nienke Willems

  7 dagen geleden

  wat jammer van de presentatoren helaas

 100. hans klok

  hans klok

  7 dagen geleden

  de man met de grijze trui. Goed dat je er bent! top vragen, goed gesteld, niet bang om in discussie te raken!

Volgende