Amusement

Nederland als harde schijf | Zondag met Lubach (S12)

Vorige week is het grootste windmolenpark op land geopend. In de Wieringermeer, waar de laatste jaren ook een paar enorme datacentra geopend met servers van Google, Microsoft en Facebook. Het park zou bijna 400.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien, maar dat gebeurt niet, want het meeste gaat naar Microsoft. Eric Wiebes wil alleen maar meer datacentra naar Nederland halen. En zo zijn meerdere partijen elkaar een het opfokken.
Dit is het twaalfde seizoen van Zondag met Lubach. Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Zondag met Lubach, zo goed als nieuws. #ZondagMetLubach zie je iedere week om 21.15 uur op #NPO3 en NLcameras. #ZML
Deze video komt uit uitzending 4 van seizoen 12 van Zondag met Lubach: www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-12/aflevering-4.html
Kijk hier de hele aflevering: www.npo3.nl/zondagmetlubach
www.vpro.nl/zml

Reacties 

 1. vpro zondag met lubach

  vpro zondag met lubach

  7 dagen geleden

  Veel mensen kijken Zondag met Lubach-video's met ondertiteling in allerlei talen. Gemaakt door jullie, de community.

  • Martien de Jong

   Martien de Jong

   2 dagen geleden

   @Mart de Visser omdat hij voor de elite werkt

  • LoekTheKing

   LoekTheKing

   3 dagen geleden

   NLcameras is verschrikkelijk.

  • Mart de Visser

   Mart de Visser

   4 dagen geleden

   Arjen, als toch stopt, waarom doe je niet mee aan de Kamerverkiezingen (Partij voor de Farao lijkt me wel een goede titel voor je partij?)

  • Mart de Visser

   Mart de Visser

   4 dagen geleden

   Over 6 dagen is het weer Farao-dag, kunnen we dit dit jaar virtueel vieren?

  • Anonymous Amsterdam

   Anonymous Amsterdam

   6 dagen geleden

   Krijg jij het voor elkaar om World Doctors Alliance aandacht te geven Lubach? nlcameras.info/wiki/mIO8iohrqGic1I4/video

 2. Jos van den Broek

  Jos van den Broek

  2 uur geleden

  Prima toelichting

 3. Marco Vermeer

  Marco Vermeer

  2 uur geleden

  Als Zweed krijg ik de kriebels van hoe zij 'Vattenfall' uitspreekt :P

 4. Darion Club

  Darion Club

  5 uur geleden

  Wel een beetje smerig argument van data van Afrika in Nederland enz.. Want waar staan de harde schijven met Nederlandse /Europese data??? Ik heb zo'n vermoeden niet in Nederland. Voor je met dat argument komt moet er meer info zijn waar wel je data van wie opgeslagen staat en wat het relatieve data opslag verbruik van landen/regio's is. We zijn een wereldwijde digitale samenleving geworden en dat allerlei plekken daar dan op hun manier aan bijdragen lijkt me niet unfair. Die subsidies vind ik wel helemaal fout als het aan privé spelers verkocht wordt die belastingen ontduiken.

 5. Supermikhail

  Supermikhail

  7 uur geleden

  Het hoeft eigenlijk zo veel schijven niet. Ze bouwen ze op want als ze meer content hebben verdienen ze meer, tenminste Google. En om de consument te vinden, hebben ze gesofisticeerde aanslavings algoritmen.

 6. connected online

  connected online

  13 uur geleden

  Stumpers in de regering

 7. vbddfy euuyt

  vbddfy euuyt

  14 uur geleden

  Water drinken terwijl je Zondag met Lubach kijkt is niet aan te raden...

 8. Alysa Randall

  Alysa Randall

  17 uur geleden

  Tja..

 9. Andre Lon

  Andre Lon

  17 uur geleden

  Waarom zijn er op de NLse staats tv alleen maar praatgrage linkse mensen die de Nederlander als 2e-rangs burgers zien.. Waarom wordt er gezegd dat NL een democratie is, waarbij het van belang is om de burgers te informeren, maar er mogen alleen onverkozen links lieden de media domineren. Zij die lachwekkend willen doen over hun mede links collega's van media en politiek. En andersdenkenden publiekelijk zwart maken voor hun eigen links politieke gewin. Waarom kijken NLers naar deze links geldverslindend, nodeloos onzinnige drama vertoon en grappenmakerij, waarna werkelijk geen enkel thema meer serieus wordt genomen en de burger vermaakt wordt tot een soort lachende primaat. Wat hen alleen een vals gevoel geeft dat zij nu de door links gepasseerde politieke onderwerpen machtig zijn en deze behandeld hebben. Waarom is NL zo radicaal links en kijken die NLers vol overgave dagelijks naar de tv die vol linkse wegkijk spelprogramma's is en de vele linkse talkshows (lees toneelstukjes) en fake nieuws (NOS), zelfs show nieuws; waar de burger absoluut niet serieus wordt genomen en het niveau van de mens ver beneden peil trekt. Waarom is de hele linkse Randstad op tv te zien, maar is er werkelijk geen enkele andere NLer op tv te zien? Waarom ben ik de enige die dit ziet en de rest van NL zat er bij en keek er naar. Waarom is links zo extremistisch bezig, wanneer is het moordspel van links afgelopen? Waarom zovele leugens op die linkse tv? Leugens die dan vervolgens door linkse lachprogramma's moeten worden genuanceerd en gebagatelliseerd om het volk weer verder in hun apathische roes stil te maken. En zo de burger onverschillig en ongeïnteresseerd te krijgen. Was de democratie en de vrijheid van meningsuiting echtwaar het hoogste goed wat Nederland als basis heeft genomen om een leefbare maatschappelijke standaard voor allen te waarborgen... Ik zie ze niet! Nergens! Op wat voor planeet leef ik eigenlijk inmiddels nog?

 10. Michel de jong

  Michel de jong

  19 uur geleden

  Ja dan is het niet raar dat er geen woonwijken worden gebouwd. En zo hebben we een huizen tekort. En ons 100 laten rijden en de boeren gaan pesten om zo de stikstof doelen te halen. Ik zou bijna zeggen we gaan vattenfal boycotten.

 11. hierlinksaf

  hierlinksaf

  Dag geleden

  Goh, wat apart... de Minister van Economische Zaken en Klimaat - die zijn carriere bij Shell begon - is alleen maar geinteresseerd in economische belangen... dat zagen we niet van kilometersver aankomen...

 12. Klaas Van Aperlo

  Klaas Van Aperlo

  Dag geleden

  Het productiebedrijf achter Lubach is Human Factor. Dit bedrijf is opgericht door Irene van den Brekel. Zij is de vrouw van Kajsa Ollongren. Puntjes, lijntjes en cirkeltjes...De overheid en haar slinkse perceptie management verpakt in het quasi-grappig 'intellectueel vermaak', valt toch weer door de mand met dit transparante datakabeltje. Lubach is een volkverrader..een hele enge zelfs. Dat beseffen inmiddels gelukkig steeds meer mensen. Een ernstig overschat mannetje met de stem van een gecastreerd koorknaapje. Zonder het legertje zielloze schrijvers dat achter de schermen zijn verbale diarree brouwt, is Arjen een middelmatig, volstrekt ongrappig roeptoetertje. Maar in samenwerking met zijn VPRO -grappenteam ontstaat er een knap staaltje breinbeheersing. Al zien de meeste mensen dat (nog) niet. Die vinden het veel te fijn om even lekker te lachen met Arjen op zondag. Kopje koffie en een koekje erbij. Als het volk de façade van zijn 'ludieke berichtgeving' meer en meer zal doorzien, zal hij keihard worden uitgekotst en met de staart tussen de benen moeten aftreden als zelfverkozen minister van Waarheid en Wereldbeeld.

 13. DovahKrieg

  DovahKrieg

  Dag geleden

  rare kwiebus, die wiebus!

 14. M Hoffmeester 77

  M Hoffmeester 77

  Dag geleden

  Vieze goedkope gast die Lubach. De baas van Lubach is de levenspartner van de Minister . Ophangen die neplul.

 15. M Hoffmeester 77

  M Hoffmeester 77

  Dag geleden

  Vieze goedkope gast die Lubach. De baas van Lubach is de levenspartner van de Minister . Ophangen die neplul.

 16. King Kong

  King Kong

  Dag geleden

  Staatsnarretje infuencer!

 17. leroy Sabajo

  leroy Sabajo

  Dag geleden

  hadden ze ook wel nodig hun stroom is duurder😂😂

  • leroy Sabajo

   leroy Sabajo

   Dag geleden

   slecht bedrijf

 18. F S R

  F S R

  Dag geleden

  Waar kan ik een petitie ontekenen?

 19. FireflyDivision

  FireflyDivision

  Dag geleden

  Dus hiervoor moeten wij onze huizen verduurzamen...

 20. seeni gzty

  seeni gzty

  2 dagen geleden

  maken zich er wel makkelijk vanaf.

 21. Shasco Laugs

  Shasco Laugs

  2 dagen geleden

  Als de minister en de gemeente zich nu hard maken dat de multinationals dan op zijn minst gewoon alle belasting wordt afgedragen en dan kunnen wij Nederland laten groeien.

  • seeni gzty

   seeni gzty

   2 dagen geleden

   het verschil. "Leuker kunnen we het niet maken voor de belastingbetaler, wel duurder, véél duurder."

 22. Olle van Haastrecht

  Olle van Haastrecht

  2 dagen geleden

  Mijn hond heet google

 23. Martien de Jong

  Martien de Jong

  2 dagen geleden

  dit is een goed punt maar de rabbithole gaat nog veel dieper

 24. Martien de Jong

  Martien de Jong

  2 dagen geleden

  Ik had een aanbieding van Vattenfall begin dit jaar, heb ik geweigerd vanwege die windparken. maar ondertussen houden de oplichters van NLE me voor honderden euro's aan het lijntje met valse beloftes. Ik denk dat ik maar mijn eigen windmolenpark ga bouwen.

 25. Dirk Klapwijk

  Dirk Klapwijk

  2 dagen geleden

  Pim Fortuyn heeft ons hiervoor behoed. Maar toen dacht iedereen dat deze man alleen racistisch was en niemand keek naar wat hij echt bedoelde met verschil van culturen. Als de burger oorlogen van start gaan dan zullen we eens zien in tot hoever deze man gelijk had

 26. Ronald Van leeuwen

  Ronald Van leeuwen

  2 dagen geleden

  En al die vogels die kapot klappen. Weet je nog 20 jaar geleden? Was er een bepaald vogeltje ergens, dan mocht daar niet gebouwd worden... Hoe laag zijn we gevallen in 20 jaar... Toevallig na 9/11.. 28 oct. Een nieuwe 9/11. Maar dan heftiger.....the new reset..

 27. Ronald Van leeuwen

  Ronald Van leeuwen

  2 dagen geleden

  Schoften

 28. Douwe Feenstra

  Douwe Feenstra

  2 dagen geleden

  Die edit op 't eind was beter geest dan elke Hollywood film

 29. Dutch Doggo

  Dutch Doggo

  2 dagen geleden

  Industrial society and its future door Ted Kacynski

 30. Franciska van Bommel

  Franciska van Bommel

  2 dagen geleden

  Schandalig dat dit gebeurt, ophouden slappe wibers ga weg ook weer eigen zakken vullen ik begrijp hier niets meer van, stel idioten

 31. dcoog anml

  dcoog anml

  2 dagen geleden

  Die regering is gewoon f-ing corrupt. Weer goed aangesneden. Lubach for minister president (met het onderzoeksteam er bij)

 32. T Lee

  T Lee

  3 dagen geleden

  Ik heb in 1999 verhuisd van Amerika naar Nederland. Daarna elke jaar voel het meer en meer Amerikaanse worden door het overheid. Het is heel zielig.

  • dcoog anml

   dcoog anml

   2 dagen geleden

   660 miljoen... en ik maar op witte rijst leven:(

 33. Marek Kaaij

  Marek Kaaij

  3 dagen geleden

  Je kunt het ook omdraaien: de wereld heeft datacenters nodig. Nederland neemt daar verantwoordelijkheid in en bied daar een plek voor die de wereld de minste schade toebrengt (co2 neutraal). Nederland voegt hiermee waarde toe aan de wereld en dat zal links of rechtsom ooit terugkeren (bijv. in de vorm van geld). Nederland haalt hier veel macht mee naar haar toe.

 34. ClearAE

  ClearAE

  3 dagen geleden

  Mensen snappen er niets van maar de wereld is "SNEL" aan het veranderen. Corona is er voor aan het zorgen dat de elite niet rijk maar ECHT RIJK aan het worden is. De dollar begint de euro te overstijgen. Man man man

 35. Amy

  Amy

  3 dagen geleden

  Als jij nou een politiek partijtje opstart heb je mijn stem

 36. Bolia Fops

  Bolia Fops

  3 dagen geleden

  2010: windmolens draaien op subsidie 2020: windmolens draaien op corruptie

 37. mijuo roui

  mijuo roui

  3 dagen geleden

  het verschil. "Leuker kunnen we het niet maken voor de belastingbetaler, wel duurder, véél duurder."

  • Bolia Fops

   Bolia Fops

   3 dagen geleden

   mensenrechten, zolang je er maar winst op kunt maken. Privacy bestaat niet meer en nog meer rechten zullen afgenomen worden. De volgende grote industrie na de

 38. shwampoo cleaner

  shwampoo cleaner

  4 dagen geleden

  Kan arjen niet gwn een politieke partij oprichten😅

  • mijuo roui

   mijuo roui

   3 dagen geleden

   Lubach noemt directe medewerkers voor zn centrum.. maar toeleveranciers, de bouw, allemaal arbeidsplaatsen in NL. Beetje kort door de bocht van Arjen, en dat weet hij zel

 39. TheInvertedMouse

  TheInvertedMouse

  4 dagen geleden

  wat een sukkel, die Wiebels ..

 40. Erik Lammers

  Erik Lammers

  4 dagen geleden

  Is dat diezelfde Wiebes die boetes oplegt voor het 'weigeren' van de sluwe meter? Gevalletje van penny wise pound foolish of gewoon een carrière tijger?

 41. Soinas Doyi

  Soinas Doyi

  4 dagen geleden

  alleen prima vinden, maar zelfs goed en de normaalste zaak van de wereld. Dan kan je toch niet trots zijn op je land?

 42. seeriu ciihy

  seeriu ciihy

  4 dagen geleden

  2010: windmolens draaien op subsidie 2020: windmolens draaien op corruptie

  • Soinas Doyi

   Soinas Doyi

   4 dagen geleden

   en die windmolens blijken vol sjoemelsoftware te zitten.

 43. Vincent Walraven

  Vincent Walraven

  4 dagen geleden

  Arjen HELP ONS je moet niet stoppen. De regering is zo corrupt als de pest. Dit word alleen maar erger. Zonder jou zou dit nieuws veel te laat bij de mensen aankomen.

  • seeriu ciihy

   seeriu ciihy

   4 dagen geleden

   windmolens ?

 44. Sébastiaan Stevens

  Sébastiaan Stevens

  4 dagen geleden

  Stelletje cloudzakken daar bij Microschoft!

 45. fboening

  fboening

  4 dagen geleden

  Misschien wordt NL wel de cryptocurrency wereldbank?

 46. bilisha coli

  bilisha coli

  4 dagen geleden

  Als we er nou veel aan zouden verdienen konden we praten, maar we betalen nog flink mee ook...

 47. leandoer

  leandoer

  4 dagen geleden

  allemaal linkse aapjes. als je een beter klimaat wilt, moet je nucleaire energie gebruiken. maar daar verdienen die clowns niks aan.

 48. hey friend

  hey friend

  4 dagen geleden

  660 miljoen... en ik maar op witte rijst leven:(

 49. Beun007

  Beun007

  4 dagen geleden

  Maar we worden toch al jaren genaaid door den Haag...? Met andere woorden: dit wisten we toch al...?

 50. Arie Teeuw

  Arie Teeuw

  4 dagen geleden

  Leuk dat je er een filmpje van maak, Maar wat jij nu zeg klopt niets van!

 51. OnyxAnger

  OnyxAnger

  4 dagen geleden

  Het is schandalig dat dit allemaal kan. Ze zouden die overeenkomsten moeten ontbinden en de stroom aan de huizen te leveren. Ipv de stroomkosten van NL omhoog te gooien en de stroom aan bedrijfen te verpatsen. Bah.

 52. FreeAlleGasten Free

  FreeAlleGasten Free

  5 dagen geleden

  Jij bent echt geweldig! Ga door met waar je mee bezig bent Arjen!

 53. soniyu ziuy

  soniyu ziuy

  5 dagen geleden

  Zo blijft “Holland” toch nog het land van de molens. Nu maar hopen dat de dijken niet zullen doorbreken, hè?

 54. 100KG Natty

  100KG Natty

  5 dagen geleden

  Dit is erg verontrustend. Voor degene die weten hoe AI en Machinelearning (ongeveer) werkt, dan weet je dat AI hopen data nodig heeft om te analyseren om zo ook intelligenter en bewuster te worden. We hebben ook te maken met een 5G netwerk dat nu uitgerold wordt. Nee, ik ben geen complotgekkie die over straling begint te zeiken, maar het is logisch van een business en een controlestandpunt om AI te draaien op het 5G netwerk. Iedereen zal worden gecontroleerd 24/7. Beveiligingscamera's scannen jouw gezicht, uitdrukking, lichaamstaal en slaan die data over jou op. Dus het is alleen logisch dat die datacenters voor een groot deel gebruikt zullen worden om mensen in de gaten te houden qua data dat het 5G netwerk over ons verzameld. Big Brother is watching us. Verder is het ook duidelijk dat grote Tech bedrijven geen waarde hechten aan mensenrechten, zolang je er maar winst op kunt maken. Privacy bestaat niet meer en nog meer rechten zullen afgenomen worden. De volgende grote industrie na de Dataindustrie zal een industrie van augmentatie worden naar mijn voorspelling. Tegenwoordig gaat er in feite ook erg veel subsidie naar nanobot onderzoek en hoe meer nanobots samen grotere en complexere nanobots kunnen maken alsof het aminozuren zijn.

  • 100KG Natty

   100KG Natty

   5 dagen geleden

   @soniyu ziuy ((Big Data))

  • soniyu ziuy

   soniyu ziuy

   5 dagen geleden

   Holly shit ezo een neus

 55. Yorrick Looper

  Yorrick Looper

  5 dagen geleden

  Lubach noemt directe medewerkers voor zn centrum.. maar toeleveranciers, de bouw, allemaal arbeidsplaatsen in NL. Beetje kort door de bocht van Arjen, en dat weet hij zelf ook wel hoor. Nederland is een welvarend land. Dit komt met name door die geslepen mannetjes als Wiebes: De reden waarom Wiebes zich van de domme houd?: dit is nederlands economische strategie. Net als bij concurrentie tussen bedrijven, kijken andere landen naar onze strategie. Even wakker worden ;P

 56. LovelyPolishPerson

  LovelyPolishPerson

  5 dagen geleden

  What a weird dialect of German it is.

 57. Marijke de ruiter

  Marijke de ruiter

  5 dagen geleden

  NETHERLANDERS moet leren protesteren tegen de regering VVD☹ Volgende jaar 2021, STEM ik zeker voor PVV- Wilders. Hij verdient een kans om te laten zien dat hij voor alle NETHERLANDER staan.

 58. Bastiaan Zoetaert

  Bastiaan Zoetaert

  5 dagen geleden

  en die windmolens blijken vol sjoemelsoftware te zitten.

 59. Herman_from_Enschede in The Netherlands

  Herman_from_Enschede in The Netherlands

  5 dagen geleden

  €660.000.000,00 / 82 windmolens = €8.048.780,49 subsidie per windmolen. Ik denk niet dat windmolens-zonder- subsidie ooit rendabel kunnen zijn. Dus waarom überhaupt windmolens ?

 60. meindert de vries

  meindert de vries

  5 dagen geleden

  Even nagekeken, maar waarom liggen de daken van die datacentres niet vol met zonnepanelen??

 61. Leloely

  Leloely

  5 dagen geleden

  Oké alles wat niet gemeld is: De kapote wegen door het verplaatsen van de windmolens Windmolens die nu proef draaien waardoor de compensatie naar de omwonende nog niet betaald word want proef draaien veroorzaakt geen overlast En een heel stuk bos dat weg gehaald is

 62. bfunkmaster

  bfunkmaster

  5 dagen geleden

  Breek mij de bek niet open,,,

 63. F Diker

  F Diker

  5 dagen geleden

  Dankjewel Nederlandse kabinet dat je de Nederlandse volk zo uitbuit. Andere werelden kijken neer naar Nederland en lachen ons uit omdat we met elke deal instemmen om vriende te blijven met andere landen waar je toch niks aan verdiend maar toch nog je eigen mensen blijven uitbuiten! Heel erg bedankt. Dit mag niet meer zo doorgaan!

 64. Willie Post sr.

  Willie Post sr.

  5 dagen geleden

  De belastingdienst kan het niet makkelijker maken .......voor Zweden, Denemarken, de VS, Afrika. Luxemburg etc.

 65. Mario Bol

  Mario Bol

  5 dagen geleden

  Suckers! 🇺🇸 LoL Such hypocrisy. Even The Netherlands is not immune from this sickness.

 66. PannenTheKoek

  PannenTheKoek

  5 dagen geleden

  Is toch niets nieuws? Onze vertegenwoordigers verkopen ons land al jaren. Letterlijk.

 67. tijmen131

  tijmen131

  5 dagen geleden

  als we zo debiel gaan doen voor multinationals, kunnen we dan niet ff een kerncentrale bouwen voor al die multinationals? Scheelt een hoop grond

 68. oznn

  oznn

  5 dagen geleden

  Schandalig hoe overheden mensen voor gek houden met hun dubbele agenda's. Gewoon geen belasting meer betalen

 69. Bloe007

  Bloe007

  5 dagen geleden

  Holly shit ezo een neus

 70. Matthé Uijttewaal

  Matthé Uijttewaal

  5 dagen geleden

  Sterk einde, en een trieste overheid...

 71. collin C

  collin C

  5 dagen geleden

  Wat kunnen we er aan doen?

 72. gtoss chddy

  gtoss chddy

  5 dagen geleden

  voor het volk. Heb ik het nou over de VOC in Indonesië of Google in Nederland? Dit is de 21e eeuwse versie van kolonialisme.

 73. R A N

  R A N

  5 dagen geleden

  Plotwist: de partij voor vrijheid wil minder vrijheid

  • gtoss chddy

   gtoss chddy

   5 dagen geleden

   Moet je opletten waar die minister van economische werk na zijn "dienst". Net zoals alle andere politici.. bij de grote bedrijven die van kadootjes voorzien.

 74. Muharem Redzic

  Muharem Redzic

  5 dagen geleden

  multinationals + overheid, perfect

 75. Yaman Sönmez

  Yaman Sönmez

  5 dagen geleden

  schandalig wij zitten in donkere kamer met beetje dimlicht.fak micosoft ze kunnen niet eens software maken,al 20 jaar vanaf windows 98 was geen een veilig waarom breng je dan op het markt kut.ze hebben ons als proefkonijn gebruikt,en nu naait google ook nog is mee. vroeger was google maar een zoek machine nu is google net als microsoft een zakkenvuller geworden.

 76. Peter Kleijburg

  Peter Kleijburg

  5 dagen geleden

  Maar wat kan je er als burger aan doen?

 77. Dennis Willemsen

  Dennis Willemsen

  5 dagen geleden

  Arjan, heb je een bron van die statement over het energiegebruik in 2030? Want als ik de analyses lees klopt daar niks van, ivm efficiencyverbeteringen in de IT markt. Verder, prima dat je je zorgen maakt over de totale energieconsumptie van het land, maar heb je enig idee hoeveel vervuiling/verbruik wij naar China 'geëxporteerd' hebben? Out of sight, out of mind? Ik ben beter gewenst van je. Wel een punt dat de subsidie nergens op slaat, maar verder zwak item imo.

 78. AbraKadabra

  AbraKadabra

  5 dagen geleden

  Jeetje, wat een complotgekkie, die Lubach

 79. mlgmeistro's

  mlgmeistro's

  5 dagen geleden

  Niet lullig bedoeld maar wij gebruiken allemaal de diensten van dit bedrijf. Ze zouden geen privé windmolenpark moeten krijgen, maar we willen allemaal gebruik maken van dataverkeer dat zo wordt mogelijk gemaakt. De stroom moet toch ergens vandaan komen... En tuurlijk is het niet leuk dat wij voor de hele wereld data moeten opslaan, maar kijk alleen eens naar hoeveel shit wij importeren uit andere plekken die miss ook niet zitten te wachten op alles wat Nederlandse bedrijven daar uitvreten, maar dat vinden we allemaal wel prima

 80. Thorman

  Thorman

  5 dagen geleden

  En als we weer een "reset" nodig hebben, hoeven we alleen maar een dijkje op te blazen. Alles onder water.

 81. Jeroen Monnikendam

  Jeroen Monnikendam

  5 dagen geleden

  De hele bende wordt opgerold, te beginnen in de US; nlcameras.info/wiki/iquapIhkuIeY1ag/video

 82. Keapon Laffin

  Keapon Laffin

  5 dagen geleden

  Ga toch eens een goede pot schijten voor de show man, je klinkt altijd alsof er een drol aan zit te dringen!

 83. Stefan Broeder

  Stefan Broeder

  5 dagen geleden

  Sorry maar als NL ze niet bouwt staan die datacenters anders gewoon in de US op steenkool te draaien. Wees blij dat we dit in eigen hand hebben en ze duurzaam kunnen voorzien van stroom.

 84. Esh BBX

  Esh BBX

  5 dagen geleden

  Geen ruimte voor Nederland, geen stroom voor Nederland, en die miljoenen gaan ook niet naar Nederland, wat is 2020+ toch leuk he :) gaat nog veel beter worden!

 85. Jhijs Overhaus

  Jhijs Overhaus

  5 dagen geleden

  14:48 nu heb je een visieuze circel.

 86. Martin Van Tienen

  Martin Van Tienen

  5 dagen geleden

  Uau1

 87. Duck Le Rut

  Duck Le Rut

  5 dagen geleden

  Ingestudeerde praatjes met lachband op de achtergrond, kleuterniveau en propagandistisch. Linkse lariekoek.

 88. j o

  j o

  5 dagen geleden

  We zijn gewoon gekoloniseerd door Microsoft en die andere Amerikaantjes

 89. OhPlease a

  OhPlease a

  5 dagen geleden

  Moet je opletten waar die minister van economische werk na zijn "dienst". Net zoals alle andere politici.. bij de grote bedrijven die van kadootjes voorzien.

 90. ZybeZ

  ZybeZ

  6 dagen geleden

  Kunnen we aub al die mensen schieten / identiteit vernietigen? ik klink een beetje als een tiran maar het zou de wereld wel echt een stuk beter doen. Eric Wiebes mag ontslagen worden.

 91. ZybeZ

  ZybeZ

  6 dagen geleden

  Fuck jenssen dit is 100 x beter.

 92. Astrid Roozenburg

  Astrid Roozenburg

  6 dagen geleden

  dn spijker op zn kop , blijf vooral doorgaan met de misstanden in ons politiek "klimaat" bloot te leggen.

 93. Mini Me

  Mini Me

  6 dagen geleden

  Waarom kan de overheid niet gwn iets transparanter zijn

 94. diss lexi

  diss lexi

  6 dagen geleden

  ik lees altijd rattenvall hebben jullie dat ook

 95. John Doe

  John Doe

  6 dagen geleden

  Geen extra geld voor zorgmedewerkers want is te "duur" ..... maar ff 660 miljoen uitgeven aan een miljarden bedrijf met CEOs die miljarden heeft. Kut land.

 96. ari bombari

  ari bombari

  6 dagen geleden

  dames en heren u kan ook overstappen naar een meer welwillende energie leverancier! consument heeft de macht!

 97. Metal Videos

  Metal Videos

  6 dagen geleden

  mooi dat het heir komt hoor. maar ze zitten wel te zeiken over huizen te kort en CO2 en al die meuk. waar willen we straks die nieuwe huizen bouwen dan? o wacht genoeg natuur gebieden wat we om kunnen kappen natuurlijk. bouwen we daar toch huizen. echt pleur op met die amerikaanse meuk. genoeg andere landen die groter zijn en meer ruimte hebben. maar ja geen belastingparadijs he en hier wel. achterlijk volk. wordt hier ziek van en wij worden weer genaait.

 98. joker28666

  joker28666

  6 dagen geleden

  whoever is translating these, thank you

 99. Joris Hoebe

  Joris Hoebe

  6 dagen geleden

  Er wordt naast stroom ook schaars (drink)water onttrokken aan de samenleving voor het koelen van diezelfde datacentra.

 100. Erik C

  Erik C

  6 dagen geleden

  Is er geen wind. Werkt het niet LOL slechte investering.

  • Gert-Jan van der Lee

   Gert-Jan van der Lee

   5 dagen geleden

   Tuurlijk, het is in Nederland altijd windstil. 🙄

Volgende