De moeilijkste discussie ter wereld

Het is precies twintig jaar geleden dat de Nederlandse Tweede Kamer instemde met een wet die euthanasie mogelijk maakt. Een wereldprimeur. Volgens liberalen en humanisten een baanbrekende stap, in met name geloofskringen letterlijk een doodzonde.
Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal en praat mee! bit.ly/2PJk8Xg

Volg NOS op 3 ook op Instagram: nosop3

---------------------------------------------------------------

● VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl

● VOLG ONS OOK HIER: Facebook: nosop3 Twitter: nosop3

___________________________________________________

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Bij NOS op 3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook vind je hier uitleg bij het nieuws.
#euthanasie

Reacties 

 1. Tall Monkey Kung Fu Amsterdam Noord

  Tall Monkey Kung Fu Amsterdam Noord

  20 uur geleden

  Nemand bepaald of het leven voltooit is. Behalve het leven zelf. Het leven is eindig. En dat is nu eenmaal zo. Maar goed ook. Als het leven oneindig zou zijn dan zou je voltooit leven kunnen overwegen.

 2. Tall Monkey Kung Fu Amsterdam Noord

  Tall Monkey Kung Fu Amsterdam Noord

  20 uur geleden

  Iedreen telt mee. Ook de ouderen als de ouderen zich niet meer thuis voelen in NL dat ze dan hun leven als voltooit. Er is euthanasie op Els Borst gepleegd. Dat noemen we dat toch moord!

 3. Tall Monkey Kung Fu Amsterdam Noord

  Tall Monkey Kung Fu Amsterdam Noord

  20 uur geleden

  Ook even, euthanasie is een vorm van moord. Het leven van een ander nemen. Of dat nou vrijwillig is of niet is het nog steeds moord. Want als we iemand leven beëindigen zonder zijn toestemming noemen we het moord. Toch. Met voor bedachrade. Het is dus altijd moord. Dus nu artsen mogen het leven nemen? Maar let wel euthanasie is geen behandeling. Artsen zijn niet geroepen om het leven te beëindigen. Ze hebben een eed afgelegd! Die eed zegt het leven ten allertijden behouden. Als dat niet kan dan is zijn taak klaar. Hij hoeft niet iets te doen. Nee hij mag niets meer doen.

 4. jeffrey burema

  jeffrey burema

  Dag geleden

  Relegie weet natuurlijk niet waar ze over praten laat iemand maar ongeneeslijk en pijnlijk overlijden wat een stel idioten. Laat hun het maar eerst meemaken hoe het is om dierbare familie zien kapot gaan aan kanker om ze dan nog geen eens een respectvolle dood te gaan

 5. jeffrey burema

  jeffrey burema

  Dag geleden

  Laat Amerika en Italië maar een eind weg praten laat hun eerst maar eens meemaken hoe het is om familie zo erg en niet te stoppen zien lijden nee hun zijn de meest on-ethische landen laat ze eerst hun eigen zooi opruimen voordat ze over een ander kunnen praten

 6. Teco Teco

  Teco Teco

  Dag geleden

  OH MIJN GOD PIM, IK HOU VAN JOUW JE BENT ME FAVO DOCENT ECHT WAAR. (niet tegen lars zeggen maar jij bent de echte hipster niet lars), :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 7. Rosalie Grummel

  Rosalie Grummel

  Dag geleden

  Amerikanen moeten hier zich niet mee bemoeien, zij geven daar doodstraffen. Hier kun je er zelf nog kiezen en daar zegt iemand tegen je: “jij moet dood” en dan is het voorbij. Hier is het je eigen keuze, jij beslist over jezelf wanneer je volwassen bent als je heel ziek bent en je dood wilt zou dat ook moeten kunnen, je wilt liever dat dan z*lfmoord plegen. Als het mensen met dementie of een psychische ziekte is het een beetje anders want misschien weten ze niet wat ze willen, maar als ze het echt willen zou het moeten kunnen.

 8. Alex Bergen

  Alex Bergen

  2 dagen geleden

  Dit is gewoon pure moord. Echt zielig.

 9. daphne van der veer

  daphne van der veer

  3 dagen geleden

  Even vanuit het geloofs perspectief, als iemand die beslissing wilt nemen en jij denkt dat die persoon dan verdoemd is, heeft dat effect of jou als gelovige? Dat is een persoonlijke beslissing en als dat in vol verstand gedaan word wie ben jij om dat iemand te ontzeggen. Ben blij dat mijn opa zo zijn beslissing heeft kunnen maken, lijdend door blootstelling aan astbest was hij anders gestikt en een verschikkelijk pijnlijke dood tegemoet gegaan.

 10. thejking

  thejking

  3 dagen geleden

  Religies zouden uit de tweede kamer moeten blijven.

 11. JhonnyBoy

  JhonnyBoy

  3 dagen geleden

  Ik weet dat het niet het zelfde is. Maar als het om dieren gaat is het zelfs verplicht om ze in te laten slapen als ze lijden. Waarom zouden we mensen die genade niet geven.

 12. Trapcard

  Trapcard

  3 dagen geleden

  TLDR: Religie houdt de wereld in de rem.

 13. Emancipationshop

  Emancipationshop

  4 dagen geleden

  De NOS vind het moeilijk, maar is een bedrijf. Een bedrijf vind he moeilijk. Jullie maken het moeilijk. Ga de taal beheersen en doe niet zo moeilijk.

 14. Stanley Ho

  Stanley Ho

  4 dagen geleden

  Gaat vergrijzing tegen, minder suïcidale pogingen die voor meer schok (zelfs trauma) en verkeersproblemen zorgen. Lijkt me niet heel slecht. Beter dan mensen die zelfsmerend plegen op andere manieren. Jonge mensen blijft moeilijk, maar na een bepaalde leeftijd hoort dit toch overal legaal te kunnen zijn?

 15. Chris Winter

  Chris Winter

  4 dagen geleden

  Ik snap het religieuze argument niet. Ten eerste hebben wij volgens christenen vrije wil gekregen van een omnipotente god. Dat zou betekenen dat de liberale invulling ook god's wil is geweest. Ten tweede is een omnipotente god die je laat sterven, ook door euthanasie, daar OK mee. Als het niet zijn wil was, zou een omnipotente god daar een stokje voor steken. Hoe dan ook, religie terzijde, ik snap niet wat er zo controversieel aan is. Als iemand aan het einde van z'n Latijn is houdt het toch gewoon op? Maar helaas. We hebben hier weer een semi-legalisering gedaan. Da's toch wel jammer, ik had liever een volledige legalisering gezien, zowel voor euthanasie als voor softdrugs alsook voor prostitutie.

 16. Real Damsko

  Real Damsko

  5 dagen geleden

  Doet me beetje denken met wat er nu ook de hand is rondom het vaccin, allemaal neppe beweringen... in dit geval^ dat we mensen van het leven ontnemen en met COVID vaccin dat we vergif in mensen spuiten

 17. HellYeah

  HellYeah

  6 dagen geleden

  Altijd weer religie. Zucht...

 18. Sir Easy

  Sir Easy

  11 dagen geleden

  Tja het is de brug of een spuitje

 19. Salmiak

  Salmiak

  11 dagen geleden

  Die Amerikaan met zijn bandjesverhaal haalt nog steeds het bloed onder mijn nagels vandaan. Ik weet nog dat dat in het nieuws was... Er is niet veel veranderd in al die jaren in de VS helaas.

 20. Bethany Mitchell

  Bethany Mitchell

  12 dagen geleden

  The omniscient event summatively introduce because respect whitely stamp about a daily fog. serious, obnoxious wrecker

 21. Mohamed Hajou

  Mohamed Hajou

  12 dagen geleden

  Wel nee weet niet dat ik weet niet wat doen dachten wanneer?😯🙄😴

 22. Win Tutorials

  Win Tutorials

  12 dagen geleden

  niet religieus, ik ben ver van religieus en toch tegen euthanasie

 23. Walter Keijzer

  Walter Keijzer

  13 dagen geleden

  in china hebben ze een busje .

 24. Walter Keijzer

  Walter Keijzer

  13 dagen geleden

  waar trek je de grens ?!!!

 25. Papi Krish

  Papi Krish

  13 dagen geleden

  Ik dacht messi vs ronaldo

 26. yasmine

  yasmine

  13 dagen geleden

  de moeilijkste discussie is wie is een betere avatar korra of aang

 27. Blue Collar Power

  Blue Collar Power

  13 dagen geleden

  Toch kunnen we onszelf geruststellen wat onze reputatie betreft; sinds deze week is er één land dat zichzelf écht voor schut heeft gezet 🇺🇸

 28. Gamen

  Gamen

  14 dagen geleden

  Ik zou het erg simpel houden, ik ben van mening dat iemand totaal zelf de keus heeft om een einde aan zijn of haar leven te maken. Door dit legaal te maken kunnen de mensen die ook mentaal erg veel pijn leiden zelf de keus maken.(Ook omdat er anders een grote kans is op zelfdoding). Daarbij vindt ik wel dat er een soort van bedenk-periode moet zijn tussen het moment dat je het aanvraagt en de echte uitvoering ervan(Om mensen die even in een dip zitten het niet te makkelijk te maken, want misschien zien ze het een maand later wel weer totaal anders). Verder ben ik van mening dat als het gaat om een kind 0-12 er een goed overleg moet zijn tussen de ouders en de doctor/doctoren in geval van een kind die pijn leid dan natuurlijk. Verder moet het voor een kind van 12-17 een overleg tussen het kind en de ouders zijn. Als laatst dan 18+ natuurlijk, die hebben volledig zelf de keus als ze niet meer willen leven.(Maar wel overal een bedenk-periode, die misschien voor sommige gevallen, zoals pijn leiden en dergelijke korter kan zijn). Veel mensen zijn het hier waarschijnlijk niet mee eens, maar ik ben van mening dat dit wel het beste voor iedereen is.

 29. Lisa Maria van Harmelen

  Lisa Maria van Harmelen

  16 dagen geleden

  Amerika weer hoor... Ze denken altijd dat andere landen slecht bezig zijn. Ze hebben zeker nooit gehoord van zelfreflectie?

 30. Joost de Bruin

  Joost de Bruin

  19 dagen geleden

  En weer zorgt religie voor gezeik

 31. Mr. Bose

  Mr. Bose

  20 dagen geleden

  Leuk hè, maar de cabal mag nu wel met medeweten van alle regeringsleiders en wetgevers massamoord op ons plegen, geen probleem. Hou maar op NOS.

 32. BATAAF EU b247

  BATAAF EU b247

  20 dagen geleden

  Goed iemand is de baas over zichzelf

 33. Boki92

  Boki92

  23 dagen geleden

  Ieder zijn eigen keus... als ik ooit zo erg ziek word dat ik zoooo veel pijn heb dat ik zou wensen dat ik dood was... nou geef mij dat prikje maar dan.

 34. Kai_Man_ YT

  Kai_Man_ YT

  27 dagen geleden

  Mijn opa heeft op dit moment kanker en woont in zuid Afrika, hij heeft heel veel pijn. Dit is waarom ik voor Euthanasie ben.

 35. Daniël M

  Daniël M

  Maand geleden

  11:17 Dat is dan blijkbaar geen terrorisme?

 36. KILUEA

  KILUEA

  Maand geleden

  Sinds wanneer is het UITanasie ??

 37. Silacide Squad

  Silacide Squad

  Maand geleden

  Zieke: "ik wil euthanasie" Nederland: "MAG NIET!" ZIeke: *pleegt zelfmoord* Nederland: "You weren't supposed to do that!"

 38. Naidron

  Naidron

  Maand geleden

  Groed gemaakt

 39. Walter Zepeda

  Walter Zepeda

  Maand geleden

  4 Het werd vernietigd, de aarde viel; werd ziek, de wereld viel; de hoge volkeren van de aarde werden ziek. 5 En het land werd verontreinigd onder zijn inwoners; omdat ze de wetten overtreden, ze de wet verdraaiden, ze het eeuwige verbond schonden. 6 Om deze reden verteerde de vloek het land en werden de inwoners verwoest; om deze reden werden de bewoners van de aarde verteerd en werden de mensen kleiner. 7 De wijn is verloren, de wijnstok is ziek, alle vrolijkheid van hart kreunde. 8 De blijdschap van de tamboerijnen is opgehouden, het geluid van degenen die zich verheugden, de vreugde van de harp is opgehouden. 9 Onder gezang zullen zij geen wijn drinken; cider zal bitter zijn voor degenen die het drinken. 10 De stad wordt verbroken door ijdelheid; elk huis is gesloten, zodat niemand naar binnen kan. 11 Er wordt geroepen vanwege gebrek aan wijn op straat; alle vreugde was verduisterd, vreugde werd van de aarde verbannen. 12 De stad was woest en de poort werd verwoest. 13 Want zo zal het zijn in het midden van de aarde, te midden van de volken, als een geschudde olijfboom, als nalezingen na de oogst. Jesaja 24: 4-13. - 6 En u zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; zorg ervoor dat je niet gestoord wordt, want het is noodzakelijk dat dit allemaal gebeurt; maar het einde is nog niet. 7 Want volk zal opstaan ​​tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk; en er zullen plagen en hongersnoden en aardbevingen zijn op verschillende plaatsen.8 En dit alles zal het begin van pijn zijn. Matteüs 24: 6-8 JEZUS. - 26 “Net zoals het gebeurde in de tijd van Noach, zo zal het zijn wanneer de Zoon des mensen komt. 27 Ze aten, dronken en trouwden en huwden tot de dag dat Noach de ark binnenging; toen kwam de vloed en vernietigde ze allemaal. 28 Hetzelfde gebeurde in de tijd van Lot: ze aten en dronken, kochten en verkochten, zaaiden en bouwden. 29 Maar op de dag dat Lot '' '' (Sodom) '' '' verliet, regende het vuur en zwavel uit de hemel en vernietigde ze allemaal. 30 “Zo zal het zijn op de dag dat de Zoon des mensen wordt geopenbaard. Lukas 17: 26-30 JEZUS - 9 En wanneer u hoort van oorlogen en opruiingen (protesten tegen hun heersers), schrik dan niet; omdat het nodig is dat deze dingen eerst gebeuren; maar het einde zal niet onmiddellijk zijn. 10 Toen zeide hij tot hen: Natie zal tegen volk opstaan, en koninkrijk tegen koninkrijk; 11 en er zullen grote aardbevingen zijn, en op verschillende plaatsen hongersnoden en pestilenties; en er zullen verschrikking en grote tekenen uit de hemel komen. Lukas 21: 7-11 - 12 en omdat het kwaad is toegenomen, zal de liefde van velen verkouden. 13 Maar wie volhardt tot het einde, zal worden gered. 14 En dit evangelie van het koninkrijk zal in de hele wereld worden gepredikt als een getuigenis voor alle natiën; En dan komt het einde. Matteüs 24: 12-14 - 22 En als die dagen niet werden bekort, zou niemand worden gered; maar vanwege de uitverkorenen zullen die dagen worden ingekort. Matteüs 24:22 JEZUS - 8 Maar God toont zijn liefde voor ons, in de tijd dat we nog zondaars waren, Christus JEZUS stierf voor ons. 9 Omdat wij reeds gerechtvaardigd zijn in zijn bloed, zullen wij door hem van toorn worden verlost. 10 Want indien wij, als vijanden, met God verzoend zijn door de dood van zijn Zoon, en nog meer, als wij verzoend zijn, zullen wij gered worden door zijn leven. Romeinen 5: 8-10 --- 16 “Omdat God zoveel van de wereld hield dat hij zijn eniggeboren Zoon (JEZUS) heeft gegeven, zodat een ieder die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Johannes 3:16 - 18 Kom vlug, zegt de Heer, en laten we op onze hoede zijn: als uw zonden als scharlaken zijn, zullen ze wit zijn als sneeuw; als ze rood zijn als karmozijnrood, zullen ze als witte wol zijn. Jesaja 1:18 - 9 dat als u met uw mond belijdt dat Jezus de Heer is, en met uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, u gered zult worden. 10 Want met het hart wordt geloofd tot gerechtigheid, maar met de mond wordt beleden tot redding. Romeinen 10: 9-10 --23 Want het loon van de zonde is de dood, maar de gave van God is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Heer. Romeinen 6:23 - 12 En in geen ander is er redding; want er is geen andere naam onder de hemel, aan de mensen gegeven, waardoor we kunnen worden gered. Handelingen 4: 11-12 - 10 zodat in de naam van Jezus elke knie zou buigen, van hen die in de hemel en op aarde en onder de aarde zijn; 11 en elke tong belijdt dat Jezus Christus de Heer is, tot eer van God de Vader. Filippenzen 2: 10-11 - 12 Maar aan allen die hem ontvingen, aan hen die in zijn naam geloofden, gaf hij het recht kinderen van God te worden; Johannes 1:12 - 23 Jezus antwoordde en zei tegen hem: Wie mij liefheeft, zal mijn woord bewaren; en mijn Vader zal van hem houden, en wij zullen tot hem komen en bij hem wonen. Johannes 14:23 - 23 Maar het uur komt, en is nu, dat ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en in waarheid; omdat de Vader ook zulke aanbidders zoekt om hem te aanbidden. 24 God is Geest; en degenen die hem aanbidden, in geest en in waarheid is het noodzakelijk dat ze aanbidden. Johannes 4: 23-24 27 Vrede laat ik met u, mijn vrede geef ik u; Ik geef het je niet zoals de wereld het geeft. Laat uw hart niet verontrust zijn, en laat het ook niet bang zijn. Johannes 14:27 JEZUS., Er is kracht in DE NAAM VAN JEZUS.

  • Sam

   Sam

   19 dagen geleden

   En toch kan jesus niks doen

 40. Rutger Nap

  Rutger Nap

  Maand geleden

  8:29 Voor de inname van dat standpunt, verdiend die man een taart in zijn gezicht. Schreeuwende koekenbakker... In de VS lopen in bepaalde staten mensen elkaar af te schieten en dan komt deze pipo de clown met zulke weerzinwekkende nonsens...

 41. ilias men

  ilias men

  Maand geleden

  God is dood

 42. Flo B

  Flo B

  Maand geleden

  Zou er Engelse ondertitels kunnen komen? Ik zou het graag aan een niet-Nederlander willen laten zien!

 43. IsYinkieNL

  IsYinkieNL

  Maand geleden

  Nou ja zeg. Hier moet ik nou net mijn essay over schrijven

 44. lygophile

  lygophile

  Maand geleden

  9:37 en zwitserland dan?

 45. lygophile

  lygophile

  Maand geleden

  8:52 tekenend voor onze internationale reputatie? wat mij betreft is zulke domheid meer tekenend voor Amerika's internationale reputatie.

 46. DoC NL

  DoC NL

  Maand geleden

  Het zou totaal geen moeilijke discussie in een seculiere staat moeten zijn :)

 47. bram bonte

  bram bonte

  Maand geleden

  dr moet meer ondertiteling onder deze video dit is goeie context

 48. I'm sending signals

  I'm sending signals

  Maand geleden

  Religie maakt meer kapot dan je denkt...

 49. yasio bolo

  yasio bolo

  Maand geleden

  Ik zal persoonlijk niet euthanasie nemen, maar als jij het wil, who am I?

  • Sam

   Sam

   19 dagen geleden

   @Kiki Kiki dus? Moet dat verboden zijn?

  • Kiki Kiki

   Kiki Kiki

   Maand geleden

   In principe is het zelfmoord.

 50. Corry Jongh

  Corry Jongh

  Maand geleden

  Hi all Can you please get an English edition of this video ? I am a Dutch woman living for over 40 years in Ireland and active in the End If Life Choices Ireland platform and campaign. We have passed legislation for assisted dying in October this year to go to the second stage in the Dáil., the Dying with Dignity Bill, proposed by Gino Kenny. This is momentous for Ireland and we need all the support we can get to arrive at a well thought out legislation. Thus accurate info about the Dutch experience is so important as there is a lot of mis information and negative press about euthanasia practice in Holland. So, please get us an English version and we can use it here to promote a more balanced and better informed debate ! Thanks Corry de Jongh

 51. Jip Mahieu

  Jip Mahieu

  Maand geleden

  als iemand heel erg lijd en een doodwens heeft dan los hem uit zijn/haar leven je wil niet dat iemand (bijv.) weken lijd aan heel veel pijn en dan alsnog dood gaat

 52. Mohamad Red

  Mohamad Red

  Maand geleden

  Ik krijg koppijn van nos

  • yasio bolo

   yasio bolo

   Maand geleden

   terwijl we de mens zelf zo lang mogelijk in leven houden en er niet zelf een keuze gemaakt kan worden om er mee te stoppen. Tot zover het recht op zelfbeschikking....

 53. Rene Rasing

  Rene Rasing

  Maand geleden

  Moslims zijn geen mensen DAT STAAT IN DE KORAN In de KORAN wordt gemeld dat alles ook MOHAMMED uit water is gevormd. In de BIJBEL wordt Adam en Eva mensen personen goden geschapen naar GODS evenbeeld en dat is JEZUS MENS PERSOON DE KORAN WIJST DEZE GELIJKENIS TUSSEN GOD EN DE MENS UITDRUKKELIJK VAN DE HAND In de KORAN vindt er geen Schepping plaats ALLAH kent geen vermoeidheid In de KORAN vindt men in verschillende soera's (hoofdstukken) verwijzingen naar het continue EVOLUTIE - proces In de KORAN vindt er geen SCHEPPING plaats Fysieke pijn is tijdelijk Geestelijke pijn bestaat dat is eeuwig ( HEL) Je opmerking is in strijd met onze richtlijnen voor de community inzake haatdragend taalgebruik FACEBOOK > Je account is beperkt TWITTER > Je bent permanent geblokt Waarom mag ik de waarheid niet vertellen? 75 jaar vrijheid van meningsuiting

 54. bocoy noiu

  bocoy noiu

  Maand geleden

  6:47, mijn complimenten voor dat er een verwijzing naar 113 in het filmpje verwerkt zit wanneer het voor sommigen even erg dichtbij zal kunnen komen

 55. Edits by Chaymsae

  Edits by Chaymsae

  Maand geleden

  Persoonlijk ben ik tegen euthanasie, maar zo te zien denken de comments er anders over.

  • sehhi vooty

   sehhi vooty

   Maand geleden

   gelovigen kunnen voor zichzelf de keuze maken om god te laten beslissen wanneer ze sterven en mensen die uitzichtloos lijden kunnen wel de keuze van euthanasie kiezen.

 56. Amine Ouali

  Amine Ouali

  Maand geleden

  Het hoogst behaalde in dit land is dat een man met een man kan trouwen

  • Amine Ouali

   Amine Ouali

   Maand geleden

   @sehhi vooty als jij daar gelukkig mee bent prima maar bij de mensheid is het lijden een teken van ziel die Zich los maakt van het lichaam afscheid van het lichaam euthanasie is het offeren van een mens aan moloch🦉 en baal ✡️♈️saturn en Jupiter 🪐✡️🌙 Israëlisch pagan God en afgoden 10 Luister naar wat de Heer tegen jullie zegt, volk Israël. 2 Dit is wat de Heer zegt: “Leer de wegen van de naties niet of bang zijn voor tekenen in de hemel, hoewel de naties er doodsbang voor zijn. 3 Want de praktijken van de volken zijn waardeloos; ze hakten een boom uit het bos, en een vakman vormt het met zijn beitel. 4 Ze versieren het met zilver en goud; ze bevestigen het met hamer en spijkers zodat het niet wankelt. 5 Als een vogelverschrikker in een komkommerveld, hun afgoden kunnen niet spreken; ze moeten worden gedragen omdat ze niet kunnen lopen. Wees niet bang voor hen; ze kunnen geen kwaad doen noch kunnen ze iets goeds doen. "

  • sehhi vooty

   sehhi vooty

   Maand geleden

   Mijn oma heeft ook euthanasie gedaan omdat ze leed! Ik heb heel veel respect voor haar. Ja! Ze was doods bang om te sterven maar ze heeft het mooi wel gedaan!

 57. Amine Ouali

  Amine Ouali

  Maand geleden

  John 8:44 ESV You are of your father the devil, and your will is to do your father's desires. He was a murderer from the beginning, and has nothing to do with the truth, because there is no truth in him. When he lies, he speaks out of his own character, for he is a liar and the father of lies. 1 Peter 5:8 ESV / 8 helpful votes Be sober-minded; be watchful. Your adversary the devil prowls around like a roaring lion, seeking someone to devour. 2 Corinthians 11:14 ESV / 7 helpful votes And no wonder, for even Satan disguises himself as an angel of light. Genesis 3:1-24 ESV / 6 helpful votes Now the serpent was more crafty than any other beast of the field that the Lord God had made. He said to the woman, “Did God actually say, ‘You shall not eat of any tree in the garden’?” And the woman said to the serpent, “We may eat of the fruit of the trees in the garden, but God said, ‘You shall not eat of the fruit of the tree that is in the midst of the garden, neither shall you touch it, lest you die.’” But the serpent said to the woman, “You will not surely die. For God knows that when you eat of it your eyes will be opened, and you will be like God, knowing good and evil.” ... 2 Timothy 3:16 ESV / 5 helpful votes All Scripture is breathed out by God and profitable for teaching, for reproof, for correction, and for training in righteousness, Romans 6:23 ESV / 4 helpful votes For the wages of sin is death, but the free gift of God is eternal life in Christ Jesus our Lord. Romans 5:12 ESV / 4 helpful votes Therefore, just as sin came into the world through one man, and death through sin, and so death spread to all men because all sinned- Romans 3:23 ESV / 4 helpful votes For all have sinned and fall short of the glory of God, Acts 4:12 ESV / 4 helpful votes And there is salvation in no one else, for there is no other name under heaven given among men by which we must be saved.” John 17:17 ESV / 4 helpful votes Sanctify them in the truth; your word is truth. John 8:1-59 ESV / 4 helpful votes But Jesus went to the Mount of Olives. Early in the morning he came again to the temple. All the people came to him, and he sat down and taught them. The scribes and the Pharisees brought a woman who had been caught in adultery, and placing her in the midst they said to him, “Teacher, this woman has been caught in the act of adultery. Now in the Law Moses commanded us to stone such women. So what do you say?” ... Matthew 24:35 ESV / 4 helpful votes Heaven and earth will pass away, but my words will not pass away. Ezekiel 18:20 ESV / 4 helpful votes The soul who sins shall die. The son shall not suffer for the iniquity of the father, nor the father suffer for the iniquity of the son. The righteousness of the righteous shall be upon himself, and the wickedness of the wicked shall be upon himself. Exodus 20:13 ESV / 4 helpful votes “You shall not murder. Revelation 21:8 ESV / 3 helpful votes But as for the cowardly, the faithless, the detestable, as for murderers, the sexually immoral, sorcerers, idolaters, and all liars, their portion will be in the lake that burns with fire and sulfur, which is the second death.” Revelation 20:12 ESV / 3 helpful votes And I saw the dead, great and small, standing before the throne, and books were opened. Then another book was opened, which is the book of life. And the dead were judged by what was written in the books, according to what they had done. Revelation 20:10 ESV / 3 helpful votes And the devil who had deceived them was thrown into the lake of fire and sulfur where the beast and the false prophet were, and they will be tormented day and night forever and ever. Revelation 20:1-15 ESV / 3 helpful votes Then I saw an angel coming down from heaven, holding in his hand the key to the bottomless pit and a great chain. And he seized the dragon, that ancient serpent, who is the devil and Satan, and bound him for a thousand years, and threw him into the pit, and shut it and sealed it over him, so that he might not deceive the nations any longer, until the thousand years were ended. After that he must be released for a little while. Then I saw thrones, and seated on them were those to whom the authority to judge was committed. Also I saw the souls of those who had been beheaded for the testimony of Jesus and for the word of God, and those who had not worshiped the beast or its image and had not received its mark on their foreheads or their hands. They came to life and reigned with Christ for a thousand years. The rest of the dead did not come to life until the thousand years were ended. This is the first resurrection. ... Revelation 12:10 ESV / 3 helpful votes And I heard a loud voice in heaven, saying, “Now the salvation and the power and the kingdom of our God and the authority of his Christ have come, for the accuser of our brothers has been thrown down, who accuses them day and night before our God.

  • bocoy noiu

   bocoy noiu

   Maand geleden

   mogen beslissen.

 58. Rene Rasing

  Rene Rasing

  Maand geleden

  Je opmerking is in strijd met onze richtlijnen voor de community inzake haatdragend taalgebruik FACEBOOK > Je account is beperkt 𝐈𝐒𝐑𝐀𝐄𝐋 israëliërs zionisten Joden Israël Land in Midden-Oosten Israël, officieel de Staat Israël, is een land in Azië, het Midden-Oosten Hoofdstad:Jeruzalem Opgericht: 14 mei 1948 Landnummer:+972 Valuta: Israelische sjekel Werelddeel: Azië Officiële talen: Hebreeuws Palestina=Israël = Kanaän Palestina; Arabisch: فلسطين Filasṭīn, Falasṭīn, Filisṭīn) Palestina Land van de Joden Kanaãn Land van de Joden Het Beloofde Land Filistijnen, hun cultuur is van de aardbodem verdwenen

  • Rene Rasing

   Rene Rasing

   Maand geleden

   Filistijnen zijn mensen geen homo's

  • Rene Rasing

   Rene Rasing

   Maand geleden

   Sorry uitgestorven bestáát niet, eerst zorgen voor nakomelingen dan sterven dat staat in de BIJBEL Israëliërs Zionisten en Joden zijn de erfgenamen van Filistijnen

  • Rene Rasing

   Rene Rasing

   Maand geleden

   @Ennio Paone Wat is de hoofdstad van Palestina dan en hoe heet de ambasadeur in Nederland dan En Palestijnen is een woord wat destijds verzonnen is door die pretletter Arafat Ps Filistijnen zijn uitgeroeid betekent geen nazaten uitgestorven tot op het bot

  • Rene Rasing

   Rene Rasing

   Maand geleden

   @Ennio Paone Palestijnen claimen Filistijnen te zijn

 59. Oliver 542

  Oliver 542

  Maand geleden

  Niet zeiken, als je dood wil omdat je erg lijdt dan moet je dood "mogen" gaan.

 60. Henk Troosten

  Henk Troosten

  Maand geleden

  Ik respecteer het enorm dat jullie objectief blijven. En verder goed uitgelegd 👍

 61. Paul Walker

  Paul Walker

  Maand geleden

  Bla bla bla, en George Floyd dan? Nederlanders wurgen elke dag minimaal 10 broeders zonder reden stelletje rasisten.

  • Sam

   Sam

   Maand geleden

   Wat een onzin

 62. Swat

  Swat

  Maand geleden

  Geweldige video

 63. Luc Luc

  Luc Luc

  Maand geleden

  Aandacht trekken iemand toch moet ?? ...he ? Dat is net zoals anekdote over paard en kikker, zag een kikker waar paarden geschoeid worden..... dus ze hief haar poot ook op ! Iemand toch eerst in wat moet zijn anders geen aandacht ...etc...

 64. Snowy

  Snowy

  Maand geleden

  Stel je voor, een youtube kanaal dat ook nog echt ons belastingsgeld verdiend. Lekker bezig nos, keep it up

 65. neil Taylor

  neil Taylor

  Maand geleden

  Gewoon toelaten. Maar als mens zegt het is klaar dan moet je mee instemmen en niet oh ze is gezond zij moet door leven terwijl de andere al klaar is met leven. Met dit methode lossen we wat beter op met overbevolking. Fuck godsdienst. Dit is menselijk en niks met geloof. Gewoon jouw keuze en daarom vraag je af waarom eindigen mensen hun leven... nou omdat de domme unie dat niet wil. Mijn leven mijn keuze, klaar

 66. Gabrielle van Breugel

  Gabrielle van Breugel

  Maand geleden

  Mensen kunnen toch beter in vrede dood gaan dan voor de trein te springen ofzo waarom doen mensen zo moeilijk als familie heb je toch ook liever dat iemand met een spuitje dood gaat en nog mooi in de kist beland dan in stukjes ligt omdat die bvb voor de trein is gesprongen schilt ook weer heel wat trauma's en vertraging

 67. jon valon

  jon valon

  Maand geleden

  Er zou een verbod moeten komen voor het opleggen van religieuze waarde. Het is onbegrijpelijk voor een seculair persoon om het argument, 'God bepaald of je leeft'. Zeker als deze persoon ondragelijk lijdt. Als een paard met paardenrennen het been breekt wordt het langs de kant afgemaakt. Want het is 'inhumaan' om zo'n beestje te laten lijden, terwijl we de mens zelf zo lang mogelijk in leven houden en er niet zelf een keuze gemaakt kan worden om er mee te stoppen. Tot zover het recht op zelfbeschikking....

 68. Ton Fyn

  Ton Fyn

  Maand geleden

  1:02c.

 69. Roeland Visser

  Roeland Visser

  Maand geleden

  het probleem is fundamentische gelovigen

 70. Door het oog van een autist.

  Door het oog van een autist.

  Maand geleden

  Mijn oma heeft ook euthanasie gedaan omdat ze leed! Ik heb heel veel respect voor haar. Ja! Ze was doods bang om te sterven maar ze heeft het mooi wel gedaan!

 71. Mayke Bots

  Mayke Bots

  Maand geleden

  Leuk dat gelovige partijen euthanasie als zonde zien, maar niet iedereen is gelovig. Volgens het geloof zijn er wel meer dingen een zonde die ook mogen volgens de wet. Dus gelovigen kunnen voor zichzelf de keuze maken om god te laten beslissen wanneer ze sterven en mensen die uitzichtloos lijden kunnen wel de keuze van euthanasie kiezen.

 72. Fentesie Koppel van der

  Fentesie Koppel van der

  Maand geleden

  Mijn oma van mij ma's kant had gevraagd dat als ze dement zou worden. Ze euthanasie zou krijgen, dit is naar mijn mening goed afgehandeld. Hoewel ze iets korter had hoeven te lijden. Mijn andere oma, 98 is niet dement, noch ziek en woont zelfs nog zo goed als op zichzelf. Ik durf niet voor haar te spreken, maar het zal mij niets verbazen als zij in de catogorie voldaanl leven valt, gezien het leed van haar geschiedenis die ze met zich mee draagt. Ik ben eerlijk van mening, hoewel het zeer doet, dat mensen dit zelf mogen beslissen.

 73. Nikki Kamstra

  Nikki Kamstra

  Maand geleden

  Nou bedankt hoor, jijenik voor al dat tanken, kun je niet zoals andere een beetje beter opletten?

 74. Eeyore Piglet

  Eeyore Piglet

  Maand geleden

  Recht om te leven is iets anders dan een verplichting

 75. TheOpticalFreak

  TheOpticalFreak

  Maand geleden

  Je kan het toch ook zelf doen?! Ik heb geen doctor nodig als ik er geen zin meer in heb! Of is zelfmoord nog wel verboden??! Hoe dan ook, Ik heb het recht om te sterven! Het is mijn eigen lichaam en mijn leven! Ik heb zelf niet om het leven gevraacht!

 76. decoilingg

  decoilingg

  Maand geleden

  kerkjes hebben een eigen wet, in hun lelijke heilige kerkje, Als mensen lijden, moeten ze lijden... Dat is wat ze willen. Maar mondkapje voor is niet nodig. treiter volk, Lijken wel hippies die tegen zwarte piet zijn

 77. The veggster Good day

  The veggster Good day

  Maand geleden

  ik snap niet waarom dit een onderwerp is,als iemand dood wil dan laat die persoon dood gaan,als we in vrijheden geloven dat is dit toch gewoon een vrije keuze. en als het op god aankomt god wil niet dat je onnodig lijd,en mensen met een neardeath experience zeggen ook wellis dat god ze de keuze gaf wil je terug naar de aarde of kom je met mij mee,als mensen kozen om terug naar de aarde te gaan kwamen ze genezen terug en als het om een vleeswond ging dan herstelde ze,als god ons die keuze geeft waarom zeggen sommige christinen dan dat die keuze er niet is. zoals gewoonlijk hebben ze weer te veel regels,lijkt wel of deze mensen geil worden van veel regels verzinnen,je hebt maar een regel nodig en dat is weet zeker dat de lijdent persoon het echt wil en als dat duidelijk is dan doe je dat uit respect voor de gemaakte keuze.

 78. Buurmeisje

  Buurmeisje

  Maand geleden

  Jullie video's zijn echt keigoed, blijf zo door gaan!

 79. Luuk Unger

  Luuk Unger

  Maand geleden

  Niemand heeft het recht om te bepalen wat jij doet met je leven. Als jij het niet meer ziet zitten, mag je daar zelf voor kiezen. Mensen mogen je helpen je het plezier in het leven terug te geven, maar je niet dwingen te blijven leven terwijl jij kapot gaat. Dat is pas inhumaan. Tuurlijk kan het enorm verdrietig zijn als een naaste een einde maakt aan zijn of haar leven. Maar liever op een vredige manier dan voor een trein te springen, waar niet alleen die persoon en nabestaanden last van hebben. En dat een arts kan worden berecht voor moord als hij/zei euthenasie uitvoerd is te gek voor woorden.

 80. Jefimija Zoranovic

  Jefimija Zoranovic

  Maand geleden

  Maak wat moois van je leven zolang je nog hebt! Leven is zeldzaam, het duurt korter dan je denkt in totaal, kijk verder dan de extreem moeilijke periode waarin je nu misschien zit.

  • Jefimija Zoranovic

   Jefimija Zoranovic

   19 dagen geleden

   @Sam zeker waar, maar toch kan ik het soms vergeten ook al is het zo vanzelfsprekend... Ik weet niet hoe het voor anderen is natuurlijk. Maar om erbovenop te komen helpt het, als ik er aan word herinnerd.

  • Sam

   Sam

   19 dagen geleden

   Dat is redelijk kortzichtig

 81. Henk-Jan Van Der Wal

  Henk-Jan Van Der Wal

  Maand geleden

  Bijzondere jaren onder leiding van de paarse partijen in de jaren 90. Er is veel in gang zet weinig echt in gang gezet. Drugs is gedoogd we kopen het in coffeeshops maar jaren hebben we ons niet afgevraagd hoe die bende daar de toko binnen kwam.

 82. only the truth

  only the truth

  Maand geleden

  Corona comunisme word is wakker .laat je vrijheid niet nog verder afpakken mensen.kijk eens verder dan je tv..ze slopen de wereld onder et mom corona.missdadigers zijn het satanisten!!!!

  • Sam

   Sam

   19 dagen geleden

   Rustig aan, het is bijna voorbij met vaccins

 83. Lars van Lenteren

  Lars van Lenteren

  Maand geleden

  hé maar... stel je voor: god wíl dood

  • The veggster Good day

   The veggster Good day

   Maand geleden

   @Ennio Paone over degene die alles gecreerd heeft,niet die van de grieken of noorse goden en natuurlijk zijn all hun goden eigelijk die ene en dezelfde die alles omvat en wij leven daarin en maken daar een deel van uit,wij zijn niet los van god wij maken deel uit van god die zit ook in ons moeilijk uit te leggen maar als god een soep is dan zijn wij allemaal een ingredient in die soep.

  • The veggster Good day

   The veggster Good day

   Maand geleden

   waarom zei god dood willen als er zoveel te zien is in zoveel realiteiten en god kan maken wat god wil mooi leven toch en god kan op ieder moment zijn waar god wil zijn. sterker nog alle doden zijn niet echt dood die zijn gewoon ergens anders en komen terug naar de aarde als ze dat willen.

 84. Remco Hamersma

  Remco Hamersma

  Maand geleden

  11:37 met waan ideen bedoelen ze zeker dat hij gelooft dat er zoiets als een god bestaat.

 85. Robert van der Stelt

  Robert van der Stelt

  Maand geleden

  Mooi Filmpje! Het lijkt me goed allereerst te investeren in het leven van ouderen, zodat ouderen weer plezier krijgen in het leven en eenzaamheid etc. voorkomen wordt. Was misschien nog goed om het rapport van afgelopen jaar erbij te halen, dat in opdracht van Hugo de Jonge is uitgevoerd en de vraag naar euthanasie uitdiept en de reden ervoor. Rapport laat zien dat meeste ouderen euthanasie willen voor dingen waar hun omgeving wat aan kan doen, namelijk eenzaamheid etc.

 86. Massoud Barzany

  Massoud Barzany

  Maand geleden

  Nederland huis van de Duivel.

 87. SuperFly

  SuperFly

  Maand geleden

  Religie is persoonlijk. Hoe kunnen religieuze opvattingen van een kleine groep een politieke rol spelen ? Wij heben toch een scheiding tussen kerk en staat ? En tevens grondwettelijk vrijheid van geloof ?

 88. jos molen

  jos molen

  Maand geleden

  met zoveel mensen op deze planeet ben ik blij met elk persoon dat zelfmoord wil plegen, mensen van bepaalde afkomsten vinden het te moeilijk om niet als een stel beesten te blijven voortplanten en we moeten toch echt van al die mensen af

 89. xMatthias

  xMatthias

  Maand geleden

  Als je geen euthanasie krijgt spring je dan toch gewoon uit je ruit tho

 90. Nigel Muurklopper

  Nigel Muurklopper

  Maand geleden

  Voor mij is t heel simpel :als ik begin te dementeren mogen ze me gerust dat spuitje geven .

 91. Henk Koster

  Henk Koster

  Maand geleden

  Bekritiseer het Christelijk geloof niet alleen op punten die je in de media hoort en daar (bijna) altijd een negatieve lading krijgen. Verdiep je in de Bijbel, en kijk daar wat de grond van de Christelijke normen en waarden is. Jezus heeft Zelf willen lijden om Zijn volk uit het lijden in de wereld, te verlossen! Als je in Hem mag geloven dan heb je liefde tot Hem en Zijn geboden (waar de liefde centraal staat) maar ook liefde tot je naaste. Waarom mag iedereen op straat zijn eigen mening hebben en een Christen zijn mening, gebaseerd op de Bijbel, dat niet? Christen zijn mag, maar eenmaal buiten de deur niet meer? Euthanasie is het einde niet, dan begint het pas, mensen! Als je dan een volgeling van Jezus mag zijn, en de schande van de wereld gewillig mag dragen dan zal je eeuwig gelukkig zijn. Ik weet goed dat de meeste dit achterlijke taal vinden, maar ik hoop dat je beseft dat je niet een Christen kwaad doet, maar zijn God die macht heeft op deze aarde!

 92. Gio98art

  Gio98art

  Maand geleden

  Mensen zijn tegen euthanasie totdat ze zelf op een sterfbed liggen te leiden. Religieuze onzin moet eens een keer uit de wet getrokken worden.

 93. jaydeeARTS

  jaydeeARTS

  Maand geleden

  Religie en politiek moeten toch juist gescheiden blijven? Het hele punt van religie is toch dat jijzelf van iets bent overtuigd en daar dan dus zelf over kan beslissen? En volgens mij is het ook niet de bedoeling dat je dan je eigen geloofsovertuiging gaat opdringen aan anderen, maar dat zij daar ook gwn zelf over mogen beslissen. Oftwel, als jij niet achter euthanasie staat, doe je het zelf lekker niet en laat je andere mensen daar zelf over beslissen. De euthanasiewet, geeft je enkel en alleen de vrijheid om te kiezen, hij dwingt je niet om het te doen.

 94. HS Zhou

  HS Zhou

  Maand geleden

  De enige reden is dat het een liberale "trend" is waarom mensen erover willen discussieren of willen weten . In oosterse landen hebben ze misschien geen echte dominante religie in de maatschappelijke praktijk zoals boeddhisme, maar is het individu ook niet zo centraal .

 95. ?

  ?

  Maand geleden

  Deze guy is zo chill om naar te kijken

 96. wjeurs

  wjeurs

  Maand geleden

  Bij dit soort discussies vraag ik me altijd af wat religie nog voor invloed mag hebben. Kerk en staat scheiden (verzuiling?) is in mijn ogen één van de betere ontwikkelingen geweest van de afgelopen eeuwen en dat is niet omdat ik tegen geloof en handelen uit geloofsovertuiging ben. Het feit dat politieke partijen nog steeds de naam van een geloof dragen vind ik mede daarom ook vreemd, dit komt op mij over als uitsluiten van anderen ondanks het feit dat de politieke voorkeuren en overtuigingen misschien wel overeenstemmen met 5 andere geloven en een deel van de ongelovigen. Marketingtechnisch daarom ook niet erg slim, je loopt misschien wel stemmen mis terwijl een groot deel van Nederland misschien wel dezelfde overtuiging heeft en democratisch gezien daarom een grotere rol zou moeten spelen in de politiek. Ook dat is een lastige discussie....

  • Niek Post

   Niek Post

   Maand geleden

   Religie is natuurlijk een ideologie dus het lijkt me vrij logisch dat er 'christelijke' partijen zijn. Ik zou het vreemder vinden als ze er niet waren.

 97. Kyle Vin

  Kyle Vin

  Maand geleden

  Het is godver helemaal niet ingewikkeld. Als jij dood wilt dan moet dat kunnen!! Je bent zelf baas over je eigen leven!!!

 98. Sander B

  Sander B

  Maand geleden

  Wat ik veel zie in de comments, is de redenering dat religieuzen blijkbaar geen mening mogen hebben. Als religieuzen iets vinden, dan moeten ze dat wegstoppen en mogen ze dat niet uiten in bijvoorbeeld hun stemgedrag. Erg zorgelijk als je het mij vraagt. Ik bepaal inderdaad niets over het lichaam van een ander, althans, niet direct. Indirect mag ik echter net zo goed mijn democratische recht uiten en dus stemmen voor vertegenwoordigers die tegen euthanasie zijn. Als jij vindt dat ik of een ander meer belasting moet betalen en je stemt op bijv. de SP, dan mag dat. Dan ren ik ook niet naar je toe en schreeuw ik "ja maar jij beslist niet over mijn geld!". Iedereen beslist indirect over iedereen in dit land, in alle facetten van zowel leven als sterven.

  • Sam

   Sam

   Maand geleden

   Wel een klein verschilletje ‘iets meer geld betalen’ vs ‘niet mogen beslissen over je eigen leven terwijl je ondragelijk lijdt’

 99. piet hoane

  piet hoane

  Maand geleden

  het woord ONDRAGELIJK zegt al genoeg lijkt mij

 100. eke frisart

  eke frisart

  Maand geleden

  Hz is dat zo’n probleem voor gelovige dat niet-gelovige mensen euthanasie willen, niet-gelovige bepalen over hun eigen lichaam en als het niet mag van je geloof, dan doe je t niet

Volgende