Het verschil tussen de eerste en de tweede golf

De geschiedenis herhaalt zich, we zitten in de tweede golf. We leggen je uit hoe die anders is dan de eerste golf in maart en april. En we leggen jullie vragen voor aan Diederik Gommers en Mark Rutte.
Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal en praat mee! bit.ly/2PJk8Xg

Volg NOS op 3 ook op Instagram: nosop3
Voor dit verhaal hebben we gesproken met minister Van Engelshoven (onderwijs), ISO, LSVb, JOB, DUO, de Onderwijsinspectie, VSNU, MBO Raad, hoogleraar onderwijswetenschappen Melanie Ehren, hoogleraar onderwijspsychologie Paul Kirschner, hoogleraar gezondheidseconomie Wim Groot en tientallen studenten.

---------------------------------------------------------------

● VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl

● VOLG ONS OOK HIER: Facebook: nosop3 Twitter: nosop3

___________________________________________________

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Bij NOS op 3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook vind je hier uitleg bij het nieuws.
#corona #tweedegolf #covid19

Reacties 

 1. NOS op 3

  NOS op 3

  11 dagen geleden

  Heb jij een onderwerp waar je graag een video over wil zien? Drop ‘m hieronder!

  • JVD

   JVD

   2 uur geleden

   Beste NLcameras / NOS op 3/ of wie dan ook die meerdere berichten van XHALE heeft verwijderd. Ik vind het jammer dat jullie meerdere berichten van hem/haar hebben weg gehaald en zou graag willen dat deze weer terug gezet worden, zodat een ieder kan lezen wat de discussie precies was. En wel om de volgende redenen; 1 Hoe wazig zijn/haar berichten ook waren en hoe deze persoon ook probeerde mijn vragen (en die van anderen) te ontwijken, het is en blijft zijn/haar mening. Ook al kon/wilde hij/zij deze niet onderbouwen. 2 Doordat jullie meerdere berichten hebben verwijderd, versterken jullie hem/haar in zijn overtuiging. Hij/zij wordt nu door jullie gecensureerd, terwijl hij/zij toch al geen vertrouwen in de (main stream) media had. Hiermee drukken jullie hem/haar nog meer in de fabeltjesfuik. 3 Beter hadden jullie zijn/haar berichten kunnen laten staan, zodat anderen konden lezen hoe wazig zijn/haar reacties waren en hoe mensen die geloven in complottheorieën zich manifesteren op (a-)sociale media. 4 Arjen Lubach heeft afgelopen zondag heel goed aangetoond waar het probleem ligt, namelijk in het algoritme die er voor zorgt dat mensen in deze fuik terecht komen. DAT is het probleem wat JULLIE moeten aan pakken. Wat jullie nu doen is het bestrijden van symptomen. En dat is jammer en werkt eerder averechts. Ik hoop dat jullie het terug kunnen zetten, zodat XHALE in ieder geval een eerlijke kans krijgt om zijn/haar visie kracht bij te zetten zoals meerdere mensen hem/haar hebben gevraagd. Of hij/zij het doet, ligt aan hem/haar, maar dan hebben wij ons in ieder geval van onze goede kant laten zien. Mvg, JVD

  • XHALE

   XHALE

   Dag geleden

   @JVD Nee het is wappie om 22minuten aan beeld materiaal die gewoon op YT te vinden is, en ons kabinet dus ook kan zien, en jij dus ook, op de complot hoop te gooien, die echt geen CGI of trucage zijn. Nog voordat je ze gezien hebt en dus geen oordeel over kan vellen. Don't trust your lying eyes. Believe what we tell you. Jij leeft hier in de bubble hoor, ik vertrouw op mn zintuigen en immuun systeem en beweer ook niet dat er een killer virus heerst, en dat je die alleen zou kunnen bestrijden door al je grondrechten en privacy op te geven. En je eigen longen en dus immuun systeem te verneuken en de zorg weg te bezuinigen. En ook niet dat minder mensen een probleem zou zijn voor mens of planeet. Wij waren al het virus voor al het leven, lang voor corona

  • JVD

   JVD

   Dag geleden

   @XHALE Je comments worden steeds zieliger en waziger en daarmee voldoe je dus perfect aan mijn bovenstaande beschrijving. Je bent ook een complotwappie dus. Maar ik wil je nog steeds de kans geven om jezelf weer een beetje geloofwaardigheid terug te geven. Dus nog maar eens... Zou je (tenminste 1) van jouw ongenuanceerde uitspraken willen onderbouwen met feiten/bewijzen in de vorm van links, documenten, foto en/of film? En als je dat niet kunt, hou dan gewoon je mond dicht en blijf lekker in je bubbel.

  • JVD

   JVD

   Dag geleden

   @Tom den Ouden Onderstaand verhaal heb ik 4 dagen geleden gepost in dit draadje. Dacht toen dat cyil9 de absolute topper was voor jouw gekkiesarchief, maar nu blijkt dat XHALE nog een gradatie erger is. Hij voldoet helemaal aan onderstaand signalement. Alleen ontkent hij zijn eigen uitspraken ook nog eens. Waar ik achter ben gekomen in de afgelopen weken is het volgende (zie ook complottheorieën); 1 De mensen die ik bevraag geven geen antwoord op mijn vragen, maar ontwijken ze of zeggen dat ze geen verklaring schuldig zijn. Oftewel nemen geen verantwoording voor hun uitspraak. 2 Komen met allerlei extra, niet onderbouwde, informatie om hun uitspraak kracht bij te zetten om het onderwerp (de vraag) te veranderen. 3 Worden agressief/voelen zich verheven/gaan beledigen en intimideren als ik ze probeer bij het onderwerp te houden. Ook weer om vooral geen antwoord te geven op mijn vragen. Kortom, met deze mensen valt domweg niet te praten, aangezien ze hoe dan ook aan hun waarheid vast houden en niet lezen wat de ander van hun vraagt. Cyil9 is daar wel het meeste extreme voorbeeld van. Proberen deze mensen aan hun verantwoordelijkheid te houden (staan voor wat je zegt) is het stompzinnige waar ik achter gekomen ben. Maar ik ben in ieder geval een stuk wijzer geworden hoe het is gesteld met de maatschappij van vandaag. Wijzer, maar absoluut niet positiever.

  • JVD

   JVD

   Dag geleden

   @XHALE XHALE 9 uur geleden @JVD ''Mensen blazen loze stellingen de wereld in en kunnen/willen vervolgens geen bewijs keveren'' En als ik dan bewijs krijg negeer ik het totaal, stop mn vingers in mn oor en n kop in het zand. Klopt en dat doe je dus nu ook weer. Grappig dat jij datgene doet waarvan je anderen beschuldigd. Ik stel je een vraag. Ik vraag je om bewijs, die jij dus weer niet kunt leveren. Zelfs zoiets simpels als iets kopiëren uit NLcameras lukt je al niet. Dus dan negeer je het maar. Geeft niet, ik heb geduld dus komt ie weer. Zou je (tenminste 1) van jouw ongenuanceerde uitspraken willen onderbouwen met feiten/bewijzen in de vorm van links, documenten, foto en/of film? En als je dat niet kunt, hou dan gewoon je mond dicht en blijf lekker in je bubbel.

 2. Ptao Tom

  Ptao Tom

  8 uur geleden

  Het lijkt wel op de zee, al die golven.

 3. zijuiy wttuy

  zijuiy wttuy

  Dag geleden

  Het lijkt wel op de zee, al die golven.

 4. Billy Milano

  Billy Milano

  Dag geleden

  De IFR (infection fatality rate) van Covid-19 is 0,23% voor alle leeftijden, en de veel meer zeggende IFR voor onder de 70 is 0,05% .

  • Billy Milano

   Billy Milano

   8 uur geleden

   @Ptao Tom Gelukkig wel.

  • Ptao Tom

   Ptao Tom

   8 uur geleden

   Mensen worden wakker van deze angst programma

 5. MoneyBang

  MoneyBang

  Dag geleden

  Niks, het is allebei fraude

  • zijuiy wttuy

   zijuiy wttuy

   Dag geleden

   “Een dag geen angst is een dag niet geleefd!” ~Caatje (@Caatje_aan_zee)

 6. Bennie

  Bennie

  Dag geleden

  We weten nu dat Den Haag er in maart een puinzooi van heeft gemaakt met onduidelijke regels en dat er net als toen nu weer hetzelfde gebeurt. Laten we de horeca weer volledig sluiten. Dat had in maart geen zin omdat bleek dat de meeste besmettingen achter de voordeur plaats vinden. Ik snap onze regering niet. Praten praten ruziën ruziën en vooral geen effectieve regelgeving. Mensen zijn jou moe rutte. Je had rechtvaardig “streng” moeten zijn in samenwerking met omringende landen. In China is het al lang en breed achter de rug maar in Nederland blijft onze regering zich enkel bezig houden met grove kapitaalvernietiging door de lachwekkende scenario’s. Den Haag: jullie praten de hele dag maar zeggen en bereiken helemaal niks. Horeca sluiten werkt averechts. Door algehele sluiting jaag je jongeren de hoek (eigen ongecontroleerde feesten) in en is er helemaal geen controle en overzicht meer. De horeca is hier de dupe van en er zullen vele zaken zijn die dit niet overleven. Jullie maken er een puinhoop van!

 7. KYHU

  KYHU

  Dag geleden

  Baardmans weet dat ie meewerkt aan de leugen.

 8. SPHAFCA

  SPHAFCA

  Dag geleden

  Amen. Frans, kijk je mee? Gewoon afstand houden, handjes wassen en niet zeiken.... Denk aan je eigen familie. Als je schijt hebt aan deze simpele voorzorgsmaatregelen ben je verantwoordelijk voor de slachtoffers. klaar.

 9. Niek

  Niek

  Dag geleden

  Vuile leugenaars

 10. Peter R de vries

  Peter R de vries

  Dag geleden

  Lol laughing out loud dit is fake news ik ga hem confronteren

 11. mikin lirou

  mikin lirou

  Dag geleden

  Het lijkt wel op de zee, al die golven.

 12. Nicole Theunissen

  Nicole Theunissen

  2 dagen geleden

  Open your eyes in the last days ..For What is the deal if you gain the whole world but stil lose your own soul 💯💤wake up

 13. L R

  L R

  2 dagen geleden

  De eerste was op de ic’s de 2e bij de ggd. Dat is het verschil.

  • mikin lirou

   mikin lirou

   Dag geleden

   nog iets van leren.

 14. Robert Bakker

  Robert Bakker

  2 dagen geleden

  Sterk stuk NOS. Bedankt

 15. Davino Yt

  Davino Yt

  2 dagen geleden

  Hoezo gooien ze dan niet die scholen dicht?

 16. Frans Dorable

  Frans Dorable

  2 dagen geleden

  Rutte zei ook met 50% van de kennis dat dit het nieuwe normaal zou worden en dat het oude normaal niet meer zou terug komen. Los daarvan denk ik dat Corona een hele goede afleidingsmanoeuvre is om er allerlei primaire ageda's door heen te frommelen zoals bijvoorbeeld het stiekem tekenen van Marrakesh 2, de nieuwe wereldorde, nog meer migratie enz.

  • Frans Dorable

   Frans Dorable

   2 dagen geleden

   @niduoe stre Heel goed zelfs!

 17. Selina Mol

  Selina Mol

  2 dagen geleden

  Ze kunnen elke keer wel de jongeren de schuld geven over verspreiding van het virus maar heb je ouderen wel eens in de supermarkt gezien

 18. Netje26 Nhuijzen

  Netje26 Nhuijzen

  3 dagen geleden

  Baby ! Ga ander werk zoeken , doe je tenminste nog wat goeds !

 19. T Bane

  T Bane

  3 dagen geleden

  Mensen worden wakker van deze angst programma

 20. IvoryTower

  IvoryTower

  3 dagen geleden

  “Een dag geen angst is een dag niet geleefd!” ~Caatje (@Caatje_aan_zee)

 21. Thomas

  Thomas

  3 dagen geleden

  Puntje bij paaltje; giftig maskertje dragen en je vaccinatie in nemen.

  • Thomas

   Thomas

   2 dagen geleden

   @BigTime gaswisseling. je ademt arme -zuurstof en koolstofdioxide uit. Daar moet je van af. Giftig is het als je het weer toeneemt via het masker Het masker is niet giftig, maar het resultaat wel.

  • BigTime

   BigTime

   2 dagen geleden

   Giftig masker? Ik weet niet wat jij voor maskers draagt maar die van mij zijn alles behalve giftig...

 22. Thomas

  Thomas

  3 dagen geleden

  Schapen!

  • Thomas

   Thomas

   3 dagen geleden

   10 x zo veel mensen die sterven door covid, dan griep. Zo zou gemidded 100.000 covid doden blijken. En dat is dus niet het geval.

 23. soinu foig

  soinu foig

  3 dagen geleden

  lopen. De maatregelen voelt als het amputeren van een halve lichaam voor het afsterven van een teen .

 24. mr. purchaze

  mr. purchaze

  3 dagen geleden

  indoctrinatie

  • Albert Camoo

   Albert Camoo

   2 dagen geleden

   Tokkie

 25. Jacoba Pelgrim

  Jacoba Pelgrim

  3 dagen geleden

  En de R is in de maand. Covidhoax moet stoppen. Ineens heeft niemand griep meer.?!wat er ook gebeurd alles is covid?!

 26. HenHoks5763

  HenHoks5763

  4 dagen geleden

  Duidelijk verhaal weer, maar mag svp die irritante pingelmuziek erachter weg.

 27. foosiya balcadow

  foosiya balcadow

  4 dagen geleden

  Ik woon in Noord-Brabant in Bergen op zoom ze letten goed op in zomer tijdens buiten spelen waren daar politie ok ze kijken ok in maart maar heel veel beveileging hier woord ook op school kinderen moet 1 metter afstand van sommige messen hiers informatie.

 28. ned star

  ned star

  4 dagen geleden

  Ze hadden in een vroeg stadium al van Taiwan kunnen leren, daar hebben ze tot nu toe geen lock down en zelfs geen besmettingen. En daar word iedereen goed beschermd, daar nemen ze geen risico's. Hier blijven ze maar in circels rennen met halve maatregelingen en onjuiste informatie van o.a. die flapdrollen van het RIVM. Ook de media hold er voordurend achter aan zonder zelf op onderzoek te gaan, en dan durven ze zich ook nog journalisten te noemen, geen wonder dat ze in de problemen komen. Men zou met goede en betrouwbare voorlichtings programma's op tv al heel veel kunnen bereiken. Gebruik hierbij dan wel juiste informatie en tips en kijk eens verder dan alleen Nederland. Ik denk hierbij aan bepaalde vitamines enz. zoals vitamine D en C en Zink, ook het inzetten van honden die al in div. landen met groot success worden ingezet om binnen 10 seconden te zien of je met het coronavirus besmet bent. Ik kan hier nog veel meer voorbeelden opnoemen maar dan word het verhaal te lang. Een goede tip wil ik wel geven, kijk op NLcameras naar Dr. John Campbell uit England die verstrekt iedere dag zeer goede informatie en tips met vermelding van officiele bronnen, en daar kan de hele regering nog iets van leren.

 29. Pedro Tedro

  Pedro Tedro

  4 dagen geleden

  Virus of geen virus. Mij zie je nooit socializeren met mensen mij zie je nooit in clubs en feesten. Ik ga pas feest vieren wanneer alle organisaties en lijders en politieke lijders en bulshit systemen van de aard bodem zijn verdwenen.

 30. Tae Yone

  Tae Yone

  4 dagen geleden

  In december komt de golf er weer aan mensen dan moeten jullie opgesloten worden het is niet anders ik heb gehoord de virus komt van de maan die is zo erg alle maan mensen op de maan zijn overleden meneer comers die weet het hij heeft er voor geleerd comers heeft en virus in zijn hersens

 31. Tae Yone

  Tae Yone

  4 dagen geleden

  Rutte is levensgevaarlijk stuur hem naar de fabeltjes.krant het volk luisterd naar de jonge en afgedankte schoolmeester hoe dom ben je

 32. Tae Yone

  Tae Yone

  4 dagen geleden

  Ik weet hoe het zit rutte moet dit vertellen het komt van de u.s.a de regering weet welke dag het komt ze heben waarzegers aangenomen je kan het beter uitpoepen zegt rutte stop en kurk in je reet covid is gevaarlijk beter dan hoef je geen vaccen geven de mens gaat dood deze mensen die jullie wat vertellen komen uit fabeltjes.krant.nos dom gelul daar zijn ze goed in

 33. Tiesse NL

  Tiesse NL

  4 dagen geleden

  Waar is de griep toch gebleven ? In één keer geen griep meer. En trouwens positief getest ( als je het al zo mag noemen met de PCR test) Worden meteen als besmettingen weggezet 🤔 Het zaakje stinkt aan alle kanten!!!!!!

 34. Nick Google

  Nick Google

  4 dagen geleden

  Hallo, de R-waarde was bij begin van de lockdown al beneden 1. Wat vertel je hier een onzin. De maatregelen hadden niet de nut, maar de corona-saison was gewoon over. En nu begint die langzamerhand weer -- zoals elk jaar. Ik kan het niet meer horen hoe weinig objectief hier bericht wordt en dan de mensen daar nog toejuichen...

 35. Nick Google

  Nick Google

  4 dagen geleden

  heel eenzijdig wat hier verteld wordt.... :-(

 36. Sya Out

  Sya Out

  4 dagen geleden

  Bush en Blair konden ook heel erg goed "UitleggeN".....massa graven vol! 🤧

 37. Sya Out

  Sya Out

  4 dagen geleden

  Problem - reaction - solution Hegelian Dialectic 🤧 😳 🤖

  • Albert Camoo

   Albert Camoo

   2 dagen geleden

   @Sya Out Is een term uit het Duits?

  • Sya Out

   Sya Out

   2 dagen geleden

   @Albert Camoo Schnitzel?

  • Albert Camoo

   Albert Camoo

   2 dagen geleden

   Zeg gewoon dialectiek. Hegel was een Duitser, het slaat nergens op om dit te vertalen naar het Engels. Cultuurverbasteraar

 38. Fee Dee

  Fee Dee

  4 dagen geleden

  99 % mondkapdrager in de hornbach vandaag, terwijl het een advies is, portier bij de deur om alsnog een kapje aan te bieden. Ik sneakte achter een grote meneer naar binnen zonder kap , binnen en aan kassa zei niemand wat. Overheid heeft mensen exact waar het wil hebben, nl bereid vrijwillig hun eigen vrijheid weg te nemen, totaal gestopt met nadenken. Daar mag wel een dikke spuit in. Wat een kleuterschool is de maatschappij geworden zeg, met dank aan al die mondkapsukkels. Overigens was ik vandaag in het zkh op de coronaafdeling. Zkh totaal rustig, corona afdeling ook..stop met het verkondigen van regelrechte bullshit!

  • Fee Dee

   Fee Dee

   4 dagen geleden

   @Moonah Ik begrijp je probleem best maar mensen die de maattregelen met gezond verstand niet opvolgen zijn niet het probleem. Degene die dmv dwang de maatregelen opleggen - en opvolgen - zijn het probleem. Daar zou je je tegen moeten verzetten. En ga de dialoog aan op je werk, met je werkgever. Probeer daar wat te bereiken. Dan zal ik aan je zijde staan je te steunen

  • Moonah

   Moonah

   4 dagen geleden

   @Fee Dee je snapt niet dat de gemiddelde persoon niet kan kiezen om de maatregelen niet op te volgen op werk, je wordt dan gewoon ontslagen. Rutte heeft het niet door of JIJ het goed doet of niet maar waarschijnlijk val je iemand lastig die er geen invloed op heeft 🤷🏽‍♀️

  • Fee Dee

   Fee Dee

   4 dagen geleden

   @Moonah Fijn dat je in een supermarkt werkt, ik was er niet. Het is als ik er wel kom niet mijn probleem dat jij je laat brainwashen en maatregelen laat opleggen. (Mondkapjes helpen niet, en waren niet eens verplicht) Dat is 100 % jouw verantwoordelijkheid niet de mijne. Die maatregelen halen niets uit. Richt je frustratie maar lekker op jezelf, jij bent tenslotte degene die al die bullshit accepteert, iets wat kleuters ook doen, alleen zijn die 5. Denk nog maar eens aan je toekomst als je nu al bereid bent je vrijheid vrijwillig op te geven voor regelrechte bulllshit, als je nog een toekomst hebt als gevolg van het onderdanig opvolgen van bevelen, de overheid past goed bij je, alleen daar vind je nog een baan met zon houding als die van jou

  • Moonah

   Moonah

   4 dagen geleden

   Ja wat een kleuterschool! Terwijl jij degene bent die 'sneaky' zonder mondkapje naar binnen loopt alsof je dan de overheid hebt verslagen. Tuurlijk zeggen ze niks in de supermarkt, we zijn al druk bezig met alles schoon maken naast onze normale taken en met honderden mensen in de gaten houden. Rutte en zijn rijke vriendjes zijn niet degene die die regels moeten handhaven en met akelige mensen te maken hebben die moeilijk doen om een klein stofje voor een paar minuten te dragen. Ik werk in een supermarkt en je maakt het ons alleen maar moeilijk want wij moeten er wat aan doen en wij krijgen gezeik. Mensen zoals jij zijn de kleuters 🙄

 39. Salim Kartal

  Salim Kartal

  4 dagen geleden

  8:06 simply wild. Wachten op volle bak 😂😂😂

 40. Maurice Drenth

  Maurice Drenth

  5 dagen geleden

  Waarom blijfen de mensen die risico lopen niet gewoon binnen en afstand houden? Dan heb je zelf dus ook niet aan de regels gehouden!

  • Luna

   Luna

   4 dagen geleden

   @Maurice Drenth We bevinden ons in een lastige situatie ja. Maar 5 miljoen mensen preventief binnenhouden is ook geen oplossing. Tot we de ziekte onder controle kunnen krijgen dmv een vaccin, zullen we ons gedrag dus moeten aanpassen om doden en langdurige zieken te voorkomen. Dat over die auto-immuunziekten wil ik wel een bron voor, ik ben er benieuwd naar. Mensen worden nog steeds ziek hoor. De verkoudheid gaat momenteel rond en binnenkort begint het griepseizoen. Lijkt me onwaarschijnlijk dat mensen massaal een auto-immuunziekte krijgen omdat ze wat meer afstand moeten houden.

  • Maurice Drenth

   Maurice Drenth

   4 dagen geleden

   @Luna ja nu hebben bedrijven risico dat ze alles kwijd raken inclusief huis. Kinderen lopen risico ontwikkelings achterstanden. Pubers lopen risico sosiale storenissen op te lopen. Gezonde mensen lopen risico op autoimmunziekten omdat ze alle ziekten nu ontlopen enz enz en de ouder zitten nu alsnog alleen en voor veel langer nu

  • Luna

   Luna

   4 dagen geleden

   @Maurice Drenth mensen die risico lopen worden niet automatisch ziek hè. Tijdens de eerste golf zijn bejaarden ook niet allemaal dood meegevallen, maar ze behoren nogsteeds tot de risicogroep. Zo ook met jongere mensen met gezondheidsklachten. Daarnaast zijn er ook mensen die niet tot een risicogroep behoren ziek geworden, daarom moet dus iedereen zich aan de regels houden.

  • Maurice Drenth

   Maurice Drenth

   4 dagen geleden

   @Luna ja dat klop niet helemaal. Dan zou 1 op de 3 in ziekenhuis komen als ze het krijgen terwijl het max 5% van de bevolking is die ernstig ziek word

  • Luna

   Luna

   4 dagen geleden

   Dat gaat dan om zo'n 5 miljoen mensen... dat zal pas goed zijn voor de economie!

 41. TheTruth76

  TheTruth76

  5 dagen geleden

  Ik wil graag een visualisering van het effect van een megaton explosie op de zachte delen van de mens op 2000m afstand

 42. Schas adawlaa Lama3roef

  Schas adawlaa Lama3roef

  5 dagen geleden

  Laat staan dat ik ,kan weeten of begrijpen waar of wat een corona covid19 ,nou precies is .

 43. ivan laagland

  ivan laagland

  5 dagen geleden

  Logisch dat de cijfers omhoog gaan, iedereen moet getest worden. Ze willen meer testcapiciteit zodat er meer positieven komen. De mondkapjes worden zwaar onderdrukt, maar er word niet bijverteld dat het eigenlijks helemaal niet zo goed voor je gezondheid is. Toevallig dat weinig beweging ook superslecht voor je is, of niet? 2 weken quarantaine hoeveel beweeg je? Thuiswerken hoeveel beweeg je? Trouwens ook grappig dat veel sporten niet worden toegestaan in de zogenaamde tweedegolf😂 volgensmij worden we allemaal in de maling genomen? Wat denken jullie.

 44. MUSIC UNITES US

  MUSIC UNITES US

  5 dagen geleden

  🇾🇪I am from Yemen and I need your support. Yemen is a destroyed and forgotten country. We don't have a salary because of the war, so I decided to create a channel that would cater to my children's needs. I chose music because it does not need a language translator and because it brings together people from all groups. I'm sorry for the ease of installation, as I only have one phone. Hope you read my comments to support me and subscribe to my channel and I will try to grow😊 Love you all ❤️،،

 45. Dutch Van Der Linde

  Dutch Van Der Linde

  5 dagen geleden

  Het verschil tussen de 1e en 2e golf is dat de 1e golf de 1e was en de 2e de 2e

 46. Frank Krischick

  Frank Krischick

  5 dagen geleden

  jullie zijn gewoon clowns van de nos de pers hahahaha stelletje leugende komedianten

  • Pablo Schultz

   Pablo Schultz

   5 dagen geleden

   Vertel Frank

 47. R Koster

  R Koster

  5 dagen geleden

  goed nieuws 3de golf in de maak.... maar de regering zal ons beschermen , wat een bofkonten zijn we toch.

 48. Roos

  Roos

  5 dagen geleden

  De eerste golf was de opvolger van de kever. De tweede golf was de opvolger van de eerste golf.

 49. Miłosz P. Kowalczyk

  Miłosz P. Kowalczyk

  5 dagen geleden

  Meer politieke correctheid kon het helaas niet.. Voor de rest 👍🏼

 50. Anti-Soc. ForLife

  Anti-Soc. ForLife

  5 dagen geleden

  Aah hoeveel hebben ze DAT JONGETJE weer betaalt ??? RIVM heeft geld zat van Bill & Melinda foundation (WHO)

 51. Robrecht saski

  Robrecht saski

  5 dagen geleden

  Het moet nu eens gedaan zijn met die gefabriceerde catch-21 crisissen van de criminele globalisten: climate change ...het klimaat zal altijd veranderen war on drugs ...er zal altijd drugs zijn war on terrorism ....er zal altijd wel ergens terrorisme zijn war on racism ...elk land kent racisme war on the corona virus ...hoeveel lockdown moeten er nog komen , 5, 10 .....die virus gaat nooit weg !!!! arrest these criminals crisis makers, who frame and screw the world over and over again with these fake catch-21crises..........bring them to justice ......for crying wolf all the time

  • Zwenk Wiel

   Zwenk Wiel

   5 dagen geleden

   Damn jij bent echt te dom om te poepen .

 52. .dh12w.wr.

  .dh12w.wr.

  5 dagen geleden

  De etnische zuivering van de Oeigoeren in China misschien? Weinig aandacht voor, maar dat is ook omdat de communistische Chinese partij (hun regering) dit goed verbogen probeert te houden😅.

 53. storm ver

  storm ver

  6 dagen geleden

  Ik kijk 2 maanden niks van dit kanaal Nu iedereen nogsteeds baardmans is the best Echt goeie uitleg

 54. Mariam Diaz

  Mariam Diaz

  6 dagen geleden

  Wat een onzin en linkse propaganda ! Tip, check RIVM en CBS

 55. Rob Steenwinkel

  Rob Steenwinkel

  6 dagen geleden

  Een groot deel van Nederland is nu zo`n beetje besmet met het corona virus blijkt volgens de testen! Terwijl de gevolgen en doden daarvan ongeveer vergelijkbaar zijn met de griep! Vergeet niet dat de griep nu op mysterieuze wijze bijna niet meer bestaat. Is het dan verstandig van Mark Rutte en Hugo de Jonge om dit land helemaal kapot te maken en ten gronde te richten om iets dat verglijkbaar is met de griep?

 56. Rob Steenwinkel

  Rob Steenwinkel

  6 dagen geleden

  Half Nederland is nu zo`n beetje besmet met het corona virus blijkt volgens de testen! Terwijl de gevolgen en doden daarvan ongeveer vergelijkbaar zijn met de griep! Vergeet niet dat de griep nu op mysterieuze wijze niet meer bestaat. Is het dan verstandig van Mark Rutte en Hugo de Jonge om dit land helemaal kapot te maken en ten gronde te richten om iets dat verglijkbaar is met de griep?

 57. Wessel

  Wessel

  6 dagen geleden

  “Sinds 1 juno” door deze uitspraak staat juni niet meer in mijn woordenboek

  • Wessel

   Wessel

   Dag geleden

   @Frenk Frenk Er is geen complot om de vrijheid af te pakken. De natuurlijke werking van hoe de maatschappij werkt, zorgt daar zelf voor. Media laat graag angstige dingen zien, want dat trekt kijkcijfers. Dat komt door de natuur van de mens. Mensen worden bang en willen quarantaine. Ook weer de natuur van de mens. De politiek luistert en geeft t. Ze moeten wel, want zolang het overgrote deel van de bevolking het wil, doen ze t. Als ze het niet doen verliezen ze stemmen. Als het dan mislukt worden ze verantwoordelijk gehouden. Ze spelen op safe.

  • Wessel

   Wessel

   Dag geleden

   @Frenk Frenk Onwetendheid is als je slechts 1 narratief volledig gelooft...

  • Frenk Frenk

   Frenk Frenk

   6 dagen geleden

   Quarantine is de vrijheid afpakken van zieke mensen. Tirannie is de vrijheid afpakken van gezonde mensen. Onwetendheid is wanneer je het verschil niet ziet.

 58. ik

  ik

  6 dagen geleden

  Morgue Rutte laat alles naar de donder gaan! Gommers is media geil en al het gelul erom heen zijn leugens!

 59. Jan Dewit

  Jan Dewit

  6 dagen geleden

  Goed en genuanceerd beeld, al van het beste wat er tot nog toe allemaal werd gepubliceerd voor een breed publiek. Helaas zie ik op zes dagen maar 303.529 kijkers. Dat zouden er best wel meer mogen zijn. Dat zegt óók iets over de belangstelling voor het onderwerp. Het publiek is duidelijk corona-moe. Helaas is het omgekeerde niet het geval. Tot slot: ik ben een Belg en blijkbaar verschilt de situatie in beide landen niet wezenlijk.

 60. Vincent

  Vincent

  6 dagen geleden

  This didn't age well

 61. Rob Steenwinkel

  Rob Steenwinkel

  6 dagen geleden

  Baarden moeten verboden worden en bestraft worden! Mensen met een baard lopen een groot risico want dan werken die mondkapjes helemaal niet! En dan: Snotneus=corona! Een snotneus wil nu zeggen je bent zo`n beetje bijna ten dode opgeschreven. Gelijk dan maar in een kunstmatige coma brengen om daar weer van af te komen!

 62. panlomito

  panlomito

  6 dagen geleden

  Uiteraard geen woord over wat je zelf kunt doen om je optimaal te beschermen tegen C19... behalve dan het bekende Obey the rules en wachten tot er een duur vaccin beschikbaar komt. Neem het heft in eigen handen en bescherm jezelf en iedereen die je lief is. Zorg dat je vitamine D op peil is (70% van de bevolking heeft een tekort), zorg voor gezonde voeding, voor voldoende beweging, voor goede nachtrust en vermijd stress.

 63. Arne Timmer

  Arne Timmer

  6 dagen geleden

  Kunnen jullie niet gewoon de cijfers van: - de jaarlijkse griep, naast het - sterftecijfer, het - totaal aantal mensen dat jaarlijks griep krijgt, de - besmettingen en doden van de Mexicaanse griep, en - het aantal besmettingen en doden van het Corona virus Allemaal bij elkaar, naast elkaar, en daaruit de objectieve en onherroepelijke conclusie trekken? Dan zijn we van het hele nietes welles af, en dan kunnen we allemaal met een gerust hart gaan slapen, omdat we weten wie er gelijk heeft.

  • Luna

   Luna

   5 dagen geleden

   Jaarlijks gaan tussen de 250,000 en 500,000 dood door de griep, aldus WHO. Mortaliteir 0,1-0,2%. Door de mexicaanse griep zijn 18449 gestorven op 491382 besmettingen. Als je kijkt naar onbevestigde getallen voor de mexicaanse griep zijn dat 284000 doden op 1,4 miljard mensen. Mortaliteit van 0.013% We hebben nu al meer dan 1 miljoen coronadoden. Gemiddelde mortaliteit wereldwijd: 2%. De cijfers zijn heel duidelijk, mensen vinden het antwoord gewoon niet leuk.

  • As

   As

   6 dagen geleden

   Jij bent woke. Ze hersenspoelen kinderen

 64. PYRO COYOTE

  PYRO COYOTE

  6 dagen geleden

  Bullshit, ben positief getest op corona, maar zat rustig buiten niks thuis blijven ben je gek..

 65. beedsj roiue

  beedsj roiue

  6 dagen geleden

  Moeten ze deze video's niet gewoon na het 8uur journaal tonen? :)

 66. Lorenzo Reumer

  Lorenzo Reumer

  6 dagen geleden

  Zolang je macht hebt kan je alles flikken en iedereen trapt er met ze allen in meelopers

 67. Lorenzo Reumer

  Lorenzo Reumer

  6 dagen geleden

  En het is griep seizoen er is nu de rhino virus maar die testen zijn ook niet betrouwbaar er wordt er mee gerommeld

  • beedsj roiue

   beedsj roiue

   6 dagen geleden

   Trump 💪 can't wait till the election 👏 👏 👏 4 more years

 68. Lorenzo Reumer

  Lorenzo Reumer

  6 dagen geleden

  Er komt alsnog virussen door heen dus wat heb je eraan we hebben toch niet voor niets een immuunsysteem

 69. Lorenzo Reumer

  Lorenzo Reumer

  6 dagen geleden

  Die mondkapjes houden je immuunsysteem weg

 70. Lorenzo Reumer

  Lorenzo Reumer

  6 dagen geleden

  Het is nep het is nu het griep virus logisch dat mensen ziek worden er was een man die had zich niet getest en een week later kreeg hij te horen dat hij positief was voor Corona terwijl hij niet getest was

 71. ElPiedro80

  ElPiedro80

  6 dagen geleden

  Dankzij de Ezels moeten wij Schapen het nu weer doen zonder bar en restaurant bezoeken. Hartelijk dank Ezels voor jullie instelling in deze nieuwe crisis-situatie!

  • ElPiedro80

   ElPiedro80

   17 uur geleden

   @XHALE Ik heb je bericht "geliked"!!! En wat betreft het deel "De beurt is nu aan jou generatie. Sterkte man." Dank je, maar ook, "Oh fxck we´re doomed". Die moet ik misschien even uitleggen: die 80 in mijn "nick" heeft niets met mijn leeftijd te maken. Het zou zo maar kunnen zijn dat we tot dezelfde generatie behoren :-) Ik werk veel in het buitenland en ben blij dat ik tegenwoordig niet meer hoef te stoppen aan de grens om allerlei papierwerk te regelen en geld te wisselen bij een GWK, zoals vroegguh, maar er zijn ook andere nadelen/voordelen te benoemen, maar dat is weer een geheel andere discussie die niet past bij deze YT-Video.

  • XHALE

   XHALE

   Dag geleden

   @ElPiedro80 Doe ik elke dag, en yoga meditatie, sport gezond eten, muziek maken, lezen, schilderen. en geen suiker, alcohol, TV games, of Netflix. En heb ook geen smartphone. Wel veel sex, goed voor je geestelijke & lichamelijke gezondheid, die jij nooit gehad hebt. Je bent grootgebracht als een junkie en je weet het niet eens. Likes zijn verslavender dan heroine. Truste Een tip van een echte expert: Bij uitademen, laat je je spanning en frustratie er uit. Jij ademt tekort in, vooral veel frustratie & ademt niet ver genoeg uit. Gaat dan als stress ophopen, en projecteerd dat dan op anderen, die niet verantwoordelijk zijn voor jou situatie & uitzichtloze toekomst. Daar mag je Den Haag voor bedanken. Ik had graag tegen de Euro gestemd als democratie zou bestaan in NL. En die EU in 2005 hebben ze er ook door heen geramd. En 300K en 500K demonstranten tegen kernwapens in '81 en '83 mocht ook niet baten. De beurt is nu aan jou generatie. Sterkte man.

  • ElPiedro80

   ElPiedro80

   Dag geleden

   @XHALE Kom maar op met je shit, ik neem de handschoen aan! Ik zal je alvast een tip geven, adem ook eens in.

  • XHALE

   XHALE

   Dag geleden

   @ElPiedro80 Nou jij gaat die stof happen vriend. Ik heb nog wat opgebouwd, na meerdere Nr1 dance hits & een eigen studio. Ik zing het wel uit tot mn dood en nu al een prachtig leven gehad....maar ik ben volwassen genoeg om je daar niet over uit te lachen, want ik vind het zielig en oneerlijk voor jullie allemaal dat je niet dezelfde kansen krijgt & deze crisis je nu al met 40,000 schuld opzadeld boven op je studieschuld. The joke is on you.

  • ElPiedro80

   ElPiedro80

   Dag geleden

   @XHALE Ik ga je geloof niet aanvallen zolang je het beperkt tot 30 aanhangers, beloof jij, dat dit jij ook beperkt blijft tot na de corona . . .

 72. kinda fat kinda strong

  kinda fat kinda strong

  6 dagen geleden

  Weer wil rutte geen leiding nemen

 73. Mandy Klaassen

  Mandy Klaassen

  6 dagen geleden

  Het is ook zo dom, dat er in het begin werd gezegt:" je krijgt corona door mond neus en ogen". We moeten massaal een mondkapje op, maar ogen blijven gewoon lekker open. Great job.

 74. JRGGG

  JRGGG

  6 dagen geleden

  Kunnen jullie uitleggen hoe politiek de media beïnvloed?

  • TheTruth76

   TheTruth76

   5 dagen geleden

   JRGGG en andersom

 75. Boas van der Velde

  Boas van der Velde

  6 dagen geleden

  Al die mensen die denken dat ze het beter weten dan deskundigen 😭

 76. Roy Owen

  Roy Owen

  6 dagen geleden

  Waarom beginnen we niet met 1:20 'wat is corona onder de microscoop en wat is het verschil met koorts'. Laat dat maar eens zien.

 77. Stfunub Mobile Legends gameplay

  Stfunub Mobile Legends gameplay

  6 dagen geleden

  Deze poep

 78. UYGHUR VOICE

  UYGHUR VOICE

  6 dagen geleden

  #FreeUyghur

 79. jelle

  jelle

  6 dagen geleden

  Hoe muziek de sfeer kan bepalen...

 80. hessel

  hessel

  6 dagen geleden

  Misschien een idee voor een volgende video om wat aandacht te geven aan de moorden op boeren in Zuid-Afrika. Hoor er in de Nederlandse media weinig van maar schijnt toch wel een groot probleem te zijn.

 81. Anoniem

  Anoniem

  6 dagen geleden

  Soort van sympathieke leugenbek weer op beeld

 82. Eric S

  Eric S

  6 dagen geleden

  Dwaas

  • sannio komi

   sannio komi

   6 dagen geleden

   geweest volgens het RIVM Hier wordt glashard gelogen

 83. the warrior W

  the warrior W

  6 dagen geleden

  Trump 💪 can't wait till the election 👏 👏 👏 4 more years

  • the warrior W

   the warrior W

   6 dagen geleden

   @sannio komi sinds wanneer gaat het om aantallen de eerste zal maar van je familie zijn

  • sannio komi

   sannio komi

   6 dagen geleden

   Gommers zegt dat er 10 keer meer doden vallen aan covid. Een GROTE leugen. Op de site van het RIVM staat doden aan griep in seizoen 2018 ong 9500 doden. OP HUN

 84. Hunter PC Gaming

  Hunter PC Gaming

  6 dagen geleden

  Is er een tweede golf ? Mij niet opgevallen.

  • Maurice Drenth

   Maurice Drenth

   5 dagen geleden

   Mij wel ik surf de hele dag

 85. Mr.Proppaah

  Mr.Proppaah

  6 dagen geleden

  "én er zijn mensen die denken dat er achter de crisis een geheime politieke agenda schuil gaat"....Je bedoelt bijna heel NL?

 86. LifeOfRiduan

  LifeOfRiduan

  7 dagen geleden

  ey broer ik heb nog nooit een vleeshoofd dexa zien spuiten man. das toch cortico, geen anabole..? of ben ik nou gek

 87. Martzen Couperus

  Martzen Couperus

  7 dagen geleden

  Maar er zijn ook meer mensen bijgekomen die er ineens niet meer in geloven.

 88. Arie Schrijvershof

  Arie Schrijvershof

  7 dagen geleden

  Wat een ongelooflijk domme vertoning dit! Eerst 10 jaar alles wegbezuinigen en dan alles op slot voor een hoax virus vanwege te weinig bedden. Hoe snel stond ahoy vol? Nul dus! Niemand op deze fake news NOS over de fake pcr test die volgens degene die deze test heeft ontwikkeld, niet bedoeld is om zgn besmetting aan te tonen. De mensen op deze video moeten allemaal de cel in wegens moord, want ze WETEN dit. Gommers is een idioot die het angstplaatje lekker in de lucht houdt, check z’n reactie op griep in 2016 maar eens

 89. Rocket Junior

  Rocket Junior

  7 dagen geleden

  Vroeg af waarom hij de term silver bullet gebruikte, hij is toch niet zo oud. Na googlen kwam ik er achter dat het een redelijke normale term is, wist ik niet. :D

 90. Jordy

  Jordy

  7 dagen geleden

  5 Miljoen Nederlanders die gevaar lopen? Hahaha NOS jullie zijn paniekzaaiers!

 91. danny swart

  danny swart

  7 dagen geleden

  Hebben jullie al een video over wat er met moslims in China gebeurt?

 92. Moshe •

  Moshe •

  7 dagen geleden

  Zweden! BAM! Uitgelult!!!

 93. Antonia Theologlou

  Antonia Theologlou

  7 dagen geleden

  Onderwerp? Jazeker...op welke school leren ze ,de politici,zo goed te liegen?

 94. Bram Hofstede

  Bram Hofstede

  7 dagen geleden

  Baardmans moet een eigen programma

  • bilij pdan

   bilij pdan

   7 dagen geleden

   als dat nodig is (WebVTT ondersteunt dit). Alvast bedankt voor jullie medewerking. Groetjes, Casper.

 95. Ghost Queen

  Ghost Queen

  7 dagen geleden

  House of Numbers

  • bilij pdan

   bilij pdan

   7 dagen geleden

   Dag NOS op 3, het zou fijn zijn als je het gebied onderaan het scherm vrijlaat voor ondertiteling, dus geen belangrijke tekst of andere informatie. Ondertiteling is voor sommig

 96. Martin willemse

  Martin willemse

  7 dagen geleden

  Met de eerste golf was het probleem dat de ic's over belast raakte, waar meer als 1000 patiënten verzorgt konden worden, nu met de tweede golf lijkt er al een probleem te zijn met 1400 ziekenhuis bedden die door corona patiënten bezet worden en was het in jaren hier voor dat er ouderen met griep de ziekenhuis bedden bezet hielden, zo was er in de periode 2017-2018, een toestroom van grieppatiënten van 858 per week en een ic opname van 228 per week, dan zou je zeggen waar maken we ons nu dan zo druk over en kan je wel zeggen dat je corona niet mag vergelijken met griep, dan wil ik wel eens weten waarom niet, en dan hoef je niet te komen dat het een andere ziekte is, dat weten we heus wel, net zo goed als dat we weten dat de ene griep niet de andere is en beweer ik niet dat het hetzelfde is, maar de druk op de maatschappij is het waar het over gaat en als je nu aantallen van de griep epidemie neemt met toenames van ruim 800 ziekenhuis opnames per week, hoorde je ook niet dat we in een lockdown moesten en waarom er nu beweerd word dat ziekenhuizen, nu al in de problemen zitten dat we een zulke maatregels moeten nemen terwijl in de jaren hier voor, met zulke ziekenhuis opnames het niet ter sprake kwam dat er iets gesloten zou worden.

 97. martin fox martin

  martin fox martin

  7 dagen geleden

  Gommers zegt dat er 10 keer meer doden vallen aan covid. Een GROTE leugen. Op de site van het RIVM staat doden aan griep in seizoen 2018 ong 9500 doden. OP HUN EIGEN SITE!! 10 keer meer doden betekend dat er nu 65.000 doden zouden moeten zijn. Waarom zegt hij dit???? In het griepseizoen van 2018 waren 900.000 mensen besmet geweest volgens het RIVM Hier wordt glashard gelogen

  • Mr.Riffian

   Mr.Riffian

   6 dagen geleden

   Vergeet niet dat tijdens een griepperiode geen speciale beperkende maatregelen worden genomen. Als we tijdens de Corona periode alles gewoon zouden blijven doen zoals we ons tijdens een griepperiode deden zouden de Corona cijfers helemaal uit de klauwen lopen. Cijfers alleen zeggen niet veel als je de omstandigheden niet mee telt.

 98. bilisha coli

  bilisha coli

  7 dagen geleden

  lopen. De maatregelen voelt als het amputeren van een halve lichaam voor het afsterven van een teen .

 99. Roman Bos

  Roman Bos

  7 dagen geleden

  testen kloppen niet 100 % zeker

 100. Harold Venema

  Harold Venema

  7 dagen geleden

  Vind nog steeds dat studenten te hard worden genaaid..

  • bilisha coli

   bilisha coli

   7 dagen geleden

   Eindelijk een duidelijk en realistische beeld over alles wat er nu in onze maatschappij leeft m.b.t Corona. Tenmiste.....dat is wat ik zie.

Volgende