Too Young to Die: deze jongeren zien euthanasie als enige uitweg

In Too Young To Die onderzoekt VICE hoe er in Nederland en België wordt omgegaan met psychisch lijdende jongeren die een zelfgekozen dood wensen.
In 2017 volgde host Gwen Pol een jaar lang verschillende patiënten, hun familieleden, en hulpverleners. Ze ontmoet onder andere de 27-jarige Nadia - die in de laatste fase van haar euthanasietraject zit - en de naasten van Maud. Haar euthanasieverzoek werd afgewezen, maar op haar twintigste maakte ze zelf een einde aan haar leven. Ook spreken we emeritus hoogleraar Frank Koerselman, die zich na zijn pensioen nog steeds fel uitspreekt tegen euthanasie op grond van psychisch lijden.
Kamp jij met depressieve of suïcidale gedachten? Bel naar de crisishulplijn 0900-0113 of kijk op 113online.nl
Abonneer je op VICE Nederland: bit.ly/Abonneer-op-VICE
En abonneer je ook op het internationale kanaal van VICE: bit.ly/Subscribe-to-VICE
Over VICE:
Met onze impactvolle, maar ook luchtige verhalen geven we wereldwijd een originele kijk op de actualiteit, cultuur, feesten, identiteit, het internet en allemaal dingen waar überhaupt nog niet eens een naam voor bestaan. Scroll door onze bibliotheek en ontdek onze wereld. Welkom bij VICE.
Connect met VICE:
Bekijk onze video's in het Nederlands: bit.ly/VICEnl-Videos
Bekijk onze wereldwijde video bibliotheek: bit.ly/VICE-Videos
Videos, dagelijkse artikelen en meer: vice.com
Meer video’s van het VICE-netwerk: www. vicevideo
Volg VICE Nederland op Instagram: vicenl
Like VICE Nederland op Facebook: vicenederland
Volg VICE Nederland op Twitter: vicenl
Klik hier om wekelijks het beste van VICE te ontvangen: www.vice.com/nl/page/nieuwsbrief
Het VICE NLcameras Netwerk:
VICE: nlcameras.info
MUNCHIES: nlcameras.info
VICE News: nlcameras.infoNews
VICELAND: nlcameras.infoLANDTV
Broadly: nlcameras.info
Noisey: nlcameras.info
Motherboard: nlcameras.info
VICE Sports: nlcameras.info
i-D: nlcameras.info
Waypoint: nlcameras.info
#TooYoungToDie #VICE

Reacties 

 1. Gio Van der Vegt

  Gio Van der Vegt

  8 uur geleden

  Die oude met met die bril, heeft echt 100% gelijk

 2. e xoxox

  e xoxox

  10 uur geleden

  ❤️❤️❤️❤️🥺👉👈

 3. Wi king

  Wi king

  15 uur geleden

  Echt, normaal gesproken ben ik een ijskoude klootzak, maar dit doet echt pijn om te zien.

 4. P os

  P os

  20 uur geleden

  Heftig zeg. Ik voel zo mee met die mensen. Zelf ook iemand verloren op die manier. Ik heb zijn keuze gerespecteerd. Dat was het laatste en ook het enige wat ik nog voor hem kon doen

 5. M. T.

  M. T.

  Dag geleden

  Mensen denken dat zelfdoding of euthanasie bevrijdend werkt, en de maatschappij speelt in op die gedachten. Dat vind ik erg schrijnend. Ben halverwegen ook gestopt met kijken. De dag is nog jong, en wil het voeding geven met mooie, blije, gedachten, met warmte en levensgenietende uitstralingen. Mijn oud boek vol trauma's weggegooid. Het vuur van vernietiging heeft het boek verbrand, niet mij!

 6. The one

  The one

  Dag geleden

  Jesus is de waarheid Geloof in hem hij kan u verlossen van uw demonen

  • ab cd

   ab cd

   Uur geleden

   Amen

 7. JASON MCGREGOR

  JASON MCGREGOR

  Dag geleden

  triest..extreem triest meer kan ik er niet over kwijt..

 8. Okkie Durham

  Okkie Durham

  Dag geleden

  God is de enige weg naar geluk. Hij is de enige weg door het leven en daarna.

  • Okkie Durham

   Okkie Durham

   Dag geleden

   Blijf jij nou maar geloven dat de aarde door een explosie is onstaan. Hoe dom klinkt dat nou? En dan trekken wetenschappers die conclusie terwijl geen enkel mens The Big Bang kon getuigen, maar toch geloven vele blind de wetenschap. Denk daar maar eens over na ;)

  • Okkie Durham

   Okkie Durham

   Dag geleden

   @Ellen Bakker Omdat jij God niet ziet moet je niet concluderen dat hij niet bestaat. ik heb jou nog nooit gezien, dat betekent niet dat je niet bestaat

  • Okkie Durham

   Okkie Durham

   Dag geleden

   @Ellen Bakker waar jou ogen niet zijn moet je mond niet praten. Jou ervaring. succes met je leven

  • Ellen Bakker

   Ellen Bakker

   Dag geleden

   @Okkie Durham Nee hoor, hij bestaat niet. Als je dood bent is het over... waarom weet ik dat? Er is nog nooit iemand terug gekomen om het tegendeel te bewijzen. Het geloof heeft ons alleen maar oorlog en lijden gegeven. Kap ajb met die onzin en ga leven in het hier en nu. Fijne dag!

  • Okkie Durham

   Okkie Durham

   Dag geleden

   @Ellen Bakker bezoek je de dichtsbijzijnde kerk die zit vol van gods liefde, je zult met openarmen verwelkomt worden ipv het dichtsbijzijnde koude eenzame treinspoor des hel

 9. Tonino

  Tonino

  Dag geleden

  Holy Spirit guides in to truth and makes the red line very clear. God stooped down in Christ to give us freely, by His own all atoning Holy Blood and indwelling Holy Spirit, the divine life back, the first Adam lost in the fall of man. Joy unspeakable. God has already come full circle. Hence the healing miracles with one who understands.

 10. Rick van Hartevelt

  Rick van Hartevelt

  2 dagen geleden

  Mensen denken hier dat ze alles weten, jammer genoeg weet ik waarom dat is, beginnende geesten zieken, vooral de millenials die zo verwend zijn dat er wat mis gaat. Enigste tip die ik je kan geven is delete al je social media, is moeilijk maar begin bvb met de saaiste en domste, facebook, dan kan je iig nog naar billen kijken op instagram en als je klaar bent met al die discussie op instagram en haat dan kan je die verwijderen, de dingen waarop je klikt zie je vaker terug komen als je feed dus voor negatieve personen is dat gevaarlijk.

 11. StofStuiver

  StofStuiver

  2 dagen geleden

  De mannelijke psychiater (tegenstander) zegt iets waarmee ik het niet eens ben: "Ik ben er voor je. Ik laat je niet los. Etc". Kom op man, dat is toch kul. Ambulant kom je voor een uurtje lullen en dan mag je een week later weer eens komen praten. De client kan weer naar huis en zodra de deur dicht gaat zakt de moed alweer in de schoenen, want je weet waar je heen gaat. Dat is voor een klinische setting niet veel anders. Ook daar krijg je een psychiater niet veel meer te spreken. Misschien 2 uurtjes per week, misschien 4. En dan loopt er nog personeel (als ze niet de hele dag in hun aquarium zitten) dat amper tijd heeft voor een praatje. Wat de man hier zegt is complete onzin. Dan zijn er nog 'dagprogramma's e.d., doorgaans ook vrij waardeloos met weinig speelruimte in hoe, wat en wanneer. De enige reden dat een klinische setting nog een beetje waarde heeft is geloof. Geloof dat je iets onderneemt en er misschien iets verandert. Wat voor met name deze groep zelden of nooit zo is. Nou ja, het leidt even af. Er is meer hulp door contact met andere clienten, dan door de zorg. En dat is niet fout, dat is ook hulp, indirect door de zorg. Geldt trouwens alleen als je een groep hebt waarbij je wat aansluiting vindt, wat ook niet altijd zo is. Ga nou niet net doen alsof jij er altijd bent meneer de psychiater. We weten allebei dat dit niet zo is. En iedereen weet dat, die er mee te maken heeft gehad. Ook inhoudelijk denk ik niet dat hij het goed ziet. Het is juist het open houden van de deur, die de acute noodzaak tot je leven beeindigen weg haalt. Er is plots hoop dat je lijden zal eindigen. Er is hoop dat men daadwerkelijk helpt en je niet voor een trein hoeft te gaan staan. Er is een methode geboden waar JIJ de ultieme controle krijgt over je leven. Controle... u weet wel... dat is nogal een significant woordje. Je hoeft niet langer te overtuigen dat het voor jou al lang niet meer hoeft. Dat jouw leven kut is. Elke dag, elke nacht. Eindelijk. Dat geeft even rust. En ja, misschien juist daardoor geeft het een mogelijkheid om zaken anders te bekijken. Misschien schrik je wel, dat de dood nu nabij is. En kies je toch ineens voor leven. Toch nog maar even vechten. En misschien gooi je dan zomaar ineens een 6. Dat zal niet alles oplossen, zeker niet, maar het is een mogelijkheid tot verandering. Ik zeg niet dat ik voor euthanasie ben. Daar vocht ik wel voor in de jaren 80 en 90. Maar ik zag toen dat het ook een hellend vlak is. Een gevaarlijk ding dat als een stille moordenaar steeds meer levens kan eisen. Dat zie ik wel. Maar tegelijk kan ik niet tegen iemand zeggen die zon diepe wens heeft om er mee te stoppen, waarbij elke dag een foltering is, lijden is, om toch weer nog door te vechten. En het niet mag. Dat krijg ik niet uit mn strot. Sorry.

 12. StofStuiver

  StofStuiver

  2 dagen geleden

  Tja dat 'gesprek' met Maud, oei. Slik. Ben zelf al heel lang zo 'depressief als de tering. Eigenlijk al vanaf mn puberteit. Ik word deze maand 60. Was het het waard? Ik hoorde toen ook "het wordt wel beter als je ouder wordt". mmmmm Heb twee dochters, half de 20 nu. Ik moet er niet aan denken dat uh. Dat is wel t laatste dat je wilt als ouder. En dat je dan volledig machteloos bent. Nou dan kun je mij wel meteen erbij leggen. Soms denk ik dat het de 'bedoeling' is dat sommige mensen moeten lijden. Er is zat verklaarbaar in filosofische zin, maar veel troost geeft dat niet. Ik kan er veel over zeggen, maar tja, ik moet hier toch bekennen dat ik ook tekort schiet. Ik weet het niet. Nou ja, wat opvalt (lijkt) is dat het doorgaans geen domme mensen zijn. Misschien is dit ook zo'n uithoek waar dat boven tafel komt. Het geldt sowieso voor hoogbegaafden en filosofen. Intellect is zeker niet altijd een voordeel.

 13. Vickie Fisher

  Vickie Fisher

  2 dagen geleden

  Poeh, wat een zware onderwerp zeg. Heb me weer even mens gevoeld tijdens het kijken van dit... ethische dillema’s, er is geen goed en geen fout.

 14. E vd Berg

  E vd Berg

  2 dagen geleden

  Wat een top verslaggeefster! Respect

 15. Harry Potter

  Harry Potter

  2 dagen geleden

  Het is wreed en ook wrang, dat een psychiater het leed niet bevatten kan van zijn patiënt. Hoe niet serieus neemt hij zijn eigen vak, als hij niet de diepte van iemands pijn kan zien of erkennen. Een gebrek aan empathie is het resultaat van zijn gebrek aan kennis.

 16. R. C.P.

  R. C.P.

  2 dagen geleden

  De versoepeling van de euthanasiewet is misschien ethisch erg lastig, maar met op het oog de wrange toekomst waarin de verharding van de maatschappij zich vlot ontwikkeld is dit een verbetering hoe hard dit ook klinkt. De ggz is niet capabel genoeg om mensen verder te helpen die last hebben van een chronische drang naar zelfmoord. Hierin dient men realistisch te zijn. Andere alternatieven die ingezet kunnen worden om de geestelijke gezondheid positief te stimuleren zijn vaak onbetaalbaar. Wat die psychiater in het eind omschrijft is precies het géén wat dus niet gebeurd. Mensen met een extreem sterke drang naar suïcide daarvoor is geen hulp, of althans niet voldoende. En de hulp die men zou kunnen bieden vanuit de omgeving sociale contacten en familie schiet tekort. Dit is evident aan de verharding van de maatschappij en het toenemend individualisme. We leven nou eenmaal in een tijd dat het lijden van leven geen ruimte meer mag krijgen en men alleen maar bezig is om de poppenkast hoog te houden. De maatschappij is behoorlijk nep aan het worden en acteren is niet voor iedereen weg gelegd. Alles moet perfect leuk en mooi zijn tot de volle 100% , maar dat is niet realistisch en ook niet humaan. De mogelijkheid om gehoord te worden wordt geblokkeerd door mensen die denken dat het aanstellerij is of dat de redenen waarom iemand zou willen sterven vol schaamte wordt aanschouwd. Ik denk ook niet dat het terecht is om bepaling te hebben over iemands leven zo ook zijn of haar dood. Dit is knap egoïstisch en deels onmenselijk.

 17. Jesusis Lord

  Jesusis Lord

  2 dagen geleden

  IK DENK DAT JULLIE NEDERLANDERS EEN VOLK ZIJN DIE HEEL HARD EN ZEER DRINGEND DE HEERE JEZUS OPNIEUW MOETEN GAAN LEREN KENNEN/ONTMOETEN, WANT JULLIE ZIJN HEEL VER VERWIJDERD VAN HEM. HET ANTWOORD OP AL JULLIE VRAGEN KAN ALLEEN DE HEERE JEZUS JULLIE GEVEN. DE MEESTEN VAN JULLIE KUNNEN ENGELS SPREKEN EN LEZEN ZO GOOGLE OF PAK EEN KING JAMES BIJBEL OP EN BEGIN TE LEZEN. START BIJ HET EVANGELIE NAAR JOHANNES/The Gospel according to John. Download the Red letter 1611 King James Version for Free. ia800506.us.archive.org/3/items/1611TheKingJamesVersionRedLetterEdition/1611%20The%20King%20James%20Version%20Red%20Letter%20Edition.pdf De enigste plaats waar je gered kan worden is hier en nu op aarde, maar daar voor heb je Christus nodig, zo hou op om te kijken naar de wereld en kijk naar Jezus hij is je redding.

 18. katinkakyara

  katinkakyara

  3 dagen geleden

  als je geen controle hebt over jezelf, neem dan geen hond!!!! vreselijk voor dat diertje.hij moet er dan ook nog bijzijn als ze sterft.heb te doen met dat hondje.😢 maar ook vreselijk voor de dame!

 19. Viki Lauvrys

  Viki Lauvrys

  3 dagen geleden

  Die Nadia, zoveel problemen en dan nog roken.... wa dacht ze: als euthanasie ni mag sterf ik tenminste nog aan longkanker?

 20. Thomas V

  Thomas V

  3 dagen geleden

  Deze video heeft mij echt diep geraakt. Echt een prachtig stukje dat ze hier hebben gemaakt. Echt heel sterk dit. Zelf worstel ik ook al een jaar met suïcidale gedachten en soms wordt het mij ook allemaal even te veel, maar nog nooit ben ik tot actie over gegaan. Ik heb mensen om mij heen en ik zit in een hulptraject maar toch voelt het soms allemaal echt uitzichtloos. Veel sterkte voor de ouders en vriendinnen van Moud.

 21. Stefke

  Stefke

  4 dagen geleden

  Ze moeten naar een excorsist. Velen zijn zich niet bewust van demonen die je gemoedstoestand kunnen bepalen. Ga naar een pinkstergemeente of andere kerk waar ze actief bidden in de Heilige Geest in naam van Jezus CHRISTUS. Ik kan getuigen dat je als je GOD de Vader zijn licht en liefde voelt je een nieuw leven krijgt en je zo sterk wordt als een leeuw en zo lichtvoetig als een hert. Mensen geef niet op!!!

 22. EU MEME OFFICER 345

  EU MEME OFFICER 345

  4 dagen geleden

  Nooit iets permanent zoeken voor iets wat tijdelijk zall zijn er is iemand daar die hoopt een perzoon net als jouw te ontmoeten

 23. Dutch Exploration

  Dutch Exploration

  4 dagen geleden

  "Het ga je goed" heeft me wel😔

 24. nothing nothing

  nothing nothing

  4 dagen geleden

  Deze jongeren zijn nep en dienen het verwaasloosde percentage van de overheiden over de hele wereld. Dan kunnen ze hun spel makkelijker spelen en ervan maken die had euthanasie problemen. Terwijl hij of zij gewoon keihard tevreden is / was ik denk dat er in deze korte verleden sinds de euthanasie is aangenomen door de meest verwaarloosden met de meest verwaarloosde schema. Dat er al een paar onschuldigen onterecht dood zijn gegaan. Die mensen kunnen met moeilijk opspoorbare gif te maken hebben of met spieren die je helemaal levens moe maken. Ze sporten niet en eten veels te gemixt of hebben in het verleden zo geleefd. Dit is nog maar een voorbeeld. De meest verwaarloosden met hun verwaarloosde trots helpen helemaal niemand met deze wet. Ze verwaarloosen met hun voedsel industrie met hun porno industrie en vuala ze spelen ook nog engel. Saddam had kernwapens volgens het nieuws maar was niks van waar achteraf heel Irak is in puin. De diagnose technieken van de meest verwaarloosden gaat leiden tot zelf executie.

  • nothing nothing

   nothing nothing

   4 dagen geleden

   Wiet had je al in China 5000 jaar. In India 4000 jaar. Positieve en negative ervaringen. Vrolijk verdrietig. Ligt maar aan de genen en de groei de belefenis. Zelfmoord in Nederland gebeurde amper. En dan zon wet aannemen ? Maar als er iets tegen de joden wordt gezegd wat in hun nadeel is is het opeens klaar met de politicus. De joden zeggen toch dat ze jood van ras zijn. Maar dat kan helemaal niet. Je kan alleen van geloof zijn. Als je homo bent kan je geen jood zijn. Nou volgens diegene die zon belachelijke wet aannemen is een homo ook een jood.

 25. Lorenzo Mendes

  Lorenzo Mendes

  4 dagen geleden

  Deze doet zeer...

 26. Gamer Japio

  Gamer Japio

  4 dagen geleden

  En nu met de coronacrisis is het hek helemaal van de dam! Door de verschrikkelijke viruspandemie en de bijbehorende maatregelen/wetten kunnen jongeren bijna nergens meer vrij naartoe! Vreselijk!

 27. michiel vantomme

  michiel vantomme

  5 dagen geleden

  Huil niet voor domme kloten of anders bleit je heel de dag.

 28. PCC NL

  PCC NL

  5 dagen geleden

  Zo, even een moment van relativering. Hakt er wel even in op de zondagmorgen. Dit soort documentaires zie je niet of nauwelijks meer op de 'gewone' TV tegenwoordig zelfs niet op de NPO. Zou verplichte kost moeten worden op middelbare scholen (maatschappijleer) om meer begrip voor elkaar te krijgen in plaats van dat pikorde gedrag. Complimenten voor de documentairemakers en met name de host Gwen die ik het er echt moeilijk mee zag hebben aan het einde.

 29. Elise

  Elise

  5 dagen geleden

  Ik ben pro euthenasie, maar begrijp heel goed dat ze onder een bepaalde leeftijd dit niet willen doen voor psychologisch lijden. Ik heb slechte jeugd gehad, traumas depressies met zelfmoordgedachten etc. Toen ik ouder werd, werd dat minder en nu voel ik me goed. Daar ben ik geen uitzondering in. Ik ken meer mensen die dit zo hadden. Overigens onstaat veel van dat lijden ook door het idee van 'zo moet het'. Zo moet ik zijn, zo moet ik me voelen, zo moet ik leven. Door de persoon zelf maar ook vaak door de omgeving en maatschappij. Dat geeft heel veel extra lijden. Als je dat kan laten gaan, dan scheelt dat echt. Je moet in principe helemaal niks. (Geen goede opleiding, goede baan, kinderen etc. Het zijn keuzes geen verplichtingen!) Toen ik daar mee aan de slag ging rond m'n 29ste ging het beter met mij. Ik leef nu hoe ik leef en dat is iets anders dan anderen, aangezien ik snel overprikkeld ben en stress heb. Daar hou ik rekening mee. Ik neem ook geen kinderen. Met aanpassingen in hoe ik leef en dat accepteren gaat het goed. Ook niet onbelangrijk: Het duurt tot de leeftijd van 25-26 totdat de hersenen uberhaupt volledig gevormd zijn. Bij sommige mensen kan dan een behandeling pas echt goed werken.

 30. Tijmen

  Tijmen

  6 dagen geleden

  jezus wat heftig... wat is de wereld toch ook een domme puinhoop terwijl op sociale media het lijkt alsof het een groot feest is. Ik snap deze mensen wel het is echt erg dat andere mensen het niet eens zijn met een levensperspectief van iemand. Dat verschilt per persoon en psychologen en dokters moeten die persoon daarbij helpen. Soms zit het er gewoon niet meer in punt uit... in iedergeval rust zacht naar de mensen in deze video. respect.

 31. Sonic

  Sonic

  6 dagen geleden

  Ik denk elke dag aan de dood en ben op zoek naar een pijnloze manier. Euthanasie moet legaal worden. 😡

 32. Zorlok

  Zorlok

  6 dagen geleden

  Niemand wil dood. Mensen worden gemanipuleert om zelfmoord te plegen door dit soort videos. En door psychologen.

  • Merkels Hund

   Merkels Hund

   5 dagen geleden

   Oorlog tegen de Europese waardes, tegen Christendom. Vrijmetselarij en pedo's aan de macht.

 33. N.

  N.

  6 dagen geleden

  Prachtige docu. ❤️

 34. ꧁Myrddin Ithildin꧂

  ꧁Myrddin Ithildin꧂

  6 dagen geleden

  Ils sont cons ces gens, pourquoi se suicider ? Je comprends qu'on ait envie de se suicider quand on vit en Flandre mais dans ce cas, autant partir dans un pays plus au sud ou dans un autre continent. C'est pas eux le problème mais vivre avec tout ces flamands sans humanité qui est horrible. Déjà que c'est horrible d'entendre le matin à la gare leur langue de merde, vivre avec ces haineux dégénérés, doit être horrible. En plus, elle est arabe et croyez moi que les Vlaaaaamseuh sont des haineux frustrés pires que les nazis

 35. patricia van den bosch

  patricia van den bosch

  7 dagen geleden

  Prachtige docu ben blij dat er eindelijk hulp is voor mensen die dit nodig hebben. Ben er zelf vanaf mijn 16de al mee bezig maarja voor mij is de tijd er nog niet. Maar gelukkig heeft ze eindelijk rust.

 36. Raveen Bikha

  Raveen Bikha

  7 dagen geleden

  Is zeker niet makkelijk heb zelf nog steeds last van sinds middelbare school.

 37. Mr. i

  Mr. i

  7 dagen geleden

  Ik kon aan het einde alleen maar janken, dit is zo duister

 38. Lana RH

  Lana RH

  7 dagen geleden

  I don't understand Maud, what should have happened to her ? she lived in a beautiful house, with both parents, we see that she was doing gymnastics and who knows more, but what was the awfull thing that made her go that way ? I really would have wanted the docu to ask more about that. for example, if she was raped, or did a porn ... or failed at school ? something like that ?

  • Hendrik-Jan de Tuinman

   Hendrik-Jan de Tuinman

   5 dagen geleden

   Sometimes there is no easy answer. Humans are extremely complex creatures, and even though we have hundreds of years worth of study on the human and its brain, we still can not fully comprehend and explain what someone else is truly experiencing. And even if there was something that had happened to Maud, perhaps the family did not want to disclose all the details on what happened. And we should respect that decision as well.

 39. Sprout Green

  Sprout Green

  7 dagen geleden

  Breekt mijn hart.

 40. SHAKUSUNBU

  SHAKUSUNBU

  8 dagen geleden

  Ce qui nous pousse à penser de la sorte est justifiable, je n'y derogerai pas. On a tellement de raisons, mais elles ne sont pas toutes similaires. L'hypocrisie de la société nous dégoute, la complaisance dans la médiocrité et l'oisiveté du système qui prouve la corruption, les inégalités, la manière dont fonctionne officieusement les castes dominantes. On se sent piégé dans un monde qui ne nous a pas '' validé '' pour lequel nous n'y appartenons pas. Faute de formatage, de nivellement, bridage, faute de placidité devant l'absurde. Nous connaissons, et c'est la raison probable de l'échec de notre vie, de ne plus avoir confiance ou espoir en quoi que ce soit. Nous nous rendons compte que le monde marche sur la tête, qu'il court au colaps. La société est aliéné, en dénie, falsification de la réalité, le mensonge, l'hypocrisie de tout. Nous ne pouvons nous mentir a nous même, nous ne pouvons vivre dans un monde où la vérité est écrasé, ou le mal est vue comme une norme accepté et conventionnelle. Depuis 2020, des esprits se réveillent, et trop comprennent qu'ils sont dans un monde falsifié.

 41. bart

  bart

  8 dagen geleden

  Jeetje wat een heftig maar ook o zo mooie documentaire. Dit heeft me van veel dingen bewust gemaakt..

 42. Patrick Wijkhuijzen

  Patrick Wijkhuijzen

  8 dagen geleden

  In 2016 heeft een vriendin van mij euthanasie gepleegd na een strijd van meer dan 10 jaar na een heftig verkeersongeval. Het was een moeilijk moment in het leven maar heb nog elke dag begrip voor haar keuze. Ze wordt nog iedere dag gemist maar voor haar was het leven te zwaar geworden. Ze kon niet meer wat zij wilde en het leven stond stil voor haar. De presentatrice heeft heel persoonlijk gemaakt en het is een mooie documentaire geworden.

 43. Naomi

  Naomi

  8 dagen geleden

  Wat is er met Nadia’s familie gebeurd? Moeder, vader hebben die nog iets laten weten

 44. adam nita

  adam nita

  9 dagen geleden

  Kifesh euthanasie is sterk, het is sterk als je door de zware tijd kan leven en niet als je opgeeft moehim is hun probleem.

 45. Aniek Scharenborg

  Aniek Scharenborg

  9 dagen geleden

  Wat heftig ook om zo’n documentaire te maken Maar erg waardevol

 46. Joop voor Nederland

  Joop voor Nederland

  9 dagen geleden

  Het gevolg van atheïsme:

  • Merkels Hund

   Merkels Hund

   5 dagen geleden

   Juist, dit is precies wat ik schreef in een commentaar, nog voordat ik het uwe heb gezien. Waar God niet is toegelaten, daar regeert Satan, en dit is makkelijk en duidelijk te zien als men eens alleen maar kijkt naar de angezichten der huidige ministers in BE en in NL.

 47. Alessandro De Pasquale

  Alessandro De Pasquale

  10 dagen geleden

  Why is the title in english when the video is in dutch?

 48. always winning

  always winning

  10 dagen geleden

  Pffff je ziet aan Nadia dat ze gewoon op is. Geen leven in haar ookal leefde ze daar nog... de pijn kon je zien in haar ogen maar ik merk vooral ook wat voor lief persoon ze is. Ik weet zeker dat ze een heel schoon hart heeft. Zo jammer dat ik haar niet heb gekend. Ik had haar 24/7 bijgestaan😥

 49. Jo Luijten

  Jo Luijten

  10 dagen geleden

  Die Frank koerselman heeft ondanks dat ie emeritus hoogleraar is een enorme blinde vlek . Dankzij hem zullen mensen langer moeten lijden dan nodig is . Irritant ventje . Bang voor de dood Frank?

 50. Easy E E

  Easy E E

  10 dagen geleden

  lelijkerds

 51. MusicIsLegal

  MusicIsLegal

  10 dagen geleden

  Zwakke reportage, te verwachten van VICE, de gene die het verslag doet is ook echt zwaar teleurstellend.

 52. Lukas :3

  Lukas :3

  10 dagen geleden

  Ik denk dat er veel mensen zijn die geholpen kunnen worden die lijden aan psychologische pijn, maar het moet niet zo zijn dat wanneer iemand niet meer geholpen kan worden hij/zij eenzaam moet sterven. Ik ben daarentegen ervan overtuigd dat menselijk leven gekoesterd moet worden, ondanks het verleden of heden. Familie, vrienden of Psychologen zouden er moeten zijn om dit over te brengen naar de persoon die lijdt. Als iemand ervoor kiest om toch het leven te beëindigen, dan vind ik, dat dat in nabijheid van degene die hem of haar liefhebben moet gebeuren met de gedachte dat er alles aan is gedaan om hem of haar te overtuigen dat het leven iets is om te koesteren. Het enige probleem wat ik hierbij zie is dat je nooit zeker kan zijn of dat wat je als familie/vriend/psycholoog zijnde gedaan hebt, alles is geweest wat je kon geven. Vandaar dat Euthanasie een discussie is waar nooit een uniforme mening over zal zijn. (Dit is mijn mening en geen feit, ik sta open voor vernieuwing/verbetering)

 53. Erwin Stada

  Erwin Stada

  10 dagen geleden

  Vreselijk om dit te zien,tranen in mijn ogen,sorry kan dit niet al te lang aanzien,gvd,hoop dat je wel de rust hebt gevonden na jouw overlijden....i really do

 54. Noway Hermans

  Noway Hermans

  10 dagen geleden

  Ik zit gewoon te janken hier door merg en been

 55. Emerin

  Emerin

  10 dagen geleden

  Ja, wat voor toekomst hebben jongeren dan ook? Geen vast werk, geen huis, geen opbouw van familie. Een rotte, vervuilde wereld, pedofilie die heerst... en dan nog alle verkrachtingen van vrouwen EN mannen. Niet heel fijn om tegenaan te kijken. Ik vind het niet gek dat zodra je in de pubertijd komt en je oogjes open gaan voor de echte wereld je meteen zwaar depressief bent. Dat is afgezien van depressie veroorzaakt door fysieke oorzaken (zoals het missen van een hormoon e.d.).

 56. Donkers808

  Donkers808

  10 dagen geleden

  Heb zelf een heftige psychose gehad.. Lastig te omschrijven hoe dat is, verschilt per persoon maar bij mij was het grofweg 10x zo heftig als een burnout (die ik daarvoor gehad heb) Wilde een jaar lang elke dag dood, continu extreme angst ( bedenk je meest extreme angst maar dan 24/7), paranoia, paniekaanvallen, dissociatie, waanideeën noem maar op.. Begeleiding in de kliniek vastgegrepen en "maak me dood!!" Geschreeuwd.. Elke dag.. Verwachting was dat ik de rest van m'n leven zo zou blijven.. eindstand, na 3 jaar volledig psychosevrij. Met enorm veel wilskracht en de juiste hulp op de juiste momenten. Medicatie volledig gestopt, antipsychotica, angstremmers.. Het is echt mogelijk, levend voorbeeld hier 🙋‍♂️ Voor iedereen in de duisternis.. Keep your head up! En feel free om vragen te stellen, geldt ook voor ouders die momenteel met een soortgelijke situatie kampen ✌️

  • Saar Shares

   Saar Shares

   7 dagen geleden

   Als ik dit hoor samen met alle andere verhalen is het voor mij zo duidelijk dat er meer is tussen hemel en aarde. Het slaat toch helemaal nergens op dat je 'zomaar' ineens dat soort ideeen en gedachten heb. Echt top dat je eruit bent gekomen. Ik ben er ook uit gekomen, na jaren van duisternis. Continue zwaarmoedigheid terwijl ik alles heb wat ik nodig heb, ik kom niks te kort en alles is goed. Ik ben er door een openbaring van Jezus uit gekomen. Ik voelde alles weggaan uit mijn lichaam tijdens de afwas. Ik kon voor het eerst sinds maanden weer normaal ademen. En ik ben nu al 3.5 jaar vrij. Er is waarheid over ons bestaan, de vraag is alleen wat is de waarheid. Want iedereen heeft een ander idee. Maar, als je sterft dan weet je het, maar dan is de kans groot dat het te laat is. We kunnen er maar beter achter komen in ons leven hier op aarde.

 57. Moroccan Queen

  Moroccan Queen

  11 dagen geleden

  Sorry, maar ik snap de situatie van Maud niet. Zoveel leuke vrienden om haar heen en zulke leuke ouders. Zo een groot huis met alles erop en eraan. Er zijn kids die er alles aan zouden doen om al dat te hebben. Zoveel om dankbaar voor te zijn. Maar ja aan de andere kant je weet niet wat er in iemands hoofd omgaat of wat voor trauma iemand heeft meegemaakt. Ik heb wel echt gejankt om Nadia💔

 58. c vb

  c vb

  11 dagen geleden

  Hoe zet je de ondertiteling uit bij dit ? Irritant

 59. c vb

  c vb

  11 dagen geleden

  Niemand bepaald wanneer een ieder weg wil gaan .alles beter dan nu op deze klote wereld

 60. The Rega Universe

  The Rega Universe

  11 dagen geleden

  Het enigste wat ik kan zeggen is zoek God en zijn zoon Jezus van Nazareth zal je helen, hij geeft zielsveel om je. Je bent een kind van God, gooi het niet weg door jou gelimiteerde begrip van God. Hij zal je redden en weet wat je nodig hebt voordat je erom bidt. Materiele waarden en opinies van derden zijn irrelevant voor God. Het gaat om jou band met de vader, schepper der zielen. Voor iedereen die dit leest, veel sterkte en een prachtige dag toegewenst.

 61. 9247

  9247

  11 dagen geleden

  Waarom is die interviewster zo knap (als het niet nep is/plastische chirurgie😅)? is ze daarop gekozen? (Vind haar vnl niet passen in zo'n serie. Je ziet en hoort dat het gewoon niet klopt. Heel jammer, haalt het krachtige effect van dit thema weg..) Moet denken aan yolanthe😅

 62. Xandra van Blommestein

  Xandra van Blommestein

  12 dagen geleden

  Wowwww

 63. Earth Intruder

  Earth Intruder

  12 dagen geleden

  Waarom lijden zo veel mensen man, dit is echt fucked up. Er moet wat veranderen. De constante spanning, de constante angst voor wat dan ook. Die somberheid die je van binnen opvreet. We moeten er voor elkaar zijn, elkaar helpen, elkaar aanvoelen. Op tijd aan de bel trekken. Tegenwoordig is t ieder voor zich. Mad world

 64. Jaay Dee

  Jaay Dee

  12 dagen geleden

  wat een indrukwekkende reportage.... en als zelf psychisch in de knoop zittend persoon een enorme knuffel aan de mensen die geliefdes moeten missen in welke vorm ook die verlost zijn van hun demonen, maar intens verdrietig en gebroken geliefdes achterlaten... voor mij vooral antwoord op waarom ik niet meer wil, omdat ik emotioneel en fysiek het allemaal niet meer kan...

 65. This_EDGY_kiddo

  This_EDGY_kiddo

  12 dagen geleden

  hi, ik ben jongeren

 66. captain belgium

  captain belgium

  13 dagen geleden

  ik snap wel van waar de dokters komen. ik bedoel die mensen studeren jaren lang dag en nacht om mensen te helpen, redden en in leven houden. als ze dan te horen krijgen dat ze gezonden jongeren de dood in moeten helpen. ik snap het wel dat ze eerst gaan proberen om er alles aan te doen om je van gedachten te doen veranderen. ik bedoel, mensen in leven houden is hun job.

 67. Dayzd DeezDayz

  Dayzd DeezDayz

  13 dagen geleden

  Is de dood echt de enige oplossing? Want als er na de dood geen rust is? Wie garandeert deze mensen dat er na de dood geen lijden is? Artsen, psychiaters en apothekers zijn er voor het behandelen van mensen en niet voor het doden van mensen. Sinds wanneer zien we de dood als een behandeling van allerlei problemen?

 68. Matthijs Schenk

  Matthijs Schenk

  13 dagen geleden

  Jongeren doe je zelf niks aan Want jou leven moet nog beginnen.

 69. Essie

  Essie

  13 dagen geleden

  euthanasie niet uithanasie..

 70. leandoer

  leandoer

  13 dagen geleden

  pussies, ik heb niveau 10 misophonie, 24/7 elke dag van me leven word ik gek van iedereen ze onnodige graf geluiden, ga toch ook geen zelfmoord plegen. jonge jonge jonge

 71. Andre Ros

  Andre Ros

  13 dagen geleden

  Ik ben bang dat dit in de huidige "pandemie" alleen maar gaat oplopen.....

  • Jason Stam

   Jason Stam

   10 dagen geleden

   Geen vrienden kunnen zien of maken, geen fysiek contact, geen vrijheid, klopt allemaal

 72. NL BMW 38

  NL BMW 38

  13 dagen geleden

  Islam is de redding.. Dood is niet de verlossing voor ongelovigen, maar begin van de echte ellende en lijden.

  • Merkels Hund

   Merkels Hund

   5 dagen geleden

   Alles is waar wat ge schreef, behalve dat het uitsluitend Christus Jesus is die de Konig der Koningen is.

 73. ringo de kroon

  ringo de kroon

  14 dagen geleden

  Personelijk vind ik als je al een hele zorg traject hebt gehad met psychiaters, vind personelijk vind ik dat je beetje bij de rechter moet kunnen aantonen dat het ze echt willen voor een tracht voor euthenasie.. Voor de Artsen is het ook zwaar.

 74. abc trekker

  abc trekker

  14 dagen geleden

  Doe dit nooit!!!

 75. Paul

  Paul

  14 dagen geleden

  Als het leven ondraaglijk is geworden en niets meer helpt dan is dood gaan toch een prima optie. blijft een heel moeilijk onderwerp in Nederland. Dood is definitief en eng. Alleen is de dood onze enige zekerheid, we gaan allemaal dood. Toch fijn dat we dan zelf mogen kiezen wanneer en hoe.

 76. Om Te Gieren TV

  Om Te Gieren TV

  14 dagen geleden

  Een mens verandert ZO veel tussen 20 en 30. Extreme zelfmoordneigingen zijn niet abnormaal tussen puberteit en 25. Euthanasie is spelen met mensenlevens, en hoe vaak leert het leven dat uitzichtloze situaties met de tijd helemaal niet uitzichtloos zijn (integendeel: juist behulpzaam)? Hoe kun je over iemand van 20 zeggen dat "alles geprobeerd is"? Dit is wederom een verschijnsel van een maatschappij die hevig leunt op snelle oplossingen, consumenten maatschappij. Werkt iets niet? Weg ermee. Dit uit zich in alles: koopgedrag, dagelijks leven, relaties en dan nu het leven ZELF. Deze jongeren krijgen nu een podium. Zo'n uiterst gevoelige complexe zaak wordt toegankelijk en zwart/wit gemaakt.

 77. John Goe

  John Goe

  14 dagen geleden

  De dood zelf opzoeken is karaktervol en heldhaftig, niet egoïstisch of laf. Maaaaaar: het is extreem onwenselijk dat dit het geval is. Hieraan meewerken is strijdig met de eed van Hippoctrates. Net zo debiel om een man onherstelbaar te verbouwen tot "vrouw". Suïcidalen zijn geestesziek. Ze hebben hulp nodig en 'liberaal zijn' is in relatie tot dit onderwerp gewoon onverschillig zijn. We moeten ons afvragen hoe het komt dat zoveel mensen hieraan lijden. Zoveel dat er wetgeving voor moet bestaan. Het is egoïstisch en laf om dit goed te keuren en te steunen. Dan geef je je naaste dus gewoon op. Door suïcide een taboe te maken wordt de drempel hoger om het te doen. Dat wakkert ook herstel aan. Is dat wreed? Ja, eigenlijk wel. Maar soms is een beetje wreed het minste kwaad.

 78. DutchFAKER

  DutchFAKER

  14 dagen geleden

  Mooie en Treurige documentaire, wat verschikkelijk. Ik vind dat iedereen zelf mag weten of je Euthenasie wilt hebben of niet. Niemand heeft dat te bepalen. Maarja zieke mensen brengen meer geld in de kas als gezonde mensen.

 79. Faramund

  Faramund

  14 dagen geleden

  Ik heb ook heel lang een doodswens gehad. School was voor mij een lijdensweg en het vervolg daarop was een toekomst die ik niet wou. Ik moest jaren bijkomen van de middelbare school, en weigerde een opleiding doen. Al heb ik dat toch geprobeerd na lang thuis zitten. Het was voor mij een bevestiging dat ik dat niet wilde. Dat ik nog liever dood zou gaan dan een opleiding te doen en dan een 9-5 baan te hebben. Ik zit nu nogsteeds thuis. We zijn wel verhuisd naar een fijnere plek waar er rust is. Maar ik voel niet meer de druk om te werken of een opleiding te doen. Ik heb wel dromen, die ik wil zien uitkomen maar er gaat iets niet goed in mijn hoofd waardoor ik niets doe. Dan noch voel ik mij zoveel beter dan tevoren. Sommige mensen zouden zeggen dat mijn toekomst uitzichtloos is. Maar ik denk toch echt van niet. Ik ben de mooie dingen ik de wereld gaan zien en steeds sterker gaan waarderen. En de lelijke rotte dingen steeds sterker gaan haten. En die gerichtheid geeft een fijn gevoel. Wellicht dat het ooit nog wat wordt. En als ik dit zo zie denk ik toch bij mezelf... Deze mensen zouden gelukkig kunnen zijn, maar de wereld om hen heen is zo verrot en ontworteld dat ze het niet meer kunnen zien. Dan zou ik ook dood willen. Al moet ik zeggen, er zijn natuurlijk mensen waarvan hun geest en gedachtegang heel erg is beschadigd. En die, wat ze ook doen, zich niet beter voelen. Al is dat lastig in te denken, zelfs voor mij.

  • cherrycheesecakecat

   cherrycheesecakecat

   3 dagen geleden

   Jou verhaal lijkt best op mijn eigen leven. Vaak denk ik of mischien anderen ook wel dat we altijd alleen hier in staan. ♥️

 80. Jahn Sung

  Jahn Sung

  14 dagen geleden

  De woorden die maud sprak...ik kende ze maar al te goed. Na veel leiden, jeugdtraumas, mishandeling, seksueel misbruik, ontvoering en uithuisplaatsing is recent mijn vader overleden... Maar ik doe mijn best.. ik ga door❤ ik probeer het

 81. Vintorez91

  Vintorez91

  14 dagen geleden

  Wat sneu dat deze jongeren de dood als een oprechte oplossing zien voor iets dat zij als ziekte zien. Het zegt mijns inziens meer over het gebrek aan kwaliteit binnen de GG en het hele taboe in de samenleving dat heerst op ziek zijn. Ik vraag me af hoeveel van hen actief aan het mediteren was toen zij actief hun eigen dood aan het plannen waren.

 82. HumbleServant

  HumbleServant

  14 dagen geleden

  Deze mensen hebben een leegte in hun hart die gevuld hoort te zijn. Deze corrupte maatschappij maakt het niet makkelijker voor hun en er gaan nog velen komen keer tot god euthanasie anti conceptie kindermoord (abortus) is allemaal fout.

 83. kicksta xmen

  kicksta xmen

  14 dagen geleden

  heeft ook te maken met de gemeente ,geen werk als je ziek ben . ze bieden en jagen de grond in zijn maar een paar die het met jou menen de rest zit daar, maar voor hun pay check en weten wat zij doen niet deugd. als ze maar hun vergoeding krijgen 200 per maand vakantie geld ook bij de belasting kunnen zij er wat van ook wordt er hier en daar bij de ambtenaren gefraudeerd. van zieke ouderen en mensen die stabiel en geestelijk verslagen zijn door het levenspatroon Kortom worden deze mensen berooft van het beetje leven wat ze hebben. de voorzieningen worden allemaal gekort we moeten ons schamen want de jongeren hebben geen leven nog toekomst. Hoe krijg je een depressie . dit val niet goed te praten door niemand niet. Sommige ambtenaren zijn gestopt met hun werk omdat ze dit heel goed weten. kortom vertelde sommige aan mij het volgende het werk wat ik deed is bedoeld om de mensen zo lang mogelijk en maanden lang te weerhouden om een uitkering aan te vragen. wij werden getraind om alles op alles in te zetten zodat de tegenpartij zich weer een baan gaat zoeken. en om aan te horen dat sommige van hun zelfmoord plegen vreselijk in mijn gedachten denk ik altijd had ik maar meer kunnen doen. ik ben met mijn werk stopt de extra bonussen die je krijgt is een mensenleven niet waard. ze willen Sociaal werk doen maar ze zijn niet sociaal Ze zitten daar alleen voor het geld en voor de status. Ik raad Eenieder die dit leest wakker te worden Want het is een chaos is grijpen en je eigen zakken vullen denken dat het niet zo is laten we beginnen bij de kern van het probleem. als er geen ruimte is voor liefde en vreugde dan is er geen toekomst geen toekomst geen leven wat de mensen vergeten wij streven allemaal voor een goed leven als dat er niet is en wordt gegeven Dan is dood onze enige oplossing. laten we eerst maar beginnen bij de hoge belastingen. Wij worden onder druk gezet. Keer op keer iedereen weer gelijk en normaal iedereen normaal verdienen. Zodat wij ouderen het weer aan de jeugd kunnen geven en deze ten goede behouden een goed voorbeeld geven. Nogmaals want als we een ander niets gunnen in deze samenleven dan is dood de enige oplossing. en voor sommige die het niet begrijpen. Niemand is meer of minder dan een ander . Wie weet me schien is corona de beste oplossing voor dit zodat men weer normaal met elkaar Leren om te gaan. en de tijd neem om goed na te denken wat voor puinhoop we er van gemaakt hebben.😡🤬

 84. Andreas Wiki

  Andreas Wiki

  15 dagen geleden

  'Laat je maar volledig gaan in je wanhoop, je hoeft niet te vechten, straks is het allemaal voorbij' Zijn we echt gek geworden? Er is altijd kans dat het beter wordt. Hoe klein ook. Als we het gezegde 'zo lang er leven is, is er hoop' naast ons neer leggen, dan spugen we op het leven zelf. Inderdaad, een individu heeft het volste recht om te spugen op zijn/haar leven. Daar heb ik zelfs begrip voor. Maar als samenleving - samen'leving'- heb je de plicht om het leven als het hoogste goed te zien. Mensen die het niet meer zien zitten moeten door een samenleving aangemoedigd worden om te LEVEN. Niet om te sterven. Een appel die rot is gooi je snel even in de vuilnisbak. Een mens die depressief is - hoe zwaar depressief ook - gooi je niet snel even in zijn kist. Rust in vrede, Nadia

  • Sepehr Nikshohrat

   Sepehr Nikshohrat

   13 dagen geleden

   Je hebt gelijk! Deze mensen moeten (zoals het gezegd werd) gewoon meer gezien en gehoord worden, geen enkele therapie of behandeling heeft meer effect dan de familie en vrienden, we moeten de eenzaamheid tegengaan! Euthanasie is geen oplossing, het is alleen maar het wissen van het vraagstuk!

  • Outlandish Samurai

   Outlandish Samurai

   14 dagen geleden

   Mee eens. Wanneer sterven wordt gezien als het goede dan is er iets serieus mis.

 85. A Francis

  A Francis

  15 dagen geleden

  It's the 20th of November now, according to the mentioned date, Nadia has passed away yesterday. I feel like humanity has failed her and it's really messed up that psychologists etc. cared more than her 'friends'. Rest in peace, sweet Nadia,you deserved better than this. You walked away alone, but you have touched the hearts of many.

 86. brenno askim

  brenno askim

  15 dagen geleden

  het verhaal van iemand die helemaal kapot is gemaakt door narcisten en die doen nu net of ze het erg vinden enge wereld dit ben hsp en voel het gewoon

 87. Irelia Stop Ks

  Irelia Stop Ks

  15 dagen geleden

  De titel was soort van anticlimax.

 88. Muzaffer Oz

  Muzaffer Oz

  15 dagen geleden

  het is niet leuk. Ik wil, naar mensen wie euthanasie kiezen, doe het niet aubsezen. doe het niet. doden is niet een mooi kiezen. ık zaou daar worden en spreken om niet euthanasie te maken. aub aub aub. ık kan een vriend voor jullıe worden. en ık kan ook heel veel vrienden vinden om te spreken. doe het euthanasie niet . nooits.het is niet oplossing

 89. babelin jansen

  babelin jansen

  16 dagen geleden

  Zolang je maar een papiertje hebt, relatie, kinderen ben je wat waard.

 90. K B

  K B

  16 dagen geleden

  Wow dit raakt me erg diep... en dat hondje van nadia... pff

 91. Daniel Hoseiny

  Daniel Hoseiny

  16 dagen geleden

  Zelfmoord is een zonde. Bekeert u tot Jezus!

  • babelin jansen

   babelin jansen

   16 dagen geleden

   Rot op! Deal met je eigen zonden en schuif het niet op Jezus af!

 92. Daniel Hoseiny

  Daniel Hoseiny

  16 dagen geleden

  Waarom wil je sterven? Maud was zo mooi en jong dat ik had met haar kunnen trouwen! 🕊️✝️

 93. Celine Dib

  Celine Dib

  16 dagen geleden

  Prachtig...❤️

 94. I Am Eye

  I Am Eye

  16 dagen geleden

  Ik zie mensen toch liever vechten VOOR het leven. Niet TEGEN het leven. Vecht voor meer en betere zorg alsjeblieft, inplaats van voor meer dood.

  • StofStuiver

   StofStuiver

   2 dagen geleden

   Zorg kan hier weinig of niets aan doen.

 95. Renske -

  Renske -

  16 dagen geleden

  Jezus, 45 minuten alleen maar tranen en er dan op het einde achtergekomen dat Jesse òòk zelfmoord heeft gepleegd.. Je zag de pijn bij hem, hij miste haar zo ontzettend erg.. Hoe hij over Maud praatte, hoeveel begrip hij toonde voor haar situatie, maar ondertussen zelf ook zoveel aan het lijden was. Wat een sterk persoon was hij. Hopelijk heeft hij nu de rust en is hij weer samen met zijn lieve vriendin. Nadia die door letterlijk iedereen in de steek was gelaten, niemand die haar begreep. Mijn god, wat een hel moet dat zijn geweest. Hoe haar lieve hondje nu zonder haar verder moet, ik zou dat echt moeilijk vinden. RESPECT!

  • agpoe

   agpoe

   13 dagen geleden

   Sterk persoon? Hij heeft de makkelijkste weg gekozen. De weg van de minste weerstand. De dood is niet de overwinning op dit leven ook al denken veel millenials met teveel zelfmedelijden dat wel. Soft gedoe.

 96. Henri Broekhoff

  Henri Broekhoff

  16 dagen geleden

  kunnen ze niet gwn van een gebouw springen dan ben je van al t gezeik af

 97. Matthias Struyf

  Matthias Struyf

  16 dagen geleden

  Wanneer is dit opgenomen?

 98. tjingtjong bil

  tjingtjong bil

  16 dagen geleden

  En zelfs anti depressiva helpt niet?

  • agpoe

   agpoe

   13 dagen geleden

   Grapjas, dat versterkt depressieve gevoelens en zelfmoordneigingen. Lees de bijsluiter er maar op na..

 99. carlosdelasvegas

  carlosdelasvegas

  16 dagen geleden

  Zucht

 100. Nicole Theunissen

  Nicole Theunissen

  17 dagen geleden

  Open your eyes in the last days ..For What is the deal if you gain the whole world but stil lose your own soul 💯💤wake up⚠️REPENT ❗.