Amusement

Even tot hier: Toeslagenaffaire (Ik was het nie)

Het was écht een klerezooi bij de Belastingdienst: duizenden mensen zijn zwaar gedupeerd door de kinderopvangtoeslagaffaire. Maar: wiens schuld was dat eigenlijk?
Uit: Even tot hier
Met: Niels van der Laan en Jeroen Woe
Volg ons ook op insta: vanderlaanenwoe_eventothier

Reacties 

 1. Soof Vie

  Soof Vie

  18 uur geleden

  Het ging mis bij de belastingdienst Het is vreselijk om dat te zien maar ik was het niet, nee ik was het niet ik heb pijn in mijn buik en ik heb verdriet maar ik was het niet, want het was juist die nee sociale zaken was het niet, want de fout zat bij financien dus ik was het niet, nee ik was het niet en het breekt mijn hart als ik alles zie maar ik was het niet, want het waren die nou ik werk bij financiëhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh (aan het eind) van de belastingdienst ik geloof mijn eigen oren niet mensen geen paniek het was misschien niet chic maar al dat gepiep dat hoeft ook weer niet en ik was het niet, want het waren die bij sociale zaken wist ik het, wat zeg ik nou ik wist het niet nee ik wist het wel, nee ik wist het niet nee het boeit me niet, nee het boeit me wel maar ik was het niet, het was Menno Snel (name) goede middag ik ben Menno Snel en natuurlijk ja ik wist het wel Maar het kwam door mij, maar dat was het niet want het lag aan die, nee ik was het niet nou dan was het die nee ik wist van niets het was de fout van de belastingdienst maar die wet die maken wij toch niet het is de schuld van die, nee de schuld van die nee het waren die, nee het waren die, maar ik weet van niets, ik weet ook van niets Ik ben van K3, nee nu even niet, ik weet ook van niets, niemand wist van niets Dat gedoe bij de belastingdienst ik vind het erg, maar ik was het niet iedereen die piept, iedereen die piept en het is zo erg, maar ze deden niets iedereen die piept, lekker hypocriet maar de schuld van mij, nee dat was het niet het is de schuld van die, en de schuld van die, en het waren die en het waren die want de schuld van mij, nee dat was het niet.

 2. Delali Boua

  Delali Boua

  4 dagen geleden

  ellende en ellende doe normaal

 3. Delali Boua

  Delali Boua

  4 dagen geleden

  doe normaal jullie verdinnen geld over ander mans ellende, die gezinnen hebben niks aan composities

  • C. de Wit

   C. de Wit

   3 dagen geleden

   bedoel je compensaties?

 4. Love BFFS

  Love BFFS

  5 dagen geleden

  Gg🤣🤣

 5. Gerald Lopez

  Gerald Lopez

  6 dagen geleden

  SMJIU IP OKKM,LUIL

 6. Pim Vermeulen

  Pim Vermeulen

  7 dagen geleden

  In het nieuwe jaar, weer actueel dit....

 7. Thijs Overdulve

  Thijs Overdulve

  9 dagen geleden

  Ik vin het luik

 8. mohamedsmening

  mohamedsmening

  13 dagen geleden

  Waar zou ik deze aflevering terug kunnen kijken

  • Dylan Racing

   Dylan Racing

   4 dagen geleden

   @joep tube idd

  • joep tube

   joep tube

   5 dagen geleden

   Npo start vgm

 9. Al GarL

  Al GarL

  14 dagen geleden

  Thank you NLcameras for the recommendation. I'm fluent in 2 languages and 50% in other, and they are not german...

  • Soof Vie

   Soof Vie

   18 uur geleden

   The translation, I am Dutch and I normally don't speak English but I tried my best It went wrong at the tax authorities It's awful to see that but it wasn't me, no it wasn't me i have pain in my stomach and i am sad but it wasn't me because it was really them no social service wasn't it, because the mistake was with the committee of finances so it wasn't me, no it wasn't me and it breaks my heart when I see everything but it wasn't me, because it was them Well I work at the commitee of financehhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh At the end of the tax authorities I don't believe my own ears People please don't panic, it might not have been chic but all that squeaking is not necessary and it wasn't me, because it was them In social service I knew, what am I saying I didn't know no i knew, no i didn't know no I don't care, no I care but it wasn't me, it was Menno Snel (name of minister) good afternoon i am Menno Snel and of course yes I did know But it really was me, but it wasn't me because it was them, "no it wasn't me" well then it was them "no it wasn't me" it was the fault of the tax authorities but we do not make that law it's the fault of them (screen switch), no the fault of them(screen switch) no it was them(screen switch), no it was them (screen switch), but I don't know anything, I don't know anything either I'm from K3, "mind your own business" I don't know about anything either, nobody knew about anything Everyone That hassle at the tax authorities I really mind, but it wasn't me everyone squeaks, everyone squeaks and it's so bad, but they didn't do anything about it anyone squeaks, very hypocritical but the fault, no it wasn't mine it's the fault of them, and the fault of them, and it was them and it was them but the fault, no it wasn't mine

  • Dylan Racing

   Dylan Racing

   4 dagen geleden

   This dutch

  • joeri baars

   joeri baars

   9 dagen geleden

   It’s Dutch, you may have heard of the Netherlands (Holland if you look at our tourist guides) with cheese, windmills, weed and our fight against the water. The song is about Dutch politics, they were incompetent and blamed each other for a big financial screw up that cost everyday people a lot of money. Ik was het niet = it wasn’t me Ik wist van niks = I knew of nothing

  • Niels Nederstigt

   Niels Nederstigt

   13 dagen geleden

   Then you are in luck! This isn't German.

 10. capser86

  capser86

  15 dagen geleden

  Dit is echt heel goed gemaakt

 11. Farfaniyal

  Farfaniyal

  16 dagen geleden

  Schande !!!!!!!!!!!! Er zijn gezinnen kapot gegaan aan deze affaire, en jullie maken daar maar effe een grapje van........ Jullie hele show is dom !!!!

  • C. de Wit

   C. de Wit

   3 dagen geleden

   Ooit van humor gehoord? Misschien even opzoeken wat het betekent.

  • Julianw99

   Julianw99

   9 dagen geleden

   Ze maken juist de belastingdienst belachelijk en niet die gezinnen...

 12. M.R. Luinge

  M.R. Luinge

  19 dagen geleden

  Gemiste kans om "it wasn't me" van Shaggy te gebruiken

 13. Kianneman

  Kianneman

  23 dagen geleden

  Kuikentje piep!

 14. The Dear Leader

  The Dear Leader

  24 dagen geleden

  De grap is dat ze het bijna allemaal waren

 15. Life of Mr. Richman

  Life of Mr. Richman

  24 dagen geleden

  Dit is gewoon goed.

 16. Cas Ual

  Cas Ual

  26 dagen geleden

  Ze zijn allemaal dus schuldig

 17. Maarten Van Der Ende

  Maarten Van Der Ende

  26 dagen geleden

  ik denk Manon Leijten of tyull

 18. peter g

  peter g

  27 dagen geleden

  Zoals de cartoon in de ED al zei, was mijn handen in onschuld

 19. Lynx

  Lynx

  27 dagen geleden

  Deze was te goed hahahaha

 20. RoosterJacket

  RoosterJacket

  29 dagen geleden

  Nou ik werk bij fananciëeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh

 21. Olivier Koers

  Olivier Koers

  29 dagen geleden

  Geniaal!

 22. Vincent Huijing

  Vincent Huijing

  Maand geleden

  Hoofdzaak in de toeslagenaffaire is wederom hoe de overheid via instanties als de Belastingdienst de bewijslast eenvoudig omkeert en daarmee de betrokkenen eenvoudig de kans ontneemt om zich te kunnen verdedigen tegen beschuldigingen die sowieso gericht zijn aan het verkeerde adres. In alle decennialange opwinding over vermeende fraude en fraudebestrijding valt het slechts op dat de politiek niet in staat is om doorzichtige aanvraagprocedures te vervaardigen die van zichzelf fraudebestendig zijn. In die zin is de ganse politiek reeds jarenlang failliet. Ze wakkert slechts de ‘veenbrand’ aan. Door niet te dienen, is de politiek verworden tot een meerkoppig monster van links tot rechts dat op géén enkele wijze begrip toont voor de onderdanen, noch ademruimte biedt voor een levensvatbaar bestaan. Het wantrouwen van Den Haag naar de burger toe geïllustreerd door een onlangs ingezette reclamecampagne van de Belastingdienst, dat deze toch zo’n goed werk doet. Een dienende belastingambtenaar met compassie is een zeldzaamheid zo toont de onderhavige affaire. Dat al degenen die verantwoordelijkheid dragen voor deze stinkende zaak met pek en veren mogen worden besmeurd. Opdat we eindelijk naar een samenleving kunnen waarin de persoon centraal staat in plaats van het anonieme BSN-nummer.

 23. madelief

  madelief

  Maand geleden

  1:18 Ik ben met Mega Mindy Nee nu even niet

 24. mart coesmans

  mart coesmans

  Maand geleden

  geniaal

 25. JohnDoeNews

  JohnDoeNews

  Maand geleden

  Iemand ander die gelijk aan Shaggy moet denken?

  • ralphaba

   ralphaba

   27 dagen geleden

   @JohnDoeNews Over Shaggy gesproken; check ook deze video nlcameras.info/wiki/jXnGk4el4HPem4Y/video

  • JohnDoeNews

   JohnDoeNews

   Maand geleden

   @ralphaba Net als mijn talent, schoonheid en charisma... Als mensen toch eens wist wat een mooi persoon ik eigenlijk ben... Maar ik heb tenminste een persoon vermaakt met mijn opmerking, mijn missie is geslaagd. :p Fijne feestdagen!

  • ralphaba

   ralphaba

   Maand geleden

   Deze comment is underrated

 26. farming boys

  farming boys

  Maand geleden

  geweldig

 27. Gerald Burgh

  Gerald Burgh

  Maand geleden

  Dezelfde regering die ook ons moet leiden door deze corona crisis... nlcameras.info/wiki/nYyVY3Cb0KPWo4I/video = Erg goede uitzending!!

 28. The cutest thing you ever seen

  The cutest thing you ever seen

  Maand geleden

  Eeeeeehhhhhhhhhjjhhhhhhhhhnhhhhhnhh

 29. Luuk Scholtes

  Luuk Scholtes

  Maand geleden

  Hoe heet het nummer waar bit op gebaseerd is ook al weer?

  • Luuk Scholtes

   Luuk Scholtes

   Maand geleden

   @Roel bedankt👍

  • Roel

   Roel

   Maand geleden

   Kuiken Piep

 30. wolfiesown x

  wolfiesown x

  Maand geleden

  Ik krijg hier geen genoeg van. Bril-jant! En mij uit het hart gegrepen. Kan niet wachten tot volgende week!!!

 31. Joëlle Smits

  Joëlle Smits

  Maand geleden

  29 duimpjes omlaag door medewerkers van de belastingdienst.

  • DutchMonky

   DutchMonky

   Maand geleden

   @MGNTC VSN oh heb je het uitgezocht 😂😂

  • MGNTC VSN

   MGNTC VSN

   Maand geleden

   Nee hoor, die waren het niet.

 32. oiuet souiu

  oiuet souiu

  Maand geleden

  Applaus!

 33. john sangers

  john sangers

  Maand geleden

  Heel simpel dus, allemaal incompetent dus ontslag...

 34. soiung toiue

  soiung toiue

  Maand geleden

  Patience, of course, is a very powerful weapon, but sometimes I start to regret that it is not a firearm.

 35. Jet De Wilde

  Jet De Wilde

  Maand geleden

  Geniaal

  • oiuet souiu

   oiuet souiu

   Maand geleden

   Briljant jongens!

 36. AWOL

  AWOL

  Maand geleden

  Maar ja wij zijn gewoon een beetje bang omdat het niets opleveren. Iedereen zal naar elkaar blijven wijzen en niemand wordt er iets wijzer van. Mis bij de belastingdienst, Het is vreselijk om te zien. Marie was een idee dat het niet ik heb het in mijn buik en ik een verdriet. Maar ik was het niet wordt van geest die. Deze zaak was niet, altijd bij financiën. Dus ik was het niet nee was niet zien maar ik was niemand waren die. Nou ik werk bij financiën. De belastingdienst gelopen, hebben hoor niet. Met was misschien muziek maandagen pink dat ons op me neer en ik was een deel van het leven. Bij sociale zaken wist ik het. Het is niet nee, dus de of meen het niet, maar hopen niet nee hoor ik de bel, maar ik was het niet zo snel. Matt ik ben menno snel en natuurlijk hij wist het wel. Nee ik was het niet. Die. Neem ik weet niet. Wat van de belastingdienst. Maar dat mag niet, dit is een dier, nee de schoot van die, nooit oud die, niet wij die, maar wanneer, ik ben ook er niks, ik ben, niet. Als ik niet. Niet. Is oké. Nee. Nee. Automatisch gegenereerde ondertitels zijn leuk.

  • DutchMonky

   DutchMonky

   Maand geleden

   Klopt echt helemaal niks van nee 😂😂

 37. Joost van der poel

  Joost van der poel

  Maand geleden

  Linkse media, dus bij zeer hoge uitzondering goed item.

  • Rudy Bleeker

   Rudy Bleeker

   7 dagen geleden

   Waar komt dat ellendige links-rechts denken toch vandaan? We zullen het toch met z'n allen moeten doen in dit land.

  • soiung toiue

   soiung toiue

   Maand geleden

   Geweldig !!!

 38. bocoy noiu

  bocoy noiu

  Maand geleden

  Ja deze is wel mooi. Tsjiep tsjiep!

 39. Linda de Heij

  Linda de Heij

  Maand geleden

  Deze is echt geniaal.

 40. Timothy

  Timothy

  Maand geleden

  Geniaal!!

 41. Lucas Koopmans

  Lucas Koopmans

  Maand geleden

  wiebes imitatie is zo goed

  • kanaals

   kanaals

   23 dagen geleden

   Wiebes had wel langer gemogen.

 42. 1 Trompet

  1 Trompet

  Maand geleden

  Maar die wetten maken wij toch niet xD

  • bocoy noiu

   bocoy noiu

   Maand geleden

   Waar is de tijd gebleven dat je als ambtenaar 3 dagen aan n assessment wed onderworpen als je voor burohoofd solliciteerde. Want n incompetentie heerst er .....prachtig n

 43. M&M Man

  M&M Man

  Maand geleden

  Nou ik werk bij financiëeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh

 44. Ecclesia

  Ecclesia

  Maand geleden

  Verantwoordelijkheid ligt sowieso bij Rutte...

 45. soinu foig

  soinu foig

  Maand geleden

  Zo goed, geweldig!

 46. Marshmallow Fluff

  Marshmallow Fluff

  Maand geleden

  plot twist: er is er geen :) nou ik werk bij financieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh

 47. ZoeyZoLeyena

  ZoeyZoLeyena

  Maand geleden

  Jeroen uit het publiek werkt denk ik bij de belastingdienst! :D Het kon hem niet bekoren.

 48. Ptao Tom

  Ptao Tom

  Maand geleden

  Zo goed, geweldig!

  • soinu foig

   soinu foig

   Maand geleden

   Briljant ... Maar ik was het niet (die dat niet meldde)

 49. TheCaptainKim

  TheCaptainKim

  Maand geleden

  Briljant jongens!

 50. S vr

  S vr

  Maand geleden

  Kuikentje piep !!

 51. niduoe stre

  niduoe stre

  Maand geleden

  Ontluisterend en beschamend!! Non, non, rien n'a changee tous tous a continuee, hee hee!

  • Ptao Tom

   Ptao Tom

   Maand geleden

   Where did you see such a cat that would care what mice say about it?

 52. Ryan Bouwer

  Ryan Bouwer

  Maand geleden

  Geweldig !!!

 53. Danny Rouk

  Danny Rouk

  Maand geleden

  Triest is wel dat dit precies is zoals t gaat.

 54. Roeland Kneepkens

  Roeland Kneepkens

  Maand geleden

  10 mensen van de belastingdienst kunnen er niet om lachen.

 55. opzz xsin

  opzz xsin

  Maand geleden

  Ik ben van K3 😂😂

  • niduoe stre

   niduoe stre

   Maand geleden

   Ik hoop dat de desbetreffende personen dit zelf ook bekijken,schaamrood !

 56. Henny Nix

  Henny Nix

  Maand geleden

  Waar is de tijd gebleven dat je als ambtenaar 3 dagen aan n assessment wed onderworpen als je voor burohoofd solliciteerde. Want n incompetentie heerst er .....prachtig neergezet door de 2 van Even tot hier!!

 57. Ruben H

  Ruben H

  Maand geleden

  Dit was puur genieten :D

 58. Ilja

  Ilja

  Maand geleden

  Ik haat kuikentje piep nog steeds.

  • opzz xsin

   opzz xsin

   Maand geleden

   Geweldig

 59. кирилл козерев

  кирилл козерев

  Maand geleden

  Patience, of course, is a very powerful weapon, but sometimes I start to regret that it is not a firearm.

 60. Bubble Snails

  Bubble Snails

  Maand geleden

  Mis alleen nog dat ze er buikpijn van kregen 👍

  • Remco Wijnen

   Remco Wijnen

   Maand geleden

   Bij Blokpoel zeggen ze dat! :)

 61. Cpt. Saroug

  Cpt. Saroug

  Maand geleden

  Het is heel erg grappig, maar ook fucking triest tegelijk. We leven in een bananenrepubliek...

 62. Peter Heerens

  Peter Heerens

  Maand geleden

  Briljant ... Maar ik was het niet (die dat niet meldde)

 63. Arjan Bruinsma

  Arjan Bruinsma

  Maand geleden

  Wat is ook alweer het origineel van dit liedje?

  • Tim Warmerdam

   Tim Warmerdam

   Maand geleden

   Origineel is "The Little Chick Cheep", de Nederlandse versie heet "Het Kuikentje Piep"

 64. David Oppenheim

  David Oppenheim

  Maand geleden

  Jaja...

 65. марсель пупкин

  марсель пупкин

  Maand geleden

  Where did you see such a cat that would care what mice say about it?

 66. Sunshineee xxx

  Sunshineee xxx

  Maand geleden

  GE WEL DIG !

 67. Горбань Дмитрий

  Горбань Дмитрий

  Maand geleden

  ЭТО ПОЛНЫЙ П*ЗДОС!!!! nlcameras.info/wiki/jZzRhaqRz5HHsXo/video

 68. J Geelen

  J Geelen

  Maand geleden

  Waarom verhoort de commissie niet de kamerleden die de kindertoeslag in hun portefeuille hadden en op een enkele uitzondering na NIETS deden???

 69. Hinke Broers

  Hinke Broers

  Maand geleden

  Ik hoop dat de desbetreffende personen dit zelf ook bekijken,schaamrood !

 70. Roel de Boel

  Roel de Boel

  Maand geleden

  De dislike mensen hebben geen humor.

 71. m ziamari

  m ziamari

  Maand geleden

  dit programma is toch echt wel briljant zeg.. heel mooi gemaakt dit

 72. J Geelen

  J Geelen

  2 maanden geleden

  Ontluisterend en beschamend!! Non, non, rien n'a changee tous tous a continuee, hee hee!

  • MetonymiaEquinox

   MetonymiaEquinox

   Maand geleden

   En ik zei: Praat Nederlands met me, even Nederlands met me.

 73. Tappie

  Tappie

  2 maanden geleden

  Geweldig

 74. Yannick

  Yannick

  2 maanden geleden

  Echt hilarisch!

 75. Alyssa Schütz

  Alyssa Schütz

  2 maanden geleden

  1:18 😂

 76. André Hof

  André Hof

  2 maanden geleden

  Iedereen die met linkse mainstream meestroomt is hier net zo schuldig.En ja hahaha daar horen de meeste ge- engageerde artiesten zeker ook bij.En alle linkse mensen die zo kunnen lachen om deze kermis. Want allemaal staan ze vooraan in de rij om te willen deugen,en mee te doen in de geld en baantjes caroussel, door zich te conformeren. En nou achteraf lollig doen...dit is dus beleid wat te verwachten is in een maatschappij waar socialisme een deugd is. Het is de pure nsb mentaliteit die je nodig hebt om in Nederland ver te komen in ambtenarij en politiek.

  • Ik ben je oma

   Ik ben je oma

   Maand geleden

   Zoiets doms heb ik nog nooit gelezen.

  • André Hof

   André Hof

   2 maanden geleden

   @DieNamite ik houd het even kort, je bekritiseerd communisme en fascisme, maar dan weer niks over socialisme; of dit dat prachtig zonder falen, groots succes...is dat iets onaantastbaars? Daar lijk je op te duiden .Begrippen veranderen inderdaad wel. Mee eens, als voorbeeld van fascisme mag je van mij ook best islam noemen hoor. Past ook prima in die omschrijving die je gaf. nou begin er moe van te worden. Vond het leuke discussie...ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel, en dan hoef je het er niet mee eens te zijn. Ik ben in elk geval blij dat je aangeeft te begrijpen dat individuele vrijdenken van belang is ,met name voor vooruitgang (progressie) . in mijn visie leggen veel systemen , vandaar mijn kritische gemor, de mensen beperkingen op.Zlef universiteiten maken zich hieraan schuldig en kweken eenheidsworst en niks universeels...een tunnelvisie... tip; die schuilnaam slaat echt nergens op.

  • DieNamite

   DieNamite

   2 maanden geleden

   @André Hof Ik ben blij dat we het eerste deel van de discussie kunnen afronden met de volgende conclusie dat NSB en socialisme niet bij elkaar horen. Niet het doel om mijn gelijk te halen, maar dat we er als volwassenen hierover gesproken hebben. We komen dan nu uit bij, volgens mijzelf, een heel belangrijk en interessant onderdeel van het gesprek. Opnieuw wil ik daarbij benoemen dat beide ideologieën zowel hun "positieve als negatieve" punten hebben. Voordat ik hierop verder ga wil ik je gelijk geven over dat mensen hun eigen mening moeten vormen en niet meelopen met de groep omdat 'zij het zeggen'. Daar ben ik het volkomen mee eens. Ook is het goed dat je een kritische houding opstelt. Opnieuw, volledig mee eens. Waar ik vind dat je jezelf tegenspreekt is opnieuw in de laatste zin. Door juist geschiedenis en vergelijkingen te leggen ben ik juist kennis en visie aan het toepassen. Niet filosofisch interessant aan het doen. Het feit dat ik in staat ben zowel de NSB als socialisme met elkaar te vergelijken en tot de conclusie te komen dat beiden niks met elkaar te maken heeft. Is juist een vorm van kennis en visie. Waar onze meningen weer gaan verschillen is het punt van individu. De termen Fascisme en Communisme hebben niet meer dezelfde betekenis als van vroeger. Het kan ertoe leiden dat we langs elkaar heen gaan spreken. - Fascisme is pro-individu, maar tegen universele rechten zoals vrijheid van meningsuiting, religie, persvrijheid, etc. Daarnaast is fascisme juist tegen democratie. Voor deze ideologie geldt het recht van de sterkste en het verheerlijken van geweld. Er moet één leider zijn. Om historische voorbeelden te gebruiken: Mussolini en Hitler. Hitler ging in vergelijking met Mussolini nog een stap verder waarbij er niet alleen een rangschikking binnen een cultuur bestond, maar tussen verschillende culturen. - Communisme heeft ook zo zijn eigen problemen. Het zou echter onredelijk zijn om te beweren dat het niks goeds bevat. In tegenstelling tot fascisme is het juist pro-universele rechten. Zie de eerder genoemden. Daarnaast hoeft het niet anti-democratie te zijn. Ik ben nu niet communisme aan het verheerlijken, maar aan het vergelijken met fascisme. Beiden staan compleet tegenover elkaar als het gaat om universele rechten. Waar de moeilijkheid in zit is de reputatie die beiden ideologieën vanuit het verleden hebben meegekregen. Zowel goedschiks als kwaadschiks. Voordat ik het gesprek tussen ons beiden beëindig. Ik hoop dat we beiden wat van elkaar geleerd hebben en dit zullen verwerking in ons denken. Waar ik mee wil eindigen is een interessant stuk van de Franse filosoof Tocqueville (1805-1859). Hij had een interessant stuk over democratie. Volgens hem bestaat democratie uit 3 termen: Vrijheid, Individualiteit en Gelijkheid. Twee van deze termen (Individualiteit & Gelijkheid) creëren een paradox. Hoe kan iemand een individu zijn, als je tot een groep behoort? En ook andersom. We hebben allemaal onze eigen mening, maar we moeten ook rekening houden met de rest. Er leven namelijk meer mensen in dit land. Beide kanten proberen, voor zover mogelijk, die vrijheden omhoog te houden. Dit maakt dus dat er altijd een conflict zal zijn binnen een democratie. Er moet een bepaalde balans ontstaan, want beide uiteinden zullen hetzelfde probleem creëren: Dictatorschap en het einde van een democratie. Of dat nu extreemlinks of extreemrechts is maakt niet uit.

  • André Hof

   André Hof

   2 maanden geleden

   ​@DieNamite je hebt maar op ene paar punten gelijk, daar waar je verbindend bent. Maar belangrijk is dat je de essentie van mijn verhaal compleet mist. onder puntje 5 ga je ook duidelijk de mist in...juist fascisme en socialisme (of communisme) zijn systemen die de staat boven het individu(vrijheid van het individu) stellen..zij varen wel met meelopers en conformisten en nuttige idioten. als je dat niet ziet of wil erkennen, ja dan is een debat lastig. nogmaals, ik neem niemand iets kwalijk maar ik leg wel de vinger op de open wond, en wrijf erin. Dat is pijnlijk, dus ontlokt reacties bij wie het aangaat en betreft, met is niet perse slecht bedoeld, eerder opbouwend en helend. Mijn kwalificaties vielen jou ten deel omdat jij het op je nam om filosofisch interessant te doen over geschiedenis en vergelijkingen, maar daarbij jezelf diskwalificeerde door gebrek aan kennis en visie.

  • DieNamite

   DieNamite

   2 maanden geleden

   @André Hof Ik zal alle punten uit je vorige reactie rustig langs gaan. 1. Je kan de voorgaande reacties gerust teruglezen. Geen enkele keer heb ik een oordeel gegeven over welke ideologie (Fascisme of Socialisme) goed is. 2. Je hebt gelijk dat beide partijen een 'S' bevatten wat voor socialisme staat. zou je bij zowel de NSB als NSDAP hun ideologieën vergelijken. Dan komt daar geen enkele vorm van socialisme in voor, omdat beide partijen daar absoluut tegen zijn. Opnieuw een punt dat ik al eerder aangekaart heb zonder een waardeoordeel. 3. Gerelateerd aan het vorige punt. Elk zelf respecterend land noemt zich een democratie, maar dat maakt niet elk land dan ook een democratie. Er kunnen bijvoorbeeld grote vraagtekens gezet worden bij Rusland. Zo geldt dat ook voor de NSB en NSDAP. Dat je socialisme in een naam gebruikt maakt je niet direct socialistisch. 4. Voordat je de tirade over Rusland en de Sovjet-Unie begint. Het is nog steeds niet belangrijk voor de discussie die we aan het voeren zijn. Die discussie gaat over het verschil tussen de NSB en socialisme. Zie punt 2 en 3. 5. "Befehl ist befehl". Dit heeft weinig tot niks te maken met de ideologieën fascisme en socialisme. 6. Als je goed gelezen had. Dan had je gezien in mijn vorige reactie dat je de vergelijking wel degelijk mag maken. dat neemt opnieuw niet weg dat je vergelijking onjuist is. Ik verwijs je terug naar punt 2 en 3. 7. Het is goed om kritisch te denken. Ik ben, net als jij, voor vrijheid van meningsuiting. Dit betekent, zoals we nu zien, dat wanneer iemand zijn mening uit daar ook op gereageerd mag worden. Wij beiden berusten ons op vrijheid van meningsuiting. 8. Om het maar voor deze reactie af te ronden. Het is interessant om te lezen hoe je sinds mijn eerste reactie mij hebt weggezet als, en ik quote: "kinderachtig", "Deugdjongentje", "Meeloper", etc. In plaats van persoonlijke aanvallen te gebruiken. Misschien wordt het tijd dat je bij het onderwerp blijft en aan komt zetten met argumenten. Tot nu toe is het een incoherent gebazel waar geen touw aan te knopen valt.

 77. Wouter Aleman

  Wouter Aleman

  2 maanden geleden

  Blankestein snapt er inderdaad niks van hoe het is om afhankelijk te zijn van toeslagen. Terwijl hij dat toch ook was 🤣😂

 78. Adam Pakuszewski

  Adam Pakuszewski

  2 maanden geleden

  Het was nog grappiger geweest als het zou zijn afgesloten met dat ze zouden worden overreden door een tractor. En wel die van Farmers Defense Force... Dat zou knap 2 actualiteiten samenbrengen; daar staan jullie bij mij om bekend 💪!

  • LegofanNL

   LegofanNL

   Maand geleden

   Hahahahaha! Ja dat zou erg grappig zijn!😉😁

 79. Adam Pakuszewski

  Adam Pakuszewski

  2 maanden geleden

  "Het was de schuld van de belastingdienst." "Maar die wet die maken wij toch niet?" Geweldig: dat slaat de spijker op zijn kop 👍!

 80. Adam Pakuszewski

  Adam Pakuszewski

  2 maanden geleden

  'Kinderopvangtoeslagaffaireonderzoek' is trouwens wel een meesterlijk woord voor scrabble...🤣😂

  • Tom Rijpert

   Tom Rijpert

   Maand geleden

   Nee dat is het niet. Past niet op het bord:)

  • Adam Pakuszewski

   Adam Pakuszewski

   2 maanden geleden

   Of voor Wordfeud... Wordt dat nog steeds gespeeld?

 81. Jan Sanono

  Jan Sanono

  2 maanden geleden

  Ja deze is wel mooi. Tsjiep tsjiep!

 82. jezzy73

  jezzy73

  2 maanden geleden

  IJzersterk programma!

 83. 1Lyvyan

  1Lyvyan

  2 maanden geleden

  Het ging mis bij de Belastingdienst het was vreselijk om dat te zien maar ik was het niet Nee, ik was het niet 'k Heb pijn in mijn buik en ik heb verdriet maar ik was het niet, want het was juist die Nee, Sociale Zaken was het niet, want de fout zat bij Financiën, dus ik was het niet Nee, ik was het niet en het breekt mijn hart als ik alles zie Maar ik was het niet, want het waren die Nou, ik werk bij Financieeee(uuuuuh)n Blankenstijn van de Belastingdienst: ik geloof mijn eigen oren niet Mensen, geen paniek, was misschien niet sjiek, Maar al dat gepiep Dat hoeft ook weer niet En ik was het niet Want het waren die Bij Sociale Zaken wist ik het Of of nee, wat zeg ik nou - ik wist het niet Nee, ik wist het wel Nee, ik wist het niet Maar het boeit me niet Nee, het boeit me wel Maar ik was het niet Het was Menno Snel Goedemiddag, ik ben Menno Snel En natuurlijk ja, ik wist het wel maar een fout van mij Nou, dat was het niet Want dat lag aan die Nee, dat was ik niet Nou, dan was het die Nee, ik wist van niets Het was de fout van de Belastingdienst Maar die wet, die maken wij toch niet ’t Is de schuld van die Nee, de schuld van die Nee, het waren die Nee, het waren die Maar ik weet van niets Ik weet ook van niets Ik ben van K3 Nee, nu even niet Ik weet ook van niets, Niemand weet hier iets Dat gedoe bij de Belastingdienst Ik vind het erg, maar ik was het niet Iedereen die piept, iedereen die piept Want het is zo erg, maar ze deden niets Iedereen die piept lijkt een hypocriet Maar de schuld van mij, Nee, die was het niet Het is de schuld van die en de schuld van die en het waren die en het waren die, want de schuld van mij, Nee, die was het niet

  • MGNTC VSN

   MGNTC VSN

   Maand geleden

   Menno Snel 3e zin is "Maar een fout van mij", dat sluit ook aan bij de 4e "Nou dat was het niet".

  • 1Lyvyan

   1Lyvyan

   Maand geleden

   @Sylvia Musch graag gedaan!

  • Sylvia Musch

   Sylvia Musch

   Maand geleden

   die tekst is zo bizar goed. Ik luister het 4 keer en hoor steeds nieuwe dingen... Dank dat je hier de tekst hebt gezet. Zo gaaf....

  • 1Lyvyan

   1Lyvyan

   2 maanden geleden

   @Guan Van Der Put PULCINO PIO - Il Pulcino Pio

  • Guan Van Der Put

   Guan Van Der Put

   2 maanden geleden

   Welk nummer is dit van?

 84. J.m Schaareman

  J.m Schaareman

  2 maanden geleden

  😂

 85. supermarc45

  supermarc45

  2 maanden geleden

  1:44 Jeroen is sowieso knetterstoned.

  • Simon X

   Simon X

   2 maanden geleden

   Of hij werkt bij de Belastingdienst.

 86. restlessinamsterdam

  restlessinamsterdam

  2 maanden geleden

  Applaus!

 87. Sher Lizz

  Sher Lizz

  2 maanden geleden

  Dat dus. Het ultieme vingerwijzen en verantwoordelijkheid nemen: nul komma nul. . Klootloos.

 88. Sylken

  Sylken

  2 maanden geleden

  1:19 haha

 89. MegaRebel100

  MegaRebel100

  2 maanden geleden

  Ruttiaans regeren ( wegkijken ) levert dit op

 90. AllOfJas

  AllOfJas

  2 maanden geleden

  Zou wel leuk zijn voor Miguel dat een keer K3 kan meedoen in dit programma

 91. Milo's Danoontje

  Milo's Danoontje

  2 maanden geleden

  *Ik ben van K3*

 92. Mr Serine

  Mr Serine

  2 maanden geleden

  Weet iemand waar dit een parodie op is? Het klinkt heel bekend.

  • Richard Spere

   Richard Spere

   2 maanden geleden

   kuiken piep

 93. srnmorgana

  srnmorgana

  2 maanden geleden

  Dat stukje van Manon Leijten 😆

  • Wouter Van Bruchem

   Wouter Van Bruchem

   2 maanden geleden

   Eeeeeeeh, wat?

 94. Amiga Amiga

  Amiga Amiga

  2 maanden geleden

  Als Faillissementsfraude een rotsblok is dan is toeslagenfraude slechts een kiezel.

 95. Lyze Zigterman

  Lyze Zigterman

  2 maanden geleden

  Ik lag de hele eeeeeeeeeeeeeeeh aflevering al z'n beetje eeeh stuk

 96. JustAnkie

  JustAnkie

  2 maanden geleden

  Geniaal!

 97. Adam Pakuszewski

  Adam Pakuszewski

  2 maanden geleden

  "Ik was het nie". "Jongens, dat is toch dat liedje van Pulcini Pio?", aldus Miguel 😂.

 98. Job van Hoven

  Job van Hoven

  2 maanden geleden

  Asscher van de PvdA is weer lekker gespaard gebleven door jullie🙄 Dié man had het verdiend om door het slijk te gaan.

  • Jolanda X

   Jolanda X

   2 maanden geleden

   De man heeft nog niets gezegd. Dus komt volgende week wel aan de beurt. Is het niet bij Even tot hier dan grillt Lubach hem wel. Komt goed!

  • Niels Korpel

   Niels Korpel

   2 maanden geleden

   Heb geduld, die wordt morgen pas gehoord, dus daar is nog prima de tijd voor. Van wat ik zie hebben ze vooral de draak gestoken met mensen wiens verhoorreacties we al hebben ( ik bedoel je moet toch, ehhhhhhhhhh, ergens je grappenmateriaal vandaan halen toch )

 99. Kick Me

  Kick Me

  2 maanden geleden

  Hier zet ik mijn tv voor aan, heeft even geduurt, na het amalia liedje duurde t lang voor liedjes als deze die ik gewend was van De Kwis!

  • Berinda van Dijk

   Berinda van Dijk

   2 maanden geleden

   Heb je dat liedje "op een mooie pinksterdag" gezien? Die was wel vergelijkbaar toch?

 100. Janet Ramesar

  Janet Ramesar

  2 maanden geleden

  Dit lied maakte de afgelopen week helemaal goed!

Volgende